Groene smoothie mango, spinazie, kokosmelk

Het alweer een tijdje geleden dat ik een recept met jullie deelde van een groene smoothie-variant. En dat terwijl ik er nog steeds erg gek op ben. Tegenwoordig drink ik ze niet meer dagelijks, maar toevallig heb ik sinds gisteren weer wat meer zin gekregen om gezonder te gaan leven.

Laatst kocht ik ergens een groene smoothie waar de combinatie spinazie, mango en kokosmelk in verwerkt zat. ‘Dat kan ik zelf ook!’ dacht ik.

Zo gezegd zo gedaan. Ik ging naar de AH en gooide de benodigde artikelen in mijn winkelwagentje. Aditioneel kocht ik er nog ananas bij, omdat ik dat ook een heerlijke tropische combinatie met kokosmelk vind. Ik koos bewust voor ingevroren fruit, niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook omdat het je smoothie lekker koud maakt. Ik vind koude smoothies heerlijk, maar je hoeft ze mij niet voor te schotelen als ze een lauwe kamertemperatuur hebben.

smoothie 1

Simpeler dan deze smoothie kun je het eigenlijk niet krijgen. Je hoeft hier niks voor te snijden, niks voor te schillen, niks voor te pellen. Hoe ideaal!

DSC_1763

DSC_1766

Je begint met de spinazie. Als je wilt dat dat de groentesmaak niet te overheersend wordt, voeg dan twee handen spinazie toe. Hieroverheen strooi je de helft van het pakje mango (dat is ongeveer 125 gram) en ongeveer 1/3 van het pakje ananas (ongeveer 90 gram). Van de kokosmelk voeg je ongeveer 100ml toe. Tot slot giet ik nog anderhalve glas water toe zodat het een goed drinkbaar geheel wordt en niet te lobbig.

smoothie 3

smoothie 2

Ik vind dit een bijzonder lekkere smoothie omdat alle smaken heel subtiel naar voren komen. Door de kokosmelk en de ananas krijg je een beetje een tropisch gevoel bij het drinken en de mango maakt het geheel lekker zoet. Een ideale smoothie voor in de ochtend of gewoon als tussendoortje!

Lijkt het je wat?

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reageren
  Nicole
  21/01/2015

  Mm lekker! Zou je de kokosmelk kunnen vervangen gewone melk of iets anders? X

  • Reageren
   La VieSagista
   21/01/2015

   Hi NIcole, ik weet niet of melk lekker is. Je zou wel yoghurt kunnen proberen!

 • Reageren
  Jody
  21/01/2015

  mmmmm klinkt heel goed! Mijn blender is stuk, maar ik ga gelijk even een nieuwe kopen. Je zou de kokosmelk ook kunnen vervangen door amandelmelk. Tegenwoordig ook gewoon in de supermarkt verkrijgbaar (van merk Alpro).

 • Reageren
  Anneleen
  21/01/2015

  Ziet er erg lekker uit! Die ananas geeft het denk ik een wat een zoetere smaak? Lekker!
  Anneleen onlangs geplaatst…#PlukhetGeluk project 2My Profile

 • Reageren
  Ellen
  21/01/2015

  vraagje, de spinazie, die proef je niet echt hierin? Ik maak nu vooral smoothies met fruit maar wil er wel wat meer groente in gaan doen en dit lijkt me een fijne om mee te beginnen. groetjes!

 • Reageren
  Milou
  21/01/2015

  Heerlijk! Ik ben ook echt gek op groene smoothies. Ik vind groenten eten heel erg moeilijk, maar op deze manier krijg ik ze toch binnen. Mijn favoriet is met 200 gram bladspinazie, 1banaan en een hand aardbeien. Zo lekker! Ik vries de aardbeien dan altijd in, zodat ik ze als ijsklontjes in de blender kan gooien. Dat maakt de smoothie lekker koud. Als reactie op Ellen: nee, de spinazie proef je niet. Ik heb een hekel aan spinazie namelijk, en zo niet.
  Milou onlangs geplaatst…Weegdag #7: een week van weinig verleidingenMy Profile

 • Reageren
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  21/01/2015

  Oeh klinkt heel goed. Ik hou van kokosmelk. Ik moet toch vaker de blender gebruiken, het voelt elke keer als een hele onderneming.

  Ik sla dit recept op!
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Ask me anything! Jij vraagt, ik geef antwoordMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  21/01/2015

  Aaah, groen is zo niet een kleur die mij aanspreekt in smoothies.. hihi. Spinazie is ook niet iets dat ik zeg; jeetje klinkt lekker. Toch ben ik erg nieuwsgierig geworden naar deze combi. Misschien moet ik dit toch maar eens proberen in plaats van mijn eeuwige banaan-sinaasappelsmoothie. Gezond is het zeker.
  Kirsten onlangs geplaatst…Recept – Verantwoorde cakeMy Profile

 • Reageren
  Lisa
  21/01/2015

  Whoeee, ziet er goed uit san! Lekker hoor:)
  Lisa onlangs geplaatst…4x food trends & hypes die je gewoon mag overslaanMy Profile

 • Reageren
  Sabien
  21/01/2015

  Superlekker!! Tijd om er zelf ook weer mee aan de slag te gaan…

 • Reageren
  Laura
  21/01/2015

  Ziet er lekker uit! Zat ook al te bedenken welke groene smoothie ik zou gaan maken! Ga deze zeker ook proberen 😉
  Laura onlangs geplaatst…Een leven als mama! Er verandert toch niks?My Profile

 • Reageren
  Marloes
  21/01/2015

  Oeh lekker! Ik maak deze variant regelmatig met kwark!
  Marloes onlangs geplaatst…Hennep in voedings- en huidverzorgingsproductenMy Profile

 • Reageren
  Diede
  21/01/2015

  Het lijkt me een lekkere smoothie, maar ik hoop niet dat de spinazie smaak zal overheersen, want daar ben ik geen fan van. Ik wil het zeker een keertje gaan uitproberen!

 • Reageren
  Yudeska
  24/01/2015

  Ik zou het zeker wel eens kunnen proberen. Een uitdaging voor mezelf

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.