Generatie roadtrip: dit zijn de roadtriptrends volgens Sunny Cars

Roadtrippen past helemaal in de tijdgeest van nu, dat bevestigt het trendrapport van Sunny Cars dat ik onlangs kreeg toegestuurd. Er lijkt een ware trend te ontstaan waarbij het spontaner reizen steeds meer aan populariteit wint. Niet gek denk ik, want het vrijheidsgevoel in combinatie met het comfort en het gemak van een huurauto is wat mij betreft ideaal. Ook, of eigenlijk moet ik zeggen, zéker met het gezin.

Fly-drive

Wij kozen eerder dit jaar al voor de fly-drive constructie; je vliegt naar de plek van bestemming alwaar er een huurauto voor je klaar staat om zelf verder mee op pad te gaan. Geen gedoe met het openbaar vervoer en bovendien de ideale manier om kennis te maken het land waar je je vakantie doorbrengt.

Roadtrippen populair

Uit het trendrapport van Sunny Cars kwam naar voren dat steeds meer mensen de smaak van het roadtrippen te pakken krijgen. Meer dan een derde (36%) van de Nederlanders huurde de afgelopen drie jaar weleens een auto voor hun vakantie in het buitenland. De reden hiervoor was voor 62% het gevoel van vrijheid en flexibiliteit. Ook ik vind dit een van de voornaamste redenen om op vakantie een huurauto tot mijn beschikking te hebben. Een dagje minder weer? Hup de auto in en op zoek naar een leuk dorpje in de buurt voor een kopje koffie. Vandaag even geen zin om op het strand te liggen? Pak de auto en ga op je dooie gemakje de omgeving verkennen.

Geld besparen

Als we nog even doorgaan op de trends dan blijkt verder dat geld besparen op een huurauto de Nederlander typeert. Voor 76% was dat zelfs het belangrijkste aspect. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook altijd goed kijk naar de prijs van een huurauto, zeker omdat wij vaak nog extra’s nodig hebben zoals kinderzitjes en daar ook weer kosten aan verbonden zijn. Het is altijd fijn als je op bepaalde aspecten kunt besparen zodat je weer meer geld overhoudt voor de vakantie. Maar dat is voor iedereen anders natuurlijk, ik kan me ook voorstellen dat je in je vakantie juist zoveel mogelijk gemak wilt en bijvoorbeeld zou kiezen voor een extra optie zoals de Express Service, om voorrang te krijgen bij de balie en extra snel op pad te kunnen.

Multigeneratietrip

Een andere trend die mij opviel was het op vakantie gaan samen met familie, de zogenaamde multigeneratietrip. Nederlanders nemen graag diverse familieleden mee op reis zo blijkt uit het onderzoek. Wij zelf gaan ook geregeld met familie op vakantie. Het voelt vertrouwd, je weet wat je aan elkaar hebt en het is natuurlijk beregezellig om met je familieleden op pad te zijn.

Meer beleven

Anno 2018 lijkt de ‘op vakantie doen we even helemaal niks’ -vibe wat meer naar de achtergrond te verdwijnen. Steeds meer Nederlanders willen zoveel mogelijk uit hun vakantie halen en meer zien, meer beleven en meer herinneringen maken en dit tevens delen op social platforms zoals Instagram. Yep, that’s me 🙂 Ik kies er niet meer zo heel snel voor om een dag lang aan het zwembad te hangen, ik heb juist echt de behoefte om wat van de omgeving te zien en wat meer op avontuur te gaan. Wel het liefst afgewisseld met ook af en toe wat luieren (al is dat luieren met kinderen natuurlijk relatief, dat snap je). Natuurlijk worden ook door mij de nodige kiekjes gedeeld op Instagram.

Er staat nog veel meer leuks en interessants in het onderzoek, dus ik raad je zeker aan om zelf even het trendrapport door te lezen als je daar de tijd voor hebt.

Auto huren bij Sunny Cars

Wil je nou zelf op pad, dan ben je bij Sunny Cars zeker aan het goede adres als het gaat om zorgeloze autohuur. Met een wereldwijd aanbod van all-inclusive huurauto’s op meer dan 8.000 bestemmingen in 120 landen kun jij naar hartenlust roadtrippen. All-inclusive staat hierbij hoog in het vaandel. Op deze manier loop je geen risico op onverwachte kosten. De huurauto’s van Sunny Cars zijn dan ook altijd optimaal verzekerd inclusief een extra WA en dekking van glas-, banden-, bodem-, en dakschade waar je zelf niet altijd wat aan kunt doen. Naast deze verzekeringen wordt het eigen risico standaard terugbetaald. Als je ter plaatse nog extra verzekeringen worden aangeboden kun je met een gerust hart nee zeggen, omdat alles al is geregeld. Schade of pech: Sunny Cars zorgt dat het zonder gedoe goed afloopt met haar klanten en heeft een afdeling met Nederlands sprekende autohuurexperts die 24 uur per dag voor je klaar staan.

Ben jij wel eens op roadtrip geweest?

Samenwerking

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Reageren
  Larissa
  31/08/2018

  Mijn vriend en ik gaan graag roadtrippen. Echt de ideale vakantie! Helaas moet je vaak 23 zijn voor een huurauto, dus wij namen altijd onze eigen auto mee. Onze Twingo is ondertussen al door half Europa geweest.
  Leuk om te lezen dat meer mensen enthousiast zijn over roadtrippen!
  Larissa onlangs geplaatst…Stil staan bij het levenMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  31/08/2018

  Ik heb laatst heeel veel in de auto gezeten tijdens onze vakantie, maar dat kwam echt mijn neus uit. ? Maar dat was ook noodgedwongen omdat ons appartement op een berg stond en je daar alleen kon komen met heel enge scherpe bochten en een dun gammel hekje als vangrail. Daarbij zijn we ook met de auto naar het land van bestemming gereden dus ja, voor mij volgend jaar liever een ‘lekker niets doen’-vakantie. Maar goed, ik heb inderdaad wél heel veel mooie plekjes gezien. 🙂

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  31/08/2018

  Wij hebben op vakantie nog niet eerder een auto gehuurd, maar ik snap dat als je eerst een stuk vliegt en daarna het land door wilt touren, het enorm handig kan zijn. Zeker met het oog op kinderen.

 • Reageren
  Ingrid
  01/09/2018

  Wij zijn dit jaar voor het eerst met de auto op vakantie gegaan, ik vond het heel tof. Een auto huren hebben we nog nooit gedaan, op bestemmingen waar we heen vlogen, gebruikten we altijd het ov. We willen ooit wel in de vs een roadtrip maken, maar dan wordt het misschien een camper.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.