Heb je 10 minuten? 10 manieren om te ontspannen

Ontspannen

Met een baby heb je geen uren de tijd meer voor jezelf. Maar dat betekent niet dat je niet meer kunt ontspannen. Je hebt er alleen wat minder tijd voor. Hier 10 tips om in 10 minuten weer helemaal relaxed te worden! Ook handig voor als je geen kinderen hebt trouwens 😉

Kijk een Youtube video. Ik kan heel erg ontspannen worden van make-up tutorials, maar ook bijvoorbeeld van video’s waar ik heel erg om moet lachen. Daar krijg ik gewoon weer nieuwe energie van.

Drink een kop thee. Wanneer ik een kop van mijn favoriete thee (Blueberry Muffin van Lipton) drink dan heeft dit een enorm positief effect op mijn gemoedstoestand, ik relax er echt van. Van koffie word ik juist weer meer energiek, soms zelfs een beetje ’trippy’ als ik er teveel van drink.

10 minuten bellen of Skypen. Een gezellig telefoongesprek met een vriendin, je oma of je moeder kan er ook voor zorgen dat je weer helemaal ontspant, bijvoorbeeld als je even iets van je af wilt praten, iets waar je gefrustreerd of gestrest over bent. Of als je gewoon even wilt kletsen natuurlijk.

Ga even douchen. Dat warme water over je huid… Alleen al bij het idee word ik helemaal zen. Als ik een dipje heb ’s middags en ik spring even onder de douche (als ik daar tijd voor heb), dan voelt dat echt alsof er weer even nieuw leven in me stroomt. Een heerlijk ontspanmoment!

Kauwgom kauwen werkt verrassend stressverlagend. Als ik vroeger een tentamen had dan zorgde ik altijd dat ik een pakje bij me had. Misschien niet iets waar je echt ‘zen’ van wordt maar wel een snelle tip om even die ergste stress kwijt te raken.

Ga dagdromen, staar een beetje voor je uit en laat je meevoeren door je gedachten. Denk aan iets waar je blij van wordt.

Doe een puzzel, zoals een Sudoku of een Zweedse puzzel. Niet dat je die in 10 minuten af hoeft te hebben, maar ik vind het echt een lekkere hersenloze, ontspannen bezigheid.

Een stukje wandelen wil ook altijd helpen om je hoofd weer even wat leger te maken. Kies bij voorkeur een route met niet al te veel auto’s en geluid.

Opruimen klinkt misschien niet als iets waar je meteen van zou ontspannen, maar vooral voor je mind kan het heel prettig zijn om troepjes op je gezichtsveld te halen. Bij mij is een opgeruimd huis ook meteen een opgeruimd hoofd. Hetzelfde geldt voor chaos: is het een chaotische bende om me heen? Dan is het ook in mijn hoofd een chaos. Probeer het eens! In 10 minuten kan ik best veel opruimen.

Luister 10 minuten geconcentreerd naar je favoriete muziek. Een nummer van Ludovici Einaudi kan mij weer helemaal in ontspanmodus brengen. Heerlijk die pianoklanken. Soms kan ik er ook melancholisch van worden, maar ik word er in ieder geval wel rustig van.
.

Wat zijn jullie manieren om heel even te ontspannen?

Bron foto

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  17/10/2015

  Goed stukje dit. Herinnert me eraan dat ik vaker de tijd moet nemen om te ontspannen. Als m’n baby’s slapen ga ik vaak opruimen (werkt niet echt ontspannen bij mij, is bittere noodzaak) of als een razende werken, aan een freelance klus of m’n blog.
  Carlijn onlangs geplaatst…Rituals Oriental Nights (thee en body cream)My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  17/10/2015

  Klopt als een bus, ik herken me haast in alles om te ontspannen. Het liefste combineer ik ze ook nog: YouTube kijken onder het genot van een kop thee en tussendoor een beetje opruimen, haha. Daarna kan ik dan nog meer ontspannen en even lekker gaan zitten voor een serie :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Lookbook | Sylvie Collection by Hunkemöller for ChristmasMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  17/10/2015

  Heerlijke tips. Ik zet soms zen relax muziek op (Chinees met bamboe fluit ;-)), hardlopen werkt ook erg goed voor mij.
  Nesrin onlangs geplaatst…Slaaptekort (you snooze you lose)My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  17/10/2015

  Douchen of in bad gaan doe ik ook vaak….zo fijn. En kauwgom kauwen helpt mij inderdaad mijn hoofd even leeg te maken en het schijnt ook te helpen als je een liedje in je hoofd hebt zitten die er niet meer uit wil!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 11-17 oktober.My Profile

 • Reageren
  Leonie
  17/10/2015

  Bedankt voor de tips! Dat kleuren voor volwassenen is ook ontspannend trouwens!:)
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: zwanger en sporten!My Profile

 • Reageren
  Beauty Treasures
  17/10/2015

  Klopt, een opgeruimd huis geeft mij ook veel rust.
  Beauty Treasures onlangs geplaatst…BEAUTY NEWS: RELOAD, DR HAUSCHKA & BABORMy Profile

 • Reageren
  Bahar
  17/10/2015

  Sanne, ik zag jou vanmiddag in de stad bij Hema ik wou je aanspreken maar je liep langs me maar durfde opeens niet meer hihi.

  • Reageren
   La VieSagista
   17/10/2015

   Hi Bahar, dat had ik juist heel erg leuk gevonden! Volgende keer gewoon doen! X

 • Reageren
  sabrina
  17/10/2015

  Einaudi, prachtige muziek! Mijn man speelt een stuk van hem (naam natuurlijk kwijt…) en dat is geweldig!
  Fujn lijstje heb je gemaakt.

 • Reageren
  Anneleen
  18/10/2015

  Ik heb het nummer van Ludovici Einaudi beluisterd. Wauw Sanne, zo mooi… En ik wist helemaal niet dat ik daar zo rustig kon door worden. Dankjewel voor het delen!
  Anneleen onlangs geplaatst…Babbelmomentje: Kiezen voor zekerheid of je hart volgen? #8My Profile

 • Reageren
  Tamara
  20/10/2015

  Ohhh even snel alleen douchen inderdaad! Heeerlijk! Dat doe ik het liefst als ik even 10 minuten heb!
  Tamara onlangs geplaatst…Als moeder heb je geen slaap nodig!My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.