Gezond nieuwjaarsrecept: pompoensalade

Pompoen saladeMet een vriendinnetje die haar eigen goedlopende kookblog heeft, ging ik kokkerellen om een heerlijke lunch klaar te maken. Het is haar eigen recept die ik graag met jullie wil delen. Een goed en gezond begin voor het nieuwe jaar!

Het nieuwe jaar betekent dat we met zijn allen weer massaal met goede voornemens bezig zijn. Ik heb me voorgenomen, en waarschijnlijk velen met mij, om dit jaar wat beter op mijn eten te letten. Geïnspireerd door de Voedselzandloper wil ik minder pasta, rijst en rood vlees gaan eten en meer wit vlees, noten, groente en fruit. Dit gerecht is lekker en gezond!

Groente

Benodigdheden:
1 Pompoen
2 stuks pastinaak
3 lofstronken
1 blok blauwe kaas
1 bakje hazelnoten
Peper, zout, venkelkruiden, cayennepeper, kerriepoeder, olijfolie, balsamico.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en schil deze. Vergeet de pitten niet.

DSC_1138
DSC_1141
Schil ook de pastinaak en snijd deze in de lengte door. Van de pompoen maak je halve ‘bootjes’. Sprenkel over het geheel een beetje olijfolie en voeg wat kruiden toe zoals peper, zout, venkelkruiden cayennepeper en kerriepoeder.

Pastinaak
DSC_1155

De pompoen en de pastinaak gaan nu een half uur de oven in. Na twintig minuutjes kun je beginnen met het roosteren van de hazelnoten. Dit doe je in een pannetje zonder boter.

DSC_1160

 

Kijk hoe lief, het hondje van haar lag heerlijk bij de kerstboom te slapen.

DSC_1145
Dan is het tijd voor met het maken van de salade. Trek de witlofblaadjes los en leg er een paar op je bord als basis. Hieroverheen leg je de pompoen en pastinaak. Daarna weer een paar lofblaadjes. De hazelnoten hak je een beetje fijn, en strooi je samen met de blauwe kaas over het geheel.

DSC_1143
Nog een beetje balsamico erover en je hebt een heerlijke en gezonde salade!

Pompoen salade
Ziet er lekker uit, toch?

ruth en Sanne
Smakelijk eten!

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

  • Reageren
    Eva
    02/01/2014

    Dat ziet er echt heel lekker uit zeg!! Liefs

    • Reageren
      La VieSagista
      02/01/2014

      Het smaakt ook erg lekker, Eva!

    Laat een reactie achter

    CommentLuv badge

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.