HELP, mijn kind lust geen water!

Ik denk nog wel eens terug aan de tijden dat James gewoon at en dronk wat ik hem voorschotelde. Die goeie ouwe tijd.. 

We zijn volop in de lust-ik-niet fase beland. Tegenwoordig gaat brood er nog net in maar is het een en al gemier met fruit, avondeten en zelfs drinken. We maken echt verschillende fases door waarin James het ene moment nog de druiven uit je handen kijkt en ze het andere moment met een vies gezicht uit zijn mond plukt en demonstratief in de prullenbak gooit. Idem dito met avondeten; at hij vorige week nog met smaak mijn stamppot andijvie, nu zit ‘ie de groene sliertjes aan te kijken alsof het de uitwerpselen van een hond zijn. Het blijft elke dag weer een verrassing wat hij wel of niet accepteert qua eten.

Ook qua drinken is meneer niet de meest gemakkelijke. Alleen als hij echt dorst heeft tijdens het avondeten dan drinkt hij in het meest gunstige geval vijf slokjes water, maar verder begint hij meteen te brullen als hij ziet dat ik de kraan laat lopen zonder dat er diksap aan te pas komt. Nu vind ik het wel belangrijk dat hij genoeg drinkt, daarom zie ik dat meestal door de vingers, maar toch voel ik me ook wel eens schuldig omdat ik de suikerinname van mijn kind wil beperken. De struggles die iedere ouder wel herkent volgens mij..

Gelukkig komen er steeds meer verantwoorde drankjes op de markt die geheel natuurlijk zijn en die ook nog eens een aangenaam smaakje bevatten. Wicky – oh het merk brings back memories – komt met een nieuw en verantwoord drankje dat mijn zoon wél accepteert: Wicky Water Met Fruit.

Samenwerkingdsc_1133

Dit is water met een beetje fruitsap, zonder toevoegingen en 100% natuurlijk. Het drankje bevat geen toegevoegde suikers, kunstmatige zoetstoffen of stevia en is daarom minder zoet. Een pakje Wicky Water Met Fruit bevat slechts 2 gram van nature aanwezige suiker uit fruitsap, wat echt heel weinig is. Op deze manier wordt water drinken toch een feestje!

ingredientenDe smaken die verkrijgbaar zijn vanaf 21 november luiden: Peer/Appel, Rode Druif/Aardbei, Perzik/Witte Druif. Ook deze nieuwe varianten zit weer als vanouds in een vrolijke verpakking.

drinken-wicky

Ik heb natuurlijk zelf ook even de proef op de som genomen om te weten hoe het smaakt en bij de eerste slok dacht ik ‘hmm, water’ en 1 seconde later proefde ik de appel/peersmaak naar voren komen. Het was eerst even wennen, dat moet ik toegeven, maar met dit drankje proef je gewoon dat het goed zit. Geen chemische fruitsmaak, enkel een lichte aroma van fruit.

Leuk weetje is dat Wicky al jaren op eigen initiatief bezig is met het reduceren van suiker, zo bevatten zelfs de originele Wicky-pakjes inmiddels 30% minder suiker dan in 2008. In de toekomst blijft het merk hiermee doorgaan, maar dan zonder concessies te doen aan de smaak. Er is tevens een variant Wicky Zero te koop, met een minimale hoeveelheid suiker maar wel met een zoete smaak.

dsc_1151

Ik vind het goed dat er meer en meer aandacht wordt besteed aan het suikergehalte in drankjes, zeker bij voor kinderen populaire drankjes zoals Wicky, die ook snel worden meegegeven naar school. Zelf gooi ik voor het gemak ook wel eens een pakje drinken in mijn tas voor James als we op pad gaan. Gezien hij geen water lust komt dat dan dikwijls neer op een pakje appelsap of yoghurtdrink, drankjes die een aanzienlijke hoeveelheid suiker bevatten. Toen ik ging vergelijken met deze nieuwe Wicky Water Met Fruit schrok ik me wild. Een pakje appelsap bevat al gauw 20 gram suiker, waar de Wicky-variant slechts 2 gram pure fruitsuiker bevat.

wicky-1

Ik ben dus bijzonder blij dat er nu een lekker alternatief bestaat dat ik met een gerust hart aan James kan geven, zonder me druk te hoeven maken over suikers.

Ik weet zeker dat veel meer moeders net als ik deze nieuwe lijn een uitkomst zullen vinden!

Bezoek ook de website voor meer informatie over de Wicky Water Wereld.

Wat geef jij je kind te drinken? En wat vind je ervan dat Wicky de Water Met Fruit-lijn lanceert?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  24/11/2016

  Leuk artikel!!! En heel welkom voor mij want ik heb ook twee miepen die geen water drinken. Zo irritant. Geef je ze een bekertje water, wordt het aan de kant geschoven. Doe je er een mini scheutje diksap bij, zuipen ze die hele beker leeg. Ja hoor… Dit klinkt als een verantwoorder alternatief voor diksap en ga ik vanochtend nog opzoeken in de Appie!
  Carlijn onlangs geplaatst…Estée Lauder Modern Muse Le Rouge GlossMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  24/11/2016

  Kijk dat is een goede tip waar ik wat mee kan! Ga ik zeker onthouden. Ons zoontje drinkt nog wel water, maar komt ook steeds meer in de fase dat hij dingen niet wil enzo.
  Nicole onlangs geplaatst…Gastblog: Lees jij jouw baby al voor?My Profile

 • Reageren
  Diana
  24/11/2016

  Mijn zoon wil ook geen water drinken en drink vaak alleen maar ranja..water met een heel licht smaakje. Ik zou Wicky ook wel eens willen proberen. ?
  Diana onlangs geplaatst…Reactie op Reisverslag van de (auto) vakantie in Polen 2016. door Eerste vakantiebestemming, Gizycko (Polen 2016) – Talklifestyle.nlMy Profile

 • Reageren
  Priscilla
  24/11/2016

  Och, dit is zo herkenbaar! Hier ook geen water en dan denk ik.. ik doe er wel weer wat diksap bij. Ik ga dit onthouden! Ben enorm benieuwd nu, aangezien de Wickys die ik ken echt mierzoet zijn.
  Priscilla onlangs geplaatst…Opgemaakt novemberMy Profile

 • Reageren
  Dagmar
  24/11/2016

  Wat een handige supertip! Leuk artikel heb je ervan gemaakt en ik denk een aanrader voor veel mama’s X
  Dagmar onlangs geplaatst…Roos Schlikker schreef ‘We rommelen maar wat aan’My Profile

 • Reageren
  Yvonne
  24/11/2016

  Ik ga iets HEEL irritants zeggen hier (“houd dan je mond” hoor ik je zeggen…): mijn zoontje drinkt alleen maar water. Hij lust niets anders.Sowieso heb ik nooit appelsap of diksap gegeven want dat vind ik troep maar toen hij op een leeftijd kwam dat hij het zelf kon vragen, bleek dat hij het niet lust. Want toen gaf ik het hem natuurlijk wel. Ben geen groene muts 😉 Ook lust hij geen chocomel en fristi. Zelf vind ik het heerlijk trouwens, maar een dikmaker dus ik koop het bijna nooit.
  Maar goed, deze Wicky is een uitkomst voor kinderen die geen water drinken! In ieder geval zo weinig mogelijk fruitsuikers.

 • Reageren
  Yvonne
  24/11/2016

  Oh en nog even (ongeraagd) advies voor moeders met heel jonge kinderen (baby’s): geef ze alleen maar water. Dan zijn ze niets anders gewend en lusten ze misschien ook niets anders als ze groter zijn. In ieder geval is daar dan meer kans op. Denk aan de gaatjes!

  Net als met het eten van groente en fruit. Mijn zoon eet vanaf dat hij heel klein is elke dag tomaatjes, komkommer, paprika, wortel (niet of/of, maar dit allemaal, naast de groente van het avondeten). Als hij dit niet krijgt, is hij boos. Snoep interesseert hem niet. Dit is gewoon gewenning, meer niet. Dus: VROEG BEGINNEN!
  Nou doei 😉

 • Reageren
  Yvonne
  24/11/2016

  Toevoeging (op vorig commentaar, begin nu wel heel irritant te worden): ik bedoelde natuurlijk niet dat je baby’s water moet geven, maar dreumes….

 • Reageren
  Yvonne
  24/11/2016

  Zo herkenbaar! Mijn dochter at in het begin niets wat haar vreemd was. Zelfs als ze een snoepje kreeg aangeboden of een stuk taart, proefde ze het niet. Alles wat wel naar binnen ging liet ze net zo lang op haar tong liggen tot het er vanzelf uitgleed door opgehoopt speeksel. Wanhopig werd ik ervan. Bij de tweede dacht ik: dat gaat me niet nog eens gebeuren. Die at de eerste 3 jaar alles wat ik hem gaf (ook dingen die ik zelf niet lekker vind zoals vis) maar nu is dat allang over. Die is nu nog erger met eten. Van mij hebben ze het niet want ik ben een Bourgondiër. En mijn dochter? Die eet en probeert nu vrijwel alles. Het kan dus zomaar beginnen maar ook zomaar over zijn. Wat suiker betreft: mijn zoon kwam opeens veel aan in korte tijd. De boosdoener was zijn favoriete drankje van Aquarius. Tegenwoordig geef ik ze alleen suikervrije drankjes. En zijn gewicht was snel weer de oude/gezonder. Kun je nagaan! Of thee of water. Gelukkig lusten ze dat wél. 😉
  Yvonne onlangs geplaatst…Van katten blijf je af. Punt!My Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  24/11/2016

  Ooow dat lijkt me zo lastig…ik snap er soms nu ook al niks van. De ene week wel dit eten en de andere week niet
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Als ik zou moeten kiezen….Sinterklaas editie – This or that – TAGMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  24/11/2016

  Dit zal vast een uitkomst zijn voor kindjes die geen water lusten. Kan me voorstellen dat je dan met je handen in het haar zit. Zelf heb ik van jongs af aan mijn beide kids niets anders dan water, melk en thee gegeven, waardoor ze echt goede waterdrinkers zijn :). Juist vanwege die suikers wilde ik ze geen ranja, diksap of Roosvicee geven. Nu mijn dochter 5 jaar is, krijgt ze natuurlijk wel op verjaardagen wat anders te drinken (ik ga het ook niet helemaal verbieden), maar de basis blijft hier thuis geen zoet drinken.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Review | MAC Sheertone Shimmer blush PeachykeenMy Profile

 • Reageren
  Eefje
  25/11/2016

  Leuk artikel! Maar zie ik het verkeerd of is dit pakje van wicky gewoon heel erg aangelengde diksap? Ik denk dus dat diksap in een drinkbeker goedkoper is dan allemaal losse pakjes? Waarom zou diksap dan rommel zijn en dit niet?

 • Reageren
  Miranda
  30/11/2016

  Ik koop altijd limonade zonder suiker.. En doe er dan een heel klein laagje van in en dan rest water. Dus in principe heb je dan ook water met een beetje smaak. Is hetzelfde als wicky alleen goedkoper. Doe best lang met zo’n fles

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.