Google dagboek van een moeder

Ondanks dat Isé mijn tweede kindje is, zit ik dagelijks met zo-veel vragen. Gelukkig is daar Google, de zoekmachine die ik op ieder moment van de dag kan raadplegen (en die geen oordeel velt over de vragen die ik invoer). Ik geef je een kleine sneak peek in mijn googlegeschiedenis van de afgelopen tijd.

Elke keer na kolven steriliseren

Ik vind het niet het leukste klusje, het steriliseren van al mijn kolf equipment. Ik deed het steeds na een kolfbeurt en op een gegeven moment kwam dat wel een beetje mijn neus uit. Bovendien vroeg ik mij af of dit echt elke keer nodig was. Volgens google dus niet. Nu doe ik het nog maar 3x per week. Handig joh dat opzoeken!?

Activiteiten met kinderen Arnhem

Als je zoals ik veel tijd met twee kinderen doorbrengt dan wil je wel eens wat afwisseling in je dagen. Ik heb dus al vaak opgezocht wat er allemaal te doen is rondom Arnhem. Met de nadruk op ‘opgezocht’ want van een echt uitstapje is het tot dusver nog niet echt gekomen.

Hoe lang co-sleepen met baby

Gewoon, om erachter te komen hoe andere ouders dat doen. Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen gevoel te volgen maar soms vind ik het toch wel prettig om te lezen hoe andere ouders bepaalde dingen aanpakken.

Moedermelk bij elkaar voegen

Ik kolf bijna dagelijks en de ene keer is dat veel en de andere keer weinig. Het liefst vries ik steeds porties in voor 1 voeding. Soms moet ik daarvoor melk van verschillende sessies bij elkaar gooien om genoeg te hebben. Maar ja, mag dat eigenlijk wel? Even googlen leerde me dat de melk eerst tot dezelfde temperatuur moet afkoelen en dat je het daarna bij elkaar mag doen.

Wanneer eerste tandje

Isé kwijlt en knabbelt wat af, zo veel dat ik me al meerdere malen heb afgevraagd of haar eerste tandje niet binnenkort zal doorkomen.

Wasverzachter baby 4 maanden

De eerste paar weken heb ik Isé haar kleding zorgvuldig apart gewassen met een mild wasmiddel, nu was ik haar kleding steeds vaker met de onze mee. Omdat ik altijd wasverzachter gebruik wilde ik toch even checken of dat al kan met een baby van 4 maanden. Eigen geldt daarvoor: heeft je baby er geen last van, dan kun je het gerust gebruiken.

Overslagrompers korte mouw

In de winter zijn er amper rompers met korte mouwen te krijgen en zeker geen overslagrompers met korte mouwen. En dat zijn nu juist de rompers die ik het prettigst vind. Een beetje googlewerk toont al gauw een aantal webshops waar ze deze wel verkopen. He fijn!

Baby laten huilen

Een terugkerend googlethema eigenlijk. Ik kan en ik wil Isé niet iedere keer oppakken als ze huilt. Maar toch voel ik me al snel schuldig of ik dat doe. Toch maar weer even google er op naslaan (om vervolgens niet echt een antwoord te krijgen).

Heb jij ook wel eens dit soort kwesties gegoogeld?

Foto: ©Twin Design via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Eke
  01/03/2018

  Heel erg herkenbaar, vooral met een baby! Ik gok dat Google vanaf juni ook weer overuren gaat draaien, haha
  Eke onlangs geplaatst…Vlog #2 | Ik ben een loedermoeder, Negen Maanden Beurs en unboxing Etos BabydoosMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   01/03/2018

   Jaa toen Isé net geboren was ging ik al helemaal los op Google, haha.

 • Reageren
  GH
  01/03/2018

  Herkenbaar. Vooral de laatste, mijn zoontje is nu 3 maanden en heb er denk ik al 100x op gegoogled ?. Maar ik werd er ook niet wijzer van, er zijn zoveel verschillende meningen. Ik probeer nu mijn eigen gevoel te volgen en weet nu dat mijn zoontje het huilen even “nodig” heeft om in slaap te vallen. Maar makkelijk is het niet om hem te laten huilen in z’n bedje ?

  • Reageren
   La Vie Sanne
   01/03/2018

   Gevoel volgen is inderdaad vaak het beste. Soms gaat Googlen alleen automatisch haha, voor ik het weet heb ik mijn vraag dan al weer in de internetbalk getikt.

 • Reageren
  Rachel
  01/03/2018

  Ik ben soms bang dat ik een te nuchtere moeder ben. Vooral bij de tweede maakte ik me minder zorgen. Zolang het voor ons goed voelt en de baby geen gekke dingen heeft werd er niet gegoogled. Toch wel blij te lezen dat hoe we het deden niet zo ver weg ligt van het google antwoord.
  Rachel onlangs geplaatst…Beau Five Days InsideMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   01/03/2018

   Nuchterheid is hartstikke handig in het moederschap! Daar zou ik soms wel een beetje meer van willen hebben.

 • Reageren
  Yvonne
  01/03/2018

  Ik googlede nooit toen (5 jaar geleden, kwam niet in me op haha!). Nu soms. Ik ben er te nuchter voor en ik denk er meestal ook niet aan. Het meeste is gewoon heel logisch en kun je zelf wel beredeneren vind ik. Bovendien: op internet vind je 100 verschillende meningen. Daar kan ik niets mee.

 • Reageren
  Chaya
  02/03/2018

  Leuk stuk. Ik denk dat iedere moeder google als handboek gebruikt. Gelukkig kunnen we er gebruik van maken en is het tegenwoordig binnen handbereik. Zelf las ik het en gebruikte mijn gevoel en nuchtere verstand.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.