Healthy food: komkommersoep

collage soepNu ik een ruime keuken heb, vind ik het heerlijk om te experimenteren met allerlei soorten gerechten. Aangezien ik vaak eters krijg weet ik inmiddels wel een beetje welke smaken ‘in de smaak vallen’ en welke niet. Vorige week kwam mijn schoonmoeder langs met haar vriendin en besloot ik een gezonde komkommersoep te maken.

Af en toe heb ik zin in een lichte maaltijd zonder al teveel poespas. Een makkelijke en relatief snelle oplossing is soep. Stokbroodje erbij en je hebt een volwaardige maaltijd. Ik vond het weer eens tijd om een nieuwe soep uit te proberen en daarom ging ik aan de slag met komkommers! Wat heb je nodig voor deze soep:

DSC_0282

– Drie komkommers (op de foto zie je er twee maar later heb ik er nog 1 toegevoegd)
– Verse basilicum
– 500 ml Groentebouillon
– Twee bosuitjes
– Een bakje crème fraîche
– Peper en zout naar smaak

En verder:

Een grote pan | een blender | een waterkoker | scherp mesje | kaasschaaf of dunschiller | bakspaan

Je begint met het snijden van twee bosuitjes. Daarna schil je de komkommers. Deze snijd je in de lengte door. Als je dat lekkerder vindt kun je nu de zaadlijsten verwijderen, maar ik heb deze erin gelaten. Van iedere helft maak je kleine blokjes (halve rondjes dus). Ook hak je een paar blaadjes basilicum.

DSC_0286

DSC_0289

De bosuitjes bak je vervolgens zo’n 5 minuten in een beetje olie samen met de basilicum. Na deze 5 minuten gooi je de komkommer erbij. Dit mengsel schep je een paar keer om. Ondertussen kook je 500 ml water in de waterkoker. Dit giet je in de pan samen met een bouillontablet. Laat dit een paar minuutjes doorkoken.

DSC_0294

DSC_0295

Doe het geheel in de blender (als dit niet past, doe je het in twee delen) en mix het tot een glad geheel. Als laatste voeg je naar smaak peper en zout toe. Ter garnering en voor een iets vollere smaak voeg je een theelepel crème fraîche toe in iedere soepkom.

komkommersoep

Smullen maar! Als je de soep helemaal no calories wilt hebben dan laat je de crème fraîche achterwege, maar ik vind het juist lekker als de soep een heel klein beetje gebonden is.

Lijkt deze soep je wat?

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.