Groene smoothie: boerenkool, banaan, citroen

DSC_1166
Dat groene smoothies gezond zijn hoef ik vast niemand meer te vertellen. Ze maken deel uit van mijn dagelijkse eetpatroon en ik varieer graag met vele soorten groenten en fruit. Vandaag heb ik voor jullie een combinatie van boerenkool, citroen en banaan. En wees niet bang; de boerenkool proef je echt niet hoor 😉

Met een groene smoothie kun je in één klap je dagelijks portie groente en fruit binnenkrijgen. Ik vind het vooral handig om ’s ochtends een portie klaar te maken en de rest over te gieten in een fles, zodat ik de hele dag mijn gezonde sapje kan drinken. Op deze manier hoef ik ook niet met losse stukken fruit in mijn tas te slepen, dat blijft toch nooit lekker. Ik pureer liever een banaan dan dat ik hem los in mijn tas meeneem en hij binnen no-time bruin wordt.

De basis van deze smoothie is een flinke hand boerenkool. Als je smoothie eenmaal geblend is dan proef je niet zoveel meer van deze groente.  Gelukkig maar, want ik houd ook niet van een overheersende boerenkoolsmaak. Zorg dat je de boerenkool goed wast, of dat je boerenkool koopt die al van te voren in ijswater is gewassen.

DSC_1132
Eigenlijk ontbreken bananen nooit in mijn smoothie. Bananen zijn lekker zoet en maken iedere groene smoothie heel drinkbaar. Voor deze smoothie gebruik ik er twee. Let er wel op dat je bananen een beetje rijp zijn, anders zijn ze nog niet zo zoet en dus minder lekker.

DSC_1129

Kijk hoe prachtig deze citroenen het op de foto doen! Wat een schoonheden. Voor deze smoothie hoef je maar een halve citroen te gebruiken. Kan ook een hele als je van een beetje zuur houdt.

DSC_1128
Goed, je doet dus als eerst een beetje boerenkool in de blender. Vervolgens snijd je de twee bananen in kleine stukjes en leg je deze bovenop de boerenkool.

DSC_1145

Hierna knijp ik een halve citroen uit boven de banaan en de boerenkool, die inmiddels in de blender zitten.

DSC_1136
Om het geheel extra gezond te maken, voeg ik een lepel tarwegras toe. Dit poeder is ECHT niet lekker om los te mengen met water, maar in een smoothie valt de vieze smaak weg. Ik dit artikel (waarin in het dus wél alleen met water drink) leg ik uit hoe gezond tarwegras voor je is.

DSC_1147
Nadat dit allemaal in de blender zit, moet er nog iets van vocht bij zodat het goed kan mixen. Ik voeg een beetje vers sinaasappelsap toe (400ml) en een half glas water.

DSC_1149

Tijd om te blenden!

DSC_1153
Ik schenk altijd een groot glas vol.

DSC_1156
Wat ik overhoud, giet ik in een fles. Voor de garnering kun je nog een schijfje citroen toevoegen.

DSC_1162
Tadaaaaaaaa

DSC_1166

Na een groene smoothie voel ik me altijd helemaal gezond en energiek, het geeft een echte vitaminekick. Als jullie het leuk vinden, deel ik binnenkort weer een lekker groene-smoothierecept met jullie.

Fijne dag!

 

 

 

 

 

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  kim
  29/01/2014

  Jaaa leuk! Deze ga ik zo maken. Heb nog boerenkool over van maandag :). Lijkt me lekker en leuk om meer groene smoothies te zien. Fijne dag!

 • Reageren
  Marloes
  29/01/2014

  Zo lekker dit! Ik heb deze variant vanmorgen nog gemaakt. Ik doe er ook altijd nog een peer bij en wat chiazaad en lijnzaadolie, of tarwegraspoeder.

 • Reageren
  Beautyjuf
  29/01/2014

  Klinkt heerlijk! Ik heb vanmorgen een smoothie op met sinaasappels, spinazie en water. Yummie! 🙂

 • Reageren
  Claudia
  11/02/2015

  Ben benieuwd ga hem ook een keer maken ……
  En leuk ja meer recepten graag

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.