Het gevecht tegen rimpels

Kraaienpootjes, plooien, rimpels, fijne lijntjes.. Een natuurlijk verschijnsel dat hoort bij het ouder worden maar waar niet iedereen even blij mee is.

Ik blijf het iets fascinerends vinden: de huid die naar verloop van tijd steeds meer begint te tekenen. Ook ik moet toegeven dat ik mijn gezicht geregeld uitgebreid bestudeer om eventuele rimpeltjes te ontdekken. Ik trek gezichten om te zien waar mijn rimpels zich vormen, leg foto’s van vroeger en nu wel eens naast elkaar, en ik vraag zo af en toe aan mijn vriend of hij bepaalde lijntjes niet storend vindt. Tsja, dat gladde canvas waar hij vroeger op gevallen was, das war einmal. Gelukkig vindt hij dat helemaal niet erg.

Dat het behalve mij ook veel andere mensen bezighoudt, bleek maar weer uit het programma ‘Sophie in de kreukels’ , waarin Sophie Hilbrand een zoektocht startte naar het bestrijden van ouderdom door cosmetische ingrepen. Ze vraagt zich af waar die druk vandaan komt, wat de reden is om allerlei cosmetische ingrepen te ondergaan en waarom zoveel BN’ers er niet voor uitkomen dat ze zich hebben laten helpen.

Er lijkt tegenwoordig een ware antirimpeltrend gaande te zijn, zelfs in mijn leeftijdscategorie. Het is geen uitzondering meer dat jonge vrouwen van 25 de cosmetisch arts bezoeken en dat er prevententieve behandelingen worden ondergaan om het verschijnen van rimpels te onderdrukken.

In mijn ogen is een rimpel hier of daar zeker niet ontsierend. Maar ik moet wel eerlijk bekennen dat ik mijn rimpeltjes het liefst binnen de perken houd (wie niet?). Ik let op met uv-straling, ik smeer dagelijks met een verzorgende crème en ik reinig mijn huid elke avond en ochtend. Op dit moment – ik weet niet hoe dat straks over vijf á tien jaar zal zijn – voel ik nog niet de behoefte om een cosmetische ingreep te ondergaan, maar ik sluit ook niks uit.

Het is voor jullie geen verrassing meer als ik zeg dat ik graag producten gebruik die de rimpeltjes die er nu al wel zijn, aanpakken. Tegelijkertijd wil ik er niet een fortuin voor neerleggen.

Dit jaar voegde Kruidvat een nieuw product toe aan het assortiment van Kruidvat Skin Science, dat op een revolutionaire manier de rimpels aanpakt: het Kruidvat Skin Science Wrinkle Reducing Serum. Dit serum is voorzien van het unieke ingrediënt Syn®-ake dat de gezichtsspieren ontspant en ervoor zorgt dat expressielijnen die ontstaan bij mimiek snel en langdurig vervagen.  Denk aan fronslijnen en kraaienpootjes. Daarnaast wordt de huid dankzij een geavanceerd complex (met ureum, allantoïne en hyaluronzuur) beschermd tegen vochtverlies en optimaal gehydrateerd, terwijl de tekenen van vermoeidheid worden vervaagd. Na vier weken zijn kraaienpootjes tot wel 24% gereduceerd, voorhoofdrimpels tot 41% verminderd en de neuslippenplooi tot 30% geminimaliseerd.

Met de introductie van het Kruidvat Skin Science Wrinkle Reducing Serum speelt Kruidvat in op de instant gratification beautytrend, dit wil zeggen dat het het product voor specifieke probleemgebieden een snelle oplossing biedt en plaatselijk de zichtbaarheid van ouderdomslijnen vermindert, zonder dat daar medische ingrepen aan te pas komen. Het resultaat is een direct zichtbaar egale en gladde huid.

Voor dit resultaat hoef je dus niet meer diep in de buidel te tasten, het serum zal ligt vanaf nu bij alle Kruidvatfilialen te koop zijn voor €4,99. Het serum maakt deel uit van de Kruidvat Skin Science lijn, welke professionele huidverzorgingsproducten biedt op basis van innovatieve en hoogwaardige ingrediënten. De producten zijn ontwikkeld in samenwerking met medische wetenschappers, onafhankelijk getest en bewezen effectief.

Het lijkt me leuk om samen met jou de effecten van de producten uit deze lijn te ontdekken. Zou jij bovenstaande producten willen testen? Laat me dat dan even in de reacties weten. Uit de inzendingen kies ik een winnaar die de gehele Skin Science lijn krijgt toegestuurd.
Wat vind jij van de instant gratification trend? Doe jij iets om je rimpels binnen de perken te houden?


Samenwerking 

Dit vind je misschien ook leuk

45 reacties

 • Reageren
  Kim Berndsen
  21/03/2017

  Heel graag zou ik deze mooie producten samen met jou testen. Ik ben nu 28 en ik merk dat de rimpeltjes hier en daar toch wat meer worden. Ik zou het fijn vinden dat binnen de perken te houden hihi en willen kijken of dit werkt voor mij!

  • Reageren
   Arminda
   13/04/2017

   Ik ga het proberen? Ben al lang geen 25 meer,maar geloof wel in het onderhouden van je huid. Bedankt voor je tip!

  • Reageren
   Petra Gijsen
   14/04/2017

   Graag probeer ik dit mee uit ik ben 48 jaar dus kan het goed uitproberen bij alle bijkomende rimpels en de bestaande

 • Reageren
  Janine
  21/03/2017

  Ik zou deze producten wel willen testen!

 • Reageren
  Melissa
  21/03/2017

  Ik zou het heel graag samen met jou willen proberen. Nu ik langzaam richting de 30 ga en er een tweede kindje op komst is kan ik toch wat minder snel de rust en tijd nemen voor mezelf dan bij de eerste zwangerschap. ik bedoel mijn peuter heeft ook gewoon de aardige aandacht nodig zoals je zal weten ?
  Dit heeft natuurlijk ook effect op mijn huid, dus wie weet is dit wel de perfecte uitkomst!

 • Reageren
  Michelle rijkmans
  21/03/2017

  Ik wil dit serum zeker testen, maar mocht je iemand anders kiezen zal ik het waarschijnlijk ook gewoon zelf kopen… 4,99 is echt geen geld!

 • Reageren
  Nienke
  21/03/2017

  Hoi Sanne! Ik zou dit serum van de Kruidvat ook zeker graag samen met jou willen testen. Ik ben 25 en de neusrimpelplooi plus drie voorhoofdsrimpels op mijn hoofd beginnen zich (helaas..) aardig te laten zien. Ook zonder dat ik lach of mijn wenkbrauwen optrek. Ik zou graag ontdekken wat dit product daarvoor kan betekenen!

 • Reageren
  Meg
  21/03/2017

  Dag Sanne,

  Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik lees inmiddels alweer een jaar of 2,5 (in stilte) mee op je blog. Super leuk dat ik nu weer met een zwangerschap mag meelezen.

  Ik word volgende week maandag 30 en kan niet meer ontkennen dat de eerste tekenen van een oudere huid zich hier voordoen. Een ingreep zou ik niet snel overwegen maar een gemakkelijke oplossing zodat er ‘instant’ minder kleine rimpels zichtbaar zijn zie ik wel heel erg zitten!

 • Reageren
  Elin
  21/03/2017

  Heel graag wil ik deze producten samen met jou testen! Na twee zoontjes te hebben gekregen in 1,5 jaar tijd merk ik dat mijn huid het flink moet ontgelden (minder slaap, minder tijd) en ben ik dus echt toe aan fijne producten die het leed misschien wat kunnen verzachten;)

 • Reageren
  Sara
  21/03/2017

  Ik zou heel graag deze crème willen testen. Ik word namelijk volgende maand 30! En dit merk ik helaas ook aan mijn huid. De nodige kraaienpootjes zijn gespot en ook mijn voorhoofd moet eraan geloven. Ik ben ook erg nieuwsgierig of zo’n betaalbare lijn zijn werk goed doet.

 • Reageren
  Yvonne
  21/03/2017

  Ik zou vooral dat tubetje willen proberen. Ik ben bijna 42, dus dan zou er resultaat te zien moeten zijn, haha! Maar ik koop het wel; wilde het sowieso al proberen. Ben erg benieuwd! Overigens vind ik het bij mij nog meevallen. Ik stoor me meer aan mijn (van nature aanwezige) wallen. Die had ik al op mijn 24ste. Gelukkig zijn ze niet veel erger geworden in die 18 jaar. En men zegt dat ik niet veel veranderd ben. Mijn zus verdenkt me er zelfs van dat ik botox heb gebruikt. Toch een compliment! 🙂
  Yvonne onlangs geplaatst…Beste Zara, als dít al ‘curves’ zijn, dan ben ik met maat 38 een walvis?My Profile

 • Reageren
  Rory
  21/03/2017

  Spontaan? Lijkt mij leuk om te testen, met name omdat ik normaal gesproken meer de high end merken zoals Clinique en Estée Lauder gebruik. Aan de andere kant vraag ik mij af of ik wel de juiste testpersoon ben, want ik ben ‘al’ 46 jaar (al voel ik mij jonger, toch moet ik wel realistisch blijven). Of misschien ben ik dan juist de ideale testpersoon, hahaha.
  Wat ik zelf doe? Ik probeer echt 7 uur slaap te halen. Ik drink veel glazen water op een dag. Drink kokend water met gember in plaats van thee. Niet teveel koffie. Niet teveel alcohol (soms lastig). Ik smeer altijd en consistent mijn dagcrème met SPF (en het drie stappen plan van Clinique, een serum, aparte oogcrème en natuurlijk voor het slapen gaan een nachtcrème). Ik reinig mijn gezicht altijd en twee maal per dag. Ik kan nog wel even doorgaan. Volgens mij doe ik het best goed. O ja en nu even niet na een periode van ziek zijn van kleuter en vervolgens van mij. Maar normaal gesproken sport ik 2 / 3 keer per week. Ik denk dat dat allemaal bijdraagt aan een gezonde ‘huishouding’. En natuurlijk heb ook ik rimpels. Al heb ik mijn Indische genen mee.
  Rory onlangs geplaatst…Denk jij aan je vrouwenhart?My Profile

 • Reageren
  jade duthoy
  21/03/2017

  Ik zou heel graag dit met jou testen

 • Reageren
  Milou
  21/03/2017

  Ik zou de producten graag testen. Hoewel ze zeggen dat de aftakeling pas met 25 begint (ha ha..) heb ik al een prachtige fronsrimpel op mijn 24e. Soms kijk ik dus onbewust boos door deze prachtige rimpel!

 • Reageren
  Veerle
  21/03/2017

  Super leuke actie! Zelf heb ik nog geen last van beginnende rimpels. Maar mijn moeder al wel. Het lijkt haar super leuk om dit mooie pakket te testen

 • Reageren
  Kim Zevenhoven
  21/03/2017

  Me me me me ? Ook ik ben nu 11 weken zwanger en mijn huid kan wel een boost gebruiken. #hormonenpffff.

  Lijkt mij tof

 • Reageren
  Kim Zevenhoven
  21/03/2017

  Ahh m’n emailadres kwam niet goed door. Nog maar een keer!

 • Reageren
  Isa
  21/03/2017

  Ik doe graag mee! Vooral preventief, om de rimpeltjes te voorkomen 😉

 • Reageren
  Rachel
  21/03/2017

  Ik zou dit product heel graag willen testen. Het is niet de leeftijd, maar het gebrek aan slaap die de rimpels veroorzaakt. Waar ik er een half jaar terug amper last van had heb ik nu een goed testhoofd hihi.
  Tja, dat doen 2 kleine jongentjes met je.
  Rachel onlangs geplaatst…Broodje echt gezondMy Profile

 • Reageren
  Nikita Rijk
  21/03/2017

  Oehh heel graag zelfs! Ik ben vorige maand 30 geworden en ik begin ook echt wel hier en daar rimpeltjes en lijntjes te zien… helaas! Om de zoveel tijd stap ik over van verzorging en zou heel graag de lijn van kruitvat eens willen proberen. Ben erg benieuwd!

  Liefs Nikita

 • Reageren
  Mascha
  21/03/2017

  Het lijkt me enorm leuk om deze lijn samen met jou te gaan testen! Ik heb de producten al in de winkel zien liggen en ben erg benieuwd. Zowel mijn moeder als mijn oma zijn gezegend met een mooie egale huid en maar weinig rimpels. Ik hoop natuurlijk dat ik deze genen heb meegekregen, maar het lijkt me geen slecht idee om preventief producten te gebruiken die huidveroudering zo veel mogelijk tegen gaan! Ik ben nog “maar” 24 jaar, maar wel heel zuinig op m’n huid. Wie weet helpt deze lijn me wel om die kleine kraaienpootjes te verminderen! 🙂

 • Reageren
  Nathalie
  21/03/2017

  Hi! Heel eerlijk, ik smeer nooit! Word over een maandje 24 en mijn huid heeft nog weinig creme gezien.. dit omdat ik het zo moeilijk vind welk merk je moet gebruiken En wat heb je dan allemaal nodig? Alleen een dag creme of ook een nacht creme? En een serum.. deze heb ik alleen voor mijn haar.. ik wist niet eens dat je het ook voor je huidje had. Zo zie je maar dat ik nog veel kan leren van huidverzorging en met mijn bijna 24 jaar moet ik daar denk echt maar eens mee beginnen. Daarom lijkt het me super tof dit te winnen, zodat ik kan kijken of dit wat voor mij is en of ik dan voortaan wel aan de smeer ga!

  Lieve groet,
  Nathalie

 • Reageren
  Kirsten
  21/03/2017

  Lijkt me super leuk om deze producten te testen!

 • Reageren
  Nynke
  21/03/2017

  Klinkt goed!
  Nog een paar weekjes, dan word ik 30.. En ja, die rimpeltjes beginnen inderdaad te komen! Helemaal niet erg, het hoort erbij, maar het zou toch fijn zijn als het niet van die diepe groeven worden, haha.
  Ben benieuwd of deze lijn daar goed voor helpt!

 • Reageren
  Cassandra
  21/03/2017

  Hou op, schei uit. Sinds bevalling lijk ik wel een verkreukeld spiekbriefje terwijl ik iedere dag reinig, smeer, en regelmatig scrubs en maskertjes gebruik. Bij mij is het vooral rond de ogen, de bekende kraaienpootjes en dan van die hangende wangen. Oke overdrijven ben ik uitermate professioneel in geworden, maar het stoort me wel.. zou het komen omdat ik steeds dichter en dichter bij de 30 kom? ? Nou ja, het lijkt me heel tof om dit samen uit te testen al ben ik van mening dat jij het helemaal niet nodig hebt met je mooie huidje
  Cassandra onlangs geplaatst…Tijd om het huis babyproof te makenMy Profile

 • Reageren
  Siham
  21/03/2017

  Ik doe zeker mee!! Wat ik zelf van de trend vind is dat je altijd een gokje kan wagen. Baat het niet, schaadt het niet. Zelf doe ik er weinig aan, maar ik ben mij zeker wel bewust van de fijne lijntjes en rimpeltjes. Ik gebruik wel wat duurdere huidverzorging, maar zelf dat schiet er soms in en dan zie je vaak als resultaat dat ik een paar dagen geen creme op heb gehad. Kruidvat heb ik nog nooit uitgeprobeerd, omdat ik het gevoel heb dat het voordelige spul toch weinig zal doen. Maar misschien is dit een hele mooie gelegenheid om te kijken of het wel of niet klopt.

 • Reageren
  Carlijn
  22/03/2017

  Gezien de hashtag #foreveryoung die ik regelmatig bij mijn Insta-fotootjes plaats, houdt de strijd tegen de rimpels mij ook wel bezig. Ik word over twee weken 28 en besef dat daarmee de 30 steeds dichterbij komt en mijn huid daarmee ook meer en meer verandert. Ik ben absoluut niet tegen rimpels, zou niet snel in mezelf laten snijden, maar net als jij doe ik er veel aan de boel te beperken. Ik smeer met hoge SPF en ben fan van arganolie. Deze lijn klinkt ook interessant…!

 • Reageren
  Lysanne
  22/03/2017

  Graag zou ik deze lijn willen testen! Ik ben nu 25 jaar en ik merk dat ik hier en daar wat fijne lijntjes begin te krijgen rondom mijn ogen. Helemaal niet erg natuurlijk, maar ik zou het wel heel leuk vinden om te kijken wat deze verzorgingslijn met mijn huid zou doen. Liefs!

 • Reageren
  Natascha
  22/03/2017

  Ik zou deze lijn graag willen testen. Ik ben net 38 geworden en de rimpeltjes beginnen nu toch echt vorm ? aan te nemen.

 • Reageren
  Joyce
  24/03/2017

  Graag! Zal binnen enkele weken bevallen van een tweeling. Heb ook al een peuter, dus de vermoeidheid slaat al toe. Wil deze producten zeker allemaal proberen en zien wat het resultaat is! Heb van mezelf nogal een droge huid, dus ook veel last van lijntjes op mijn voorhoofd..

 • Reageren
  Lindsey
  24/03/2017

  Ik zou dit graag samen met je testen. Ik als 25 jarige zie de eerste tekenen al verschijnen. Met name rondom mijn ogen heb ik last van lijntjes en ondanks dat ik altijd veel lach krijg ik toch een lelijke frons rimpel tussen mijn ogen! Ik roep nu al.. wie weet komt daar ooit een spuitje in haha! Maar liever niet natuurlijk, ik ben dan ook zeer benieuwd naar deze nieuwe lijn (toepasselijke woordkeuze). Groetjes Lin.

 • Reageren
  Martine
  25/03/2017

  Ooh ja dit wil ik wel graag voor je mee-testen. Inmiddels bijna 32 en een peuter van twee. Af en toe nog eens een gebroken nacht, peuter drama’s overdag, erbij proberen te werken. Soms kijk ik in de spiegel en dan denk ik: men.. je bent echt oud geworden! Het ziet er allemaal niet meer zo florisant uit als 3 jaar geleden zullen we maar zeggen.
  Dus: als je een proefpersoon zoekt, I’m your girl!

 • Reageren
  Kim
  25/03/2017

  Jazeker zou ik dit wel willen testen!! Ben 28 maar kan soms niet naar mezelf kijken omdat ik mij zo irriteer aan die nu al komende kraaien pootjes, rimpels op mijn voorhoofd en aan mijn mond en ogen maar niet te spreken! Dus GRAAG! Test ik deze producten!

 • Reageren
  Mieke
  07/04/2017

  Heel graag doe ik mee met jou! Ik sta vaak voor het vaak te kijken naar deze lijn, maar ik kies dan toch weer voor de oude vertrouwde crème.

  Ik ben 30 jaar en moeder van 2 kinderen (zoontje van 2,5 en dochtertje van 5 weken)

 • Reageren
  Monique
  13/04/2017

  Ik zou dit zeker wel willen testen….Ben 48 jaar.

 • Reageren
  Beata
  13/04/2017

  Zelfs heel graag! ? Door een hele nare scheiding ben ik echt aan toe om mijzelf weer vinden en veder kunnen… Ik ben 43 en moeder van twee tieners en iemand wie wil heelgraag weer iets bereiken…

 • Reageren
  Liesje
  13/04/2017

  Wow! Zou het ook werken bij oude rimpels van 45+??
  Ik ben benieuwd. Zou het heel graag testen en reviewen.

 • Reageren
  Diana de Caluwe
  14/04/2017

  Mijn huid is 48 jaar oud. Zelf voel ik me jonger en zou graag een goed en betaalbaar product willen gaan gebruiken om uiterlijk en innerlijk wat meer tot elkaar te brengen.
  Zie qua enorm aanbod aan anti age producten vaak door de bomen het bos niet en gebruik daarom tot nu toe alleen een simpele dag creme.
  Ben toch wel erg benieuwd naar wat deze lijn voor mijn huid kan gaan betekenen.

 • Reageren
  Lies
  14/04/2017

  Heel graag ik ben 48 en al 10 jaar door ziekte in de overgang en dat doet je huid geen goed!
  Ik zou het graag proberen!??

 • Reageren
  Conny van zon
  15/04/2017

  Ik zou het wel willen testen ik ben 50 jaar mar meestal schatten ze me jonger heb nog nooit niks aan mun huid laten doen mar wil dit wel proberen.

 • Reageren
  Gon
  15/04/2017

  Zou het dolgraag willen testen

 • Reageren
  Rachel
  15/04/2017

  Ik zou het dolgraag willen proberen! Ik tik dit jaar de 40 aan en wil heel graag wat aan mijn fronsrimpel en vouwen langs mijn mond doen!!!

 • Reageren
  Paola
  15/04/2017

  Graag zou ik dit met je willen delen. Heb een rimpel op mijn voorhoofd en zou graag willen dat deze minder wordt of nog mooier verdwijnt

 • Reageren
  Anne
  15/04/2017

  Ja graag! Inmiddels 27 en merk dat ik sinds kort ook last begin te krijgen van rimpels op mijn voorhoofd. Ik ben bang als ik er niks aan doen, het alleen maar erger gaat worden. Natuurlijk wil ik dat voor zijn en zou dit graag samen willen testen!

 • Reageren
  Ingrid Hoogendoorn
  15/04/2017

  Inmiddels ben ik de 43 gepasseerd en waar ik voorheen altijd complimentjes kreeg en men mij stukken jonger schatte wegens het ontbreken van de rimpeltjes merk ik dat mijn huid de laatste tijd erg hard achteruit gaat door verschillende factoren waarvan de grootste boosdoener slaapgebrek is, ik zou het serum graag willen proberen! De hele lijn lijkt me wel interessant dus binnenkort maar eens een bezoekje brengen aan het Kruidvat ?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.