Het huishouden en ik: Domestic Goddess Tag

domestic 2

Vorige week werd ik door Kelly getagd voor de Domestic Goddess tag. Deze bestaat uit een aantal huishoudelijk gerelateerde issues en hoewel ik er normaal niet zo de behoefte aan heb om jullie te vermoeien met mijn kook-, schoonmaak- of wasperikelen, leek het me nu wel leuk om deze tag voor jullie in te vullen.

Ik zeg van te voren dat ik absoluut geen perfecte huisvrouw ben en dus ook niks mooier ga maken dan het is.

De was

Droger/aan de waslijn
Ik houd niet van de geur van was die buiten heeft gehangen. Waarom weet ik niet, maar je maakt mij er in ieder geval niet blij mee. Doe mij maar lekker een zachte, fluffy handdoek uit de droger! Ik probeer zoveel mogelijk in de droger te doen en de kleding die daar niet in mag hangt binnen op een rekje.

Sorteren/alles bij elkaar
Ik sorteer witte, zwarte en bonte was. Al gebeurt het vrij regelmatig dat er nog een witte string van mij tussen de zwarte was slingert en die dus verandert in een zielig grijs exemplaar.

1 soort wasmiddel/verschillende soorten wasmiddel
Wij gebruiken altijd de oranje Robijn tegen pillen en pluizen. En voor de witte was gebruik ik Robijn Klein en Krachtig.

1 wasdag/om de dag een wasje
Meestal was ik zo’n 1 a 2 keer in de week en dan draai ik twee wasjes per keer. Best netjes al zeg ik het zelf!

Kleding strijken: ja/nee
Mijn vriend strijkt zijn eigen overhemden en voor de rest strijken we niet echt iets.

Koken

Makkelijk/culinair
Van beide een beetje. Ik ben absoluut geen simpele koker, maar het is ook niet dat er elke dag bij mij een driegangendiner op het menu staat. Daarnaast is het ook een afwisseling van gezond en wat minder gezond. Ik maak graag soepen en salades, maar net zo lief bereid ik een romige quiche. Ik ieder geval vind ik het belangrijk dat mijn vriend het lekker vindt. En een goed glas wijn drinken we ook regelmatig bij het eten.

Weekboodschappen/meerdere keren per week
Ik doe elke dag boodschappen. Dat vind ik ook prima en ik combineer het vaak met een wandeling met James. In het weekend race ik zelf snel naar de supermarkt op de fiets om inkopen te doen. Weekend moet weekend zijn en ik heb dan geen zin om uitgebreid weekboodschappen te doen, vooral niet vanwege de drukte op zaterdag en zondag. Elke dag een keer kort vind ik minder erg, zeker ’s ochtends als het nog lekker rustig is.

Eten bewaren/weggooien
Meestal gooien we de restjes weg, maar als het echt veel is dan vries ik het in. Wij hebben jammer genoeg een hele kleine vriezer dus niet echt de mogelijkheid om veel etensvoorraden te hebben. Wanneer ik een grotere vriezer zou hebben dan zou ik ook meer invriezen.

Aan tafel eten/op de bank eten
Wij eten nooit op de bank, dat is niet zo mijn stijl. Ik vind het fijn om tijdens het eten de dag door te nemen of goede gesprekken te voeren (dat kan weer nu James rond half 8 naar bed gaat) en dat gaat sowieso ook beter aan tafel dan onhandig met je bord op schoot. Ik ben ook een enorme klungel, dus op de bank eten zou bij mij resulteren in een slagveld.

Poetsen

Stofzuiger/swiffer
Stofzuigen en dweilen, mag ik dat ook kiezen? Bij ons gaat er altijd eerst een stofzuiger doorheen en daarna een dweil.

Kant-en-klare natte doekjes/zelf sopje maken
Ik heb wel van die doekjes in huis, maar eigenlijk maak ik altijd zelf een sopje.

Zelf ramen lappen/door de glazenwasser
Dat vind ik echt een rotklusje! Ik doe ook meestal meer goed dan kwaad als ik met een spons en een wisser in de weer ga. Mijn schoonmoeder wil nog wel eens in een vrolijke bui de ramen voor ons doen.

Overig

Iedere ochtend je bed opmaken/laten voor wat het is
Ik maak elke ochtend ons bed op. Onze slaapkamer is beneden dus mensen lopen er vaak in en uit en dan wil ik niet dat ze tegen een verfrommeld bed aan zitten te kijken.

Met de hand afwassen/vaatwasser
Dan kies ik dus echt wel voor de vaatwasser.

Opgeruimd huis/rommelig huis
Natuurlijk heb ik de voorkeur voor een opgeruimd huis maar met een kind is het ook vaak genoeg een bende hoor. Aan het einde van de dag voordat mijn vriend thuiskomt zorg ik dan het huis opgeruimd is maar wanneer je overdag onverwacht bij mij op de stoep zou staan, dan zou het zomaar eens kunnen dat je een enorme bende aantreft.

Wie doet het huishouden: jij/je partner
Allebei. Doordeweeks doe ik het meeste en in het weekend springt mijn vriend bij. We hebben niet echt vaste taken maar mijn vriend vindt het wel fijn om zelf te stofzuigen omdat hij hier heel secuur mee is. Boodschappen en koken doe ik altijd. En eigenlijk wassen en de was vouwen en opruimen ook. Verder hebben we niet echt een vaste taakverdeling.

Ik tag hierbij BeautydagboekBudgetproof en TrendyMommy!

*De tag is bedacht door de dames van LittleWonderWorld

Wat een leuke tag was dit! Ik ben benieuwd hoe jij met het huishouden omgaat. Laat je het me weten in de comments?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Manon
  13/04/2015

  We hebben veel dezelfde antwoorden haha leuk! Zou je onze blog nog wel even willen benoemen want wij hebben deze tag bedacht (a), is wel zo netjes 😀 dankjewel alvast!
  Manon onlangs geplaatst…Ik ben zwanger!My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  13/04/2015

  Ik vind deze tag zo leuk om te lezen, en vind je antwoorden heel herkenbaar :). Wat een goede tip van het Robijn wasmiddel tegen pillen en pluizen, die moet ik hebben! Super dat je me getagd hebt Sanne, ik ga hem binnenkort doen!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Action Max & More lipsticksMy Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  13/04/2015

  Super leuk om jouw antwoorden op deze tag te lezen. Heel veel dingen zijn herkenbaar, ook ik strijk nooit en eet het liefst gewoon aan tafel 🙂
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…PLOG : Datenight met Yannick en ….My Profile

 • Reageren
  Britt
  13/04/2015

  Ben ik gelukkig niet de enige: mijn vriend strijkt ook zijn eigen overhemden. Verder strijken we helemaal niks, haha. Mijn schoonmoeder daarentegen strijkt echt werkelijk alles (zelfs het beddengoed :P).

 • Reageren
  Nesrin
  13/04/2015

  Oh ja de verloren grijze string die ooit wit was 😉

  Leuk ingevuld Sanne en je bent een lucky ladybird betreft het strijken. Ik moet hem hier ook maar aan het werk zetten!
  Nesrin onlangs geplaatst…Photodiary Keeping up with NesrinMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  13/04/2015

  Leuk om te lezen hoe anderen dat doen! Ik vind dat je nog best een goede huisvrouw bent. Ik heb hem ook ingevuld…voel me soms echt een bijzonder soort huisvrouw die nooit strijkt enzo haha.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Natriumarme producten in de test deel 5.My Profile

 • Reageren
  Tamara
  13/04/2015

  Wat een leuke antwoorden!! Altijd grappig om te zien hoe anderen het huishouden doen. Wat je zegt over snel opruimen voor je vriend thuiskomt doe ik ook! Oeps! Haha!
  Tamara onlangs geplaatst…Help! Mijn kind word gepest!My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  13/04/2015

  Wat leuk om te lezen. Respect trouwens dat er altijd een dweil doorheen gaat! Deed je dat ook al voordat James er was? Ik dweil echt eens in het jaar ofzo…
  Carlijn onlangs geplaatst…Carlijn loves: suncare van LancasterMy Profile

 • Reageren
  angelique
  13/04/2015

  Super leuke tag. Ik ga hem binnenkort toch echt eens invulln
  angelique onlangs geplaatst…Winnen | Verlenging winactiesMy Profile

 • Reageren
  Andrea
  13/04/2015

  haha, thanks voor de tag, leuk!
  Andrea onlangs geplaatst…Winnaars Earth Mama Baby Angel & ByPat!My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  13/04/2015

  Leuk om te lezen! Ik denk dat ik later ook niet veel ga strijken, zie er het nut niet zo van in, oeps?!
  Anneleen onlangs geplaatst…YourDailyPhoto #3My Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  14/04/2015

  Goeie 1e foto icm dit artikel!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…TROUW: “Modellen Pesten Werkt Alleen Maar Averechts”My Profile

 • Reageren
  Nien
  14/04/2015

  Heel leuk om je antwoorden te lezen. Bij ons thuis gaat het bijna precies hetzelfde.
  Nien onlangs geplaatst…Vakantie TexelMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.