Getest: tweedehands verkopen met Pakkie

Nu ik in het bezit ben van een nieuwe iPhone X, was het tijd om mijn oude iPhone te verkopen. Ik testte daarbij een nieuwe, veilige manier van betalen, namelijk Pakkie. Ik deel mijn ervaring!

Tweedehands

Ik vind de tweedehandsmarkt een uitkomst. Zeker met kinderen die in een paar jaar honderdduizendspullen erdoorheen jagen is het fijn om niet altijd overal de volle mep voor te hoeven betalen. Denk aan kinderkleding, speelgoed, meubeltjes of dingen voor de babyuitzet.

Toch blijf ik het altijd een beetje spannend vinden, om online dingen te kopen en te verkopen. Dit heeft grotendeels te maken met het betrouwbaarheidsgehalte van de (ver)koper. Het is altijd weer even spannend of je je geld ook daadwerkelijk ontvangt van je verkochte waar, en in het geval je zelf iets gekocht hebt dan hoop je natuurlijk dat de koper je pakketje ook echt naar je toe stuurt. Pakkie is een app die deze zorgen wegneemt.

Hoe het werkt

Via de Pakkie app (of website) kun je ingeven wat er in je pakketje zit en voor welke prijs je dit verkoopt. Daarnaast kies je het formaat van je pakket. Ik besloot mijn pakketje aangetekend te versturen voor €11,95. Er zat immers een telefoon in die ik voor €275 had verkocht. Heb je dit ingevoerd dan krijg je een betaallink die je via mail, WhatsApp of in mijn geval een Instagram privébericht, naar de koper kunt sturen. Hij of zij kan dat direct via deze link betalen. Je krijgt tevens een melding wanneer het bedrag is overgemaakt. Dit scheelt gedoe met het uitwisselen van rekeningnummers.

Via Pakkie print je je verzendlabel uit en die plak je op het pakket. Je geeft bij het printen aan bij welk PostNL punt je je pakketje gaat afgeven. Het adres van de koper staat al op je verzendlabel, dus dat hoef je niet meer te regelen bij het PostNL punt. Dit vond ik ook zo makkelijk, ik hoefde mijn pakket alleen maar in te leveren en klaar.

Via de Pakkie app of website kun je zien wanneer de koper het pakket ontvangen heeft.

Mijn mening

Ik vind Pakkie een zéér handige en veilige manier van betalen en verzenden. Fijn dat je geen rekeningnummers hoeft uit te wisselen en ideaal dat je een melding krijgt wanneer er is betaald. Het verzendlabel van te voren in orde maken scheelt ook weer tijd en gedoe bij het PostNL punt.

Download de app voor Android hier en voor iOS hier.

Kopen en verkopen jullie veel tweedehands?

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.