Haat-liefdeverhouding met benen scheren

shave_legsJe hebt wel eens van die beautybezigheden die je gewoon echt niet leuk vindt. Ik heb dat met best veel dingen. Zo vind ik het smeren met bodylotion saai, mijn wenkbrauwen epileren stom omdat ik er gewoon niet goed in ben en houd ik me ook liever niet bezig met mijn nagels vijlen. Maar er is één ding waar ik echt een hekel aan heb: mijn benen scheren.

Ik vind dat het te lang duurt, maak bijna altijd wondjes en ik kan nooit, maar dan ook nooit een goede houding vinden om comfortabel mijn benen te scheren. Dit heeft als gevolg dat er soms weken tussen mijn scheersessies zitten, zeker in de winter. Nu moet je niet denken dat ik het zover laat komen dat ik drie truien kan breien van de haartjes op mijn benen, maar ik moet wel toegeven dat ik me soms een beetje schaam voor mijn hairy legs.

Gelukkig zijn de haartjes op mijn benen redelijk licht van kleur, en valt het niet zo erg op. Maar het is wel genant als je een panty aan hebt en de haartjes prikken er dwars doorheen (ik hoop zo dat ik hier niet de enige in ben…).

Nu de temperatuur weer omhoogschiet en het rokjesweer eraan zit te komen, moet ik eraan denken goed op mijn benen letten (gelukkig ben ik meer van de maxi dresses, haha). In de zomer ben ik dan ook veel meer gemotiveerd om te scheren dan in de winter. Als de klus er eenmaal op zit, moet ik wel zeggen dat het echt heerlijk aanvoelt, benen zo zacht als zijde en het ziet er ook gewoon mooi uit.

Ik weet dat het geen wereldprobleem is, maar ik moest het toch even kwijt. Hebben jullie ook beautyklusjes die je echt vervelend vindt?

Bron foto

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Janneke
  11/03/2014

  Aargh, ja de ellende!
  Ik heb helaas ook veel sporten met omkleden en alles waardoor ik me toch wel genoodzaakt voel om het year-round goed bij te houden. Het wordt ook echt erg als ik dat niet zou doen. Het haar op m’n benen is namelijk donker en nogal zichtbaar 🙁

  Tegenwoordig hars ik met suikerhars, het is even werk, maar dan blijft het ook een tijdlang toonbaar.

 • Reageren
  Beautyjuf
  11/03/2014

  Ohh, wat ben ik blij om te lezen dat ik niet de enige ben die hier een hekel aan heeft! Al houd ik het wel netjes bij hoor 😉 Zowel in de zomer als in de winter. Ik sport een paar keer in de week en daarnaast vind ik het ook net wat verzorgder staan.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.