Henry klaar? Stofzuigen maar!

Met stofzuiger Henry heb ik in een poep en een scheet mijn huisje weer proper. In dit artikel vertel ik je wat over deze vrolijke rode snuit.

Sinds de nesteldrang haar intrede heeft gedaan aan het einde van mijn zwangerschap is ‘ie nooit meer helemaal weggegaan, mijn schoonmaakwoede. Het lijkt alsof er een ware revolutie heeft plaatsgevonden in mijn hoofd en ik boen en zuig er nog steeds graag op los waar ik vroeger juist mijn stofzuiger en dweil verafschuwde. Tijdverspilling, zo vond ik. Schoonmaken bungelde tot voorkort ergens onderaan mijn prioriteitenlijstje en ik was dan ook meestal niet in een al te beste bui als ik mijn schoonmaakequipment weer tevoorschijn moest halen.

Maar de tijden zijn veranderd en ik kan nu oprecht zeggen dat schoonmaken tot het vaste, dagelijkse ritueel behoort zonder dat ik dat erg vind. Het kwam voor mij dan ook als geroepen dat ik de kans kreeg om de nieuwste Numatic Henry Next stofzuiger uit te testen.

Dit Henry Next exemplaar is gloedjenieuw en bevat een aantal fijne specificaties die ‘m nog weer innovatiever maken dan zijn voorganger, de Henry Plus. Zo is dit model energiezuiniger en zuigt ‘ie stiller. Met een vermogen van 620 watt voldoet ‘ie geheel aan de nieuwe richtlijn voor stofzuigers van maximaal 900 watt. Als je denkt dat ‘ie daardoor minder krachtig zuigt, dan heb je het mis! De vrolijke snoet die tevens over verschillende efficiënte mondstukken beschikt, zuigt als een tierelier je hele verdieping. De ketelinhoud is 9 liter dus je kunt een behoorlijke tijd met één stofzuigerzak doen.

Er zitten speciale mondstukken bij voor pakket, vloerbedekking en natuurlijk voor plekken zoals de bank of andere moeilijk te bereiken oppervlakten. Deze mondstukken zitten bovendien – heel ideaal – grotendeels op de stofzuiger zelf waardoor je ze te allen tijde paraat hebt.

De lengte van het snoer vind ik tevens een enorm pluspunt, deze is maar liefst 12,5 meter met een werkbereik van 32 meter. Alleen daarom al ben ik ontzettend blij met mijn Henry, gezien mijn huidige stofzuiger altijd nét een te kort snoer heeft om de hele woonkamer mee te zuigen. En lui als ik ben sla ik dan meestal gewoon lekker dat laatste stukje achter de bank over. Dat gedoe met weer een ander stopcontact zoeken..

De stofzuiger zoeft echt door het huis; hij rolt gemakkelijk achter je aan en ook de mondstukken zijn zo vormgegeven dat je weinig moeite hoeft te doen om ze door de kamer te begeleiden terwijl er toch een enorme zuigkracht op zit. De stofzuiger is overigens niet bepaald licht te noemen, dit is wel iets om rekening mee te houden als je hem veel naar boven en naar beneden zal moeten verplaatsen. Ik vind het juist fijn dat ‘ie wat zwaarder en daardoor ook robuuster is, want zo kan ‘ie tegen een stootje en trek je hem ook niet zomaar omver. Het snoer oprollen gaat heel gemakkelijk met het daarvoor bestemde draaimechanisme. Vooral James vindt het erg leuk om me daarbij te helpen. Over James gesproken, Numatic heeft ook twee modellen stofzuigers die James heten.

Zo, wie had dat gedacht dat er nog eens een stofzuigerreview op mijn blog voorbij zou komen. Toen ik eenmaal aan het schrijven was ging ik er helemaal in op, zo enthousiast ben ik over dit product! De Henry Numatic next is te bestellen via Stofzuiger-voordeel.nl.

De stofzuiger heb ik ontvangen ter review.

 

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.