Gestopt met de bso: hoe nu verder?

Voor het einde van het jaar wilde ik een besluit genomen hebben. Gaan we door met de bso of niet? Aangezien ik niet anders kon dan de conclusie trekken dat het eigenlijk van kwaad tot erger ging, besloot ik de handdoek in de ring te gooien.

Ergens diep ik mijn hart wist ik al dat ik James niet meer naar de bso wilde laten gaan. Hem elke keer huilend ophalen en van de juf horen dat hij er ook huilend heen ging (wat al om 13.00 ’s middags begon) waren voor mij genoeg redenen om met deze vorm van opvang te stoppen. Al mijn hoop dat het bij zou trekken was vervlogen, toen James na een aantal weken nog steeds niet geaard was en ik zelfs paniek in zijn ogen zag verschijnen wanneer ik aangaf dat hij vandaag weer ‘een lange dag’ had. Elke dag begon met dezelfde vraag: “ik hoef vandaag toch niet naar de bso he?” En natuurlijk kon ik op zo’n moment wel janken.

Gisteren heb ik het contract met de buitenschoolse opvang definitief beëindigd.

Het was het gewoon niet voor James. Niet alleen voelde hij zich daar niet senang, ook zie ik dat hij na een schooldag helemaal gesloopt is en dat een paar uur bso daar achteraan teveel van het goede is.

De afgelopen drie weken liet ik hem al niet meer gaan, maar opzeggen durfde ik nog niet omdat ik geen alternatief achter de hand had. Inmiddels heb ik dat wel en daar ben ik maar wat blij mee! En belangrijker nog: James ook.

Mijn lieve hulp die mij nu ruim een jaar assisteert bij het schoonhouden van ons huis, zal de opvang van James aan huis gaan verzorgen op dagen dat ik werk. Wat een verademing. Deze oplossing geeft hem rust (en mij ook), hij kan in zijn eigen omgeving blijven, hij hóeft niks en hij heeft een schat van een oppas die alle tijd en aandacht voor hem heeft.

Blij dat we 2019 op deze manier kunnen beginnen.

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Jamey
  29/12/2018

  Ah wat goed dat jullie een besluit hebben genomen. En ook zo enorm fijn dat je nu opvang aan huis hebt geregeld! Echt, ik kan mij voorstellen dat dit een verademing is!

 • Reageren
  Tineke
  29/12/2018

  Ah wat fijn! Ik vroeg mij laatst al af hoe dit nu zou gaan. Als je kind elke keer zo verdrietig is kun je het best iets anders zoeken.

 • Reageren
  Lindsay van Gils
  29/12/2018

  Waaauw wat goed opgelost Sanne. Topperrrrrr??

 • Reageren
  Lieke van Veen
  29/12/2018

  Wat fijn dat je een goede oplossing hebt gevonden!

 • Reageren
  Carrieremamma
  29/12/2018

  Wat fijn voor James. Lijkt me een goede keuze

 • Reageren
  Christa
  29/12/2018

  Om exact dezelfde redenen zijn wij ook gestopt met BSO. Oudste gaat nu na schooltijd naar de gastouder waar zijn zusje ook zit.
  Christa onlangs geplaatst…Stappen zetten, dromen waarmakenMy Profile

 • Reageren
  Carmen
  29/12/2018

  Goed dat je je hart hebt gevolgd. Mijn zoontje zal niet naar de bso gaan, omdat ik precies dit voorzie wat jij schetst (ik ken hem langer dan vandaag). Daarom ben ik nu al mijn werktijden aan het aanpassen zodat ik hem zelf kan ophalen. Gelukkig hebben we de luxe dat dat kan.

 • Reageren
  Marissa
  29/12/2018

  Fijn voor James en jullie dat dat zo kan! En misschien dat het over een paar jaar wel gaat en juist heel leuk voor hem is. Voor nu fijn dat hij lekker thuis kan bijkomen na school.

 • Reageren
  Yvonne
  30/12/2018

  Wat fijn voor jullie deze oplossing! Ach, het is ook veel voor die kleintjes in het begin…en iedereen is anders. Ik vind dat je het goed hebt opgelost zo. Wie weet wil hij er over een tijd uit zichzelf wel naartoe (als hij ouder is en ziet dat vriendjes ook gaan). Maar nu niet aan denken: alles is goed!

 • Reageren
  Carlijn
  31/12/2018

  Och Sanne… ik vind het echt heartbreaking dat James het zo moeilijk had op de BSO. Lijkt me als moeder zo onwijs moeilijk om te horen dat je kind er huilend naartoe gaat, dat wil je gewoon niet. Ben echt blij dat je deze oplossing met de hulp hebt gevonden, hoop dat het allemaal goed komt. Ga je de BSO op latere leeftijd nog wel proberen of laten jullie het hierbij?

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.