Goedbedoelde tips die bij mijn kinderen echt niet werkten

Tips, ik ben er zelf niet vies van om ze te geven en in de afgelopen jaren heb ik er ook een hoop naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Soms waren het tips die verrassend goed uit pakten, en soms werkten ze helemaal niet. Die laatste categorie, daar ga ik het in dit artikel over hebben.

White noise geluiden aanzetten

Voor veel baby’s is het een absolute uitvinding: een app die het geluid nabootst van de regen die klettert, een afzuigkap die aanstaat, of een trein die voorbij raast. Isé sliep bijvoorbeeld als een roosje wanneer ik de stofzuiger of de föhn aanzette. Als een van die apparaten dan weer uitging, dan werd ze meteen wakker. Toen ik dat een keer aan iemand vertelde kreeg ik de tip om white noise geluiden op te zetten. Er zijn speciale apps en Youtube video’s die ellenlange loops afdraaien van bepaalde geluiden. Dat leek me TOP! Helaas bleek al snel dat dit voor kleine Iseetje niet werkte. Ik probeerde van alles; van het geluid van een gazonsproeier, tot een hartslag, een ventilator, kabbelende zee, suizende wind, en natuurlijk de föhn en de stofzuiger want daar ging ze zo lekker op als ik die in real life aanzette. Maar nee, het mocht niet baten. Overigens ben ik zelf inmiddels wél gek op white noise geluiden. Heerlijk als ik zit te werken.

Inbakeren

Ik moest en zou een Puckababy hebben; daar had ik immers al zoveel goede verhalen over gehoord en gelezen. Dolblij was ik dan ook toen ik van mijn oma het welbekende inbakerslaapzakje kreeg. Hoewel ik moet toegeven dat ik het er best wel benauwend uit vond zien, kon ik me ook voorstellen dat dat omsloten gevoel voor een baby die 9 maanden in een baarmoeder heeft gezeten best fijn kon zijn. Al snel bleek echter dat mijn baby het helemaal niks vond. Ze wurmde en ze wurmde als ik dat ding aantrok, en slapen ho maar.

Ui onder het bed tegen verkoudheid

Vanaf het moment dat Isé geboren was, heeft ze gesnotterd en gehoest. Moedeloos werd ik ervan. Vooral omdat ze er zelf steeds wakker van werd. Ik kreeg de tip om eens een ui onder het bed te leggen. Die maakt de luchtwegen vrij waardoor het ademen weer beter gaat. Nou, ik heb het geweten. Hemeltjelief wat een luft verspreidde zich door het hele huis. Alsof ik voor de hele straat uiensoep had staan bereiden. Als het nou gewerkt had, dan had je mij niet horen klagen, maar dat was niet het geval.

Een draagzak tegen huilmomentjes

Mijn beide kinderen waren helaas geen fan van de draagzak. Na veel tips kocht ik de Tula Free To Grow, een hartstikke duur ding, maar ja, ik wilde toch proberen of ik Isé hier rustig mee kreeg. Ze had haar vaste jengelmomentjes op een dag en meestal gaf ik haar dan gewoon de borst, maar daar beperkte ik mezelf wel heel erg mee. Ik hoopte dat de draagzak uitkomst zou bieden. Ik heb het geprobeerd, echt waar. Maar het enige wat mevrouw wilde was over de rand koekeloeren om te kijken wat er om haar heen gebeurde. Het irriteerde haar als dat niet lukte. Ook leek haar neusje steeds tussen mijn borsten vast komen te zitten waardoor ze niet lekker kon ademen. Bovendien heeft Isé als speentje de Wubbanub, en daar hangt een hele knuffel aan die ook niet goed combineerde met de draagzak.

Zijn er tips waar jij heel veel of juist niks aan gehad hebt?

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  18/06/2019

  Hahaha heeerlijk! Ik geef zelf ook gerust gevraagd en ongevraagd tips, en had ook sommige dingen van tevoren bedacht die to-táál niet werkten zoals iedereen beloofde. Dus heel herkenbaar! En dan ook nog het verschil tussen de meiden: waar de ene nooit sliep, slaapt de ander het liefst de hele dag! ?‍♀️
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…Knutselen met kinderen: de vaderdag-ellendeMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  18/06/2019

  Draagzakken. Ik ben er te lomp voor. Had ook zo’n ding: nooit gebruikt. Kreeg het al heet als ik ernaar keek (terwijl het in de verpakking lag).

  De tip waar ik veel aan heb gehad: de 3 R’s. Zo’n cliché maar mijn zoontje en ik vaarden er zo ontzettend wel bij. Ik hou van structuur en kinderen hebben structuur nodig. Hij huilde dan ook bijna nooit (al is dat waarschijnlijk meer een kwestie van geluk hebben, besef ik).

  Tip die ik andere moeders geef: haal geen ranja/yokidrink in huis. Hoe erg je het ook aanlengt, het maakt de tandjes van je kind kapot en ze krijgen al zoveel suiker binnen. Ben echt niet van de suikermaffia maar ranja vind ik onnodig. Daardoor (denk ik) lust mijn kind het niet. Alleen water. Verder krijgt hij best elke dag zijn snoepje(s) maar dat vind ik genoeg, 2 snoepmomenten.

  En nog een gouden tip: begin nog voor hun 1e verjaardag met alle soorten rauwkost (sowieso groenten en fruit) die je kunt vinden. Geloof me, je kind gaat dat als snoep zien. En dan eet het ’s avonds vanzelf, zonder strijd. Want van eten heb ik nooit een strijd gemaakt, eten is een feestje.
  Ik heb in Frankrijk gewoond, daar deze gewoonten overgenomen. En Franse kinderen eten over het algemeen bijna alles. En drinken geen frisdrank.
  O ja, en maak nooit, maar dan ook nooit, aparte gerechten voor je kinderen. Hoe verwacht je dan dat ze het ooit leren eten? Minimaal 10x proberen, dat zijn dus 10 verschillende dagen. En anders een jaar later weer proberen.
  Ja, ouderschap is geduld hebben.

 • Reageren
  Emma
  18/06/2019

  Ik ben ook geen draagzaktype. Alleen het omdoen vind ik teveel gedoe. Heb er wel een dus wie weet bij onze aankomende baby wel maar ik verwacht er niet ge veel van haha

 • Reageren
  Eke
  18/06/2019

  Oh, die inbakerdingen inderdaad! Moesten Max en Storm niets van weten, maar ze slapen ook allebei het liefste met de armen en benen alle kanten op, vanaf de eerste dag.

 • Reageren
  Lisette
  18/06/2019

  Beloningssystemen! Die kinderen van mij hacken dat moeiteloos. Óf ze overzien de periode, doen heel even goed hun best, en als de buit binnen is vervallen ze weer in het oude, óf ze besluiten dat de beloning niet opweegt tegen de moeite. Heel jammer.
  Lisette onlangs geplaatst…Onze tuinset: de beste aanschaf ooitMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.