Het leukste speelgoed voor kinderen van 2-3 jaar

Rond de leeftijd van 2,5 a 3 jaar beginnen kinderen echt goed te kunnen spelen. Ik zie het aan Isé; waar ze eerst vooral met speelgoed aan het rondslepen was, begint ze nu een stuk gestructureerder en doelbewuster met speelgoed te spelen. Zo kan ze zich tijden vermaken met ‘winkeltje spelen’ met haar kassa en boodschappenkar, kleedt ze haar poppen inmiddels aan en uit, rijgt ze kettingen met haar kralen en bouwt ze huizen en garages met haar blokken. Ik vind dit dan ook een hele leuke leeftijd om speelgoed voor aan te schaffen, omdat ze er nu daadwerkelijk iets mee doet.

Ik heb een klein lijstje gemaakt met wat geschikt speelgoed voor kinderen in de leeftijd 2-3. Heb je nog aanvullingen? Laat ze gerust onder het artikel achter!

Speeltent

Alles wat met tentjes te maken heeft vinden mijn kinderen leuk. Ik heb denk ik al wel 100 hutten gebouwd voor ze in de afgelopen tijd. In een speeltent of -tipi bijvoorbeeld kunnen kinderen zich lekker terug trekken en hun fantasie de vrije loop laten gaan. Gooi er een paar kussens in en breng ze een glaasje drinken in de tent, gegarandeerd succes.

Teken/knutselspullen

Tekenspulletjes zijn ook altijd populair. Eigenlijk alles wat ze met hun handen doen zoals kleien, verven of tekenen is groot vermaak voor kinderen van rond de 3 jaar. Mijn kinderen hebben allebei een eigen koffertje met wasco, potloden en een paar stiften. Ik moet wel alle zeilen bijzetten om de boel compleet te houden, maar ze hebben er wel erg veel lol in.

Poppenwagen

Isé doet niets liever dan een beetje met haar poppen door de kamer struinen. Met haar poppenwagen stapt ze het hele huis door en hij gaat ook vaak even mee naar buiten. Zo’n wagentje is een musthave voor iedere poppenmoeder/vader! Een poppenwagen met een duwstang op borsthoogte is ook erg geschikt voor kinderen die net beginnen te lopen, dan biedt het gelijk wat stabiliteit.

Doktersetje

Kinderen houden ervan om te imiteren. De dokter blijft natuurlijk altijd interessant. Met een eigen doktersetje kunnen ze hun beren en poppen oplappen en het is ook een voordeel dat ze op deze manier een beetje vertrouwd raken met bezoekjes aan de huisarts.

Skelter

Alles wat rijdt en glijdt is natuurlijk helemaal de bom. Denk aan stepjes, loopfietsjes, traptractors en ook skelters. Je hebt skelters voor kinderen vanaf een jaar of 3, maar ook voor kinderen die wat ouder zijn. Isé is op dit moment helemaal into alles wat trappers heeft.

Buitenspeelgoed

Om de kinderen te motiveren lekker naar buiten te gaan, hebben wij in de schuur een hoop buitenspeelgoed staan waar ze zich mee kunnen vermaken. Denk aan stoepkrijt, een kegelspel, voetbal met goaltjes, springtouw, een kruiwagen etc. Verder hebben we in de tuin een trampoline staan, daar zijn ze ook vaak op te vinden.

Speelkeuken

Ik moet eerlijk bekennen dat wij deze zelf niet in huis hebben (dit was een veto van de man), maar bij mijn gastouder thuis staat er wel eentje en ik hoor altijd dat die speelgoedkeuken zo’n succes is. Vanaf jonge leeftijd kunnen ze er al lekker mee pielen en eigenlijk is zo’n keukentje voor kinderen van een jaar of 4, 5 nog steeds leuk. Ook bij James in de klas staat nog een exemplaar die veelvuldig gebruikt wordt.

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Tamara
  11/02/2020

  Leuk lijstje! Bij ons werden puzzels ook altijd goed ontvangen, net als sommige spelletjes. Het spel snuffie hup is al leuk vanaf een jaar of 2.
  Tamara onlangs geplaatst…10x make-up fouten die iedere vrouw weleens heeft gemaaktMy Profile

 • Reageren
  Shirley
  11/02/2020

  Hier een bina 3-jarige die dol is op Playmobil 🙂

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  14/02/2020

  Hier werd er veelvuldig met mijn oude Duplo gespeeld en gepuzzeld. Dus dat zijn zeker ook goede tips!
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…Hoe help je je kind bij het leren van de tafels? + gratis download!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.