HEMA lip kit REVIEW

Onlangs heb ik mogen kennismaken met een hele hoop nieuwe beautyproducten van HEMA. In dit artikel laat ik je de perfect lip kit zien!

Budget make-up

Als het gaat om budget make-up dan kun je niet om HEMA heen. Het assortiment is bijzonder uitgebreid en het merk verbaast me keer op keer met allerlei interessante introducties. Zo ook deze keer, want ik heb op een event vorige week kennis gemaakt met de perfect lip kit, een setje waar zowel een lip pencil als een lipgloss in zit.

Het idee van een lip kit is natuurlijk niet nieuw, verreweg de bekendste is denk ik wel de Kylie Jenner lipkit. Eentje die ik zelf niet bezit trouwens, dus ik zal met het concept voor de eerste keer kennismaken.

In de verpakking vind je zoals gezegd twee producten: een liquid lipstick en een lippotlood. Je kunt de producten afzonderlijk gebruiken, maar voor een optimaal resultaat kun je de twee combineren waardoor je niet alleen een hele intense kleur krijgt, maar ook nog eens eentje die een stuk langer blijft zitten.

Het lippotlood is bedoeld om je lippen mee te omlijnen/vormen zodat je een extra strak en netjes effect krijgt, maar je kunt er ook je hele lippen mee inkleuren als basis voor de liquid lipstick.

De liquid lipstick heeft het uiterlijk van een gloss en is voorzien van een sponsapplicator.

Aan de swatch is meteen te zien dat het hier niet om twee identieke kleuren gaat, iets wat je wel zou verwachten als het bij elkaar in een kitje zit. Het lippotlood is duidelijk feller dan de lipstick. Dat neemt niet weg dat je met deze twee kleuren wel hele mooie effecten kunt creëren.

Ik bracht het lippotlood over het grootste gedeelte van mijn lippen aan als basis en om de lijn mooi strak te krijgen en daaroverheen deed ik de liquid lipstick. Voor een lipstick vind ik ‘m wel aan de glossy kant, liever had ik ‘m een tikkie matter gezien. Het lippotlood is lekker romig en brengt daardoor gemakkelijk en precies aan. Hoewel de liquid lipstick dekkend genoeg is om de kleur van de lipliner helemaal te doen vervagen, snap ik niet helemaal waarom ze toch voor een afwijkende kleur hebben gekozen. Je kunt hier waarschijnlijk best een mooi ombre effect mee creëren, maar voor een natuurlijke lip look zou een lippotlood in exact dezelfde kleur als de liquid lipstick in mijn ogen beter zijn.

Neemt niet weg dat beide producten afzonderlijk heel goed werken, goed gepigmenteerd zijn en de lippen er gezond en vol uit laten zien. Ik weet zeker dat er veel potentie zit in de perfect lip kit van HEMA. Het enige wat ze daarvoor wat mij betreft hoeven te doen is producten bij elkaar stoppen die qua kleur meer overeenkomen en wellicht dat de liquid lipstick iets matter kan worden gemaakt.

Bekijk ook mijn review van de matte lip creams en lip lacquers van HEMA.

De perfect lip kit is bij HEMA te koop voor €6,50

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  18/09/2018

  Wat leuk bedacht van de HEMA! Wel jammer om te horen dat de gloss nogal plakkerig/glanzend is, iets wat ik ook minder mooi vind. Het zou zeker een perfect duo zijn als de kleuren meer met elkaar overeenkomen zodat het echt een mooie, passende combinatie wordt.

 • Reageren
  Melany
  18/09/2018

  Ik heb zelf de matte lip gloss en matte lip balsem van de Hema en die vind ik super mooi en blijft goed zitten. Maar die zitten niet samen met een potloodje in een zet.

 • Reageren
  Evelien
  18/09/2018

  Ben hier toch wel benieuwd naar! Als je op de site kijkt, lijkt het wel alsof de kleuren hetzelfde zijn. Welke kleur heb jij getest?

 • Reageren
  Wendy
  03/11/2018

  Ik heb nog nooit zulke slechte lippenstift gehad! Na een half uurtje is de helft al weg. Lipliner is helemaal belachelijk, het is alleen het puntje, de potlood kan niet verlengt of geslepen worden, dus na een weekje al leeg/op. Erg jammer!

 • Reageren
  Sylvia
  11/11/2018

  Ja slecht lipliner kan je niet slijpen ga van week mooi terug naar hema slaat nergens op

 • Reageren
  E-kortingscode
  10/07/2019

  Hey, leuk idee. Ik gebruik dit soort producten zelf altijd wel van de duurdere merken. Ik merk hierbij dat die dan gewoon beter zijn dan die van de hema bijvoorbeeld. Qua kosten kan het soms nog wel oplopen dus gebruik ik kortingscodes. Misschien ook een handige tip.
  Groet,
  Anne

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.