Gaaap! 10x herkenbaar wanneer je kinderen vroege vogels zijn

Kinderen die dag in dag uit om zes uur of zelfs daarvoor klaarwakker zijn: het went niehieeet.

Op dit moment gaat het met ups en downs zal ik maar zeggen. ‘S nachts gaat het slapen van beide bloedjes best aardig (thank god, want dat is ook wel eens anders geweest), maar de ochtenden, die zijn toch wel vaak errug vroeg. Zeker in de vakantie, waarin het uiterst onnodig is om voor dag en dauw op te staan, vond ik het best vermoeiend om zo vroeg al paraat te zijn. Maar daar dachten mijn bengeltjes anders over. Die vonden het namelijk dikke prima om rond 6 uur al rondjes te rennen over de overloop of een trampolinesessie te houden op ons bed.

Dit zijn de dingen je vast herkent als jouw kinderen ook tot de early birds behoren.

Je schrikt je iedere keer weer kapot als je kind naast je bed staat en zegt: mama, papa ik ben wakker!

Je hebt steevast het gevoel dat het middenin de nacht is.

Je fantaseert keer op keer weer over het moment dat je kinderen pubers zijn en jij hen uit bed sleept in plaats van zij jou.

Het lampje dat moet aangeven of het wakker- of slaaptijd is heeft geen enkele zin. De kleuter heeft iedere ochtend wel weer een smoesje waarom ‘ie er tóch alvast uit is gegaan.

Je doet tevergeefs wat pogingen om je bloedje weer terug naar bed te sturen (‘ik ben gewoon ECHT niet meer moe, mam’).

In de hoop zelf nog wat te kunnen snoozen mogen ze in jullie bed nog wat tv kijken, maar de realiteit is dat je door die snerpende geluiden geen oog meer dicht doet.

En de realiteit is ook dat als je hoopt dat ze zich even samen kunnen vermaken, ze elkaar binnen de kortste keren in de haren vliegen en je met je slaaphoofd politieagentje mag spelen.

Als je dan een keer ergens bent om uit te slapen, dan lukt dat niet. Je lichaam is er blijkbaar op getraind om voor 7 uur sowieso in de wakkermodus te zijn.

Om half 6 al memory spelen is niks geks.

Door die vroege ochtenden neem je jezelf keer op keer voor om na het achtuurjournaal te gaan tukken, maar dat is nog geen enkele keer gelukt.

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Irma
  19/08/2019

  Alsof ik t artikel zelf geschreven heb.. Heel herkenbaar dit! Hier ook elke dag rond half 6, 6 uur wakker. En ook ik neem me elke dag voor om op tijd naar bed te gaan. Maarja, als je zelf vakantie hebt wil je ook wat langer opblijven en gezelliger doen. En elke ochtend heb ik weer spijt ? Ik kijk ook enorm uit naar de tijd dat ze wat langer blijven liggen. Nu vind ik t nog niet zo heeel erg, maar straks als t zo lang donker blijft, lijkt t wel of je midden in de nacht je bed uit moet ?

  • Reageren
   Lisette
   19/08/2019

   Yep. Been thee done that. Het wordt beter, als in dat ze zelf uit bed gaan en achter de tv gaan zetten, maar vergis je niet: pubers werken op zaterdag en in vakanties in de tuin en gaan dan om 6.30 uur luidruchtig hun sokken zoeken. Dus be ware, of stuur ze naar de jumbo om s avonds vakken te vullen
   Lisette onlangs geplaatst…Nog niet pretparkmoe? Win de DVD van Wonder Park!My Profile

 • Reageren
  Moederschip
  19/08/2019

  Check! Standaard 5u30 hier… ik slaag er wel in om vroeg onder de wol te kruipen, anders red ik het echt niet.

 • Reageren
  Yvonne
  20/08/2019

  Later in bed stoppen? Helpt dat? Bij heel jonge kinderen niet, maar vanaf de leeftijd van James misschien wel.

  • Reageren
   Yvonne
   20/08/2019

   Ik zou trouwens best wel meer willen weten over hoe je dat doet? Hoe val jij niet om? Ik ben heel blij dat ik niet weet hoe het is en prijs me heel gelukkig daarmee.

 • Reageren
  Kirsten Mamagisch
  20/08/2019

  Over mijn slapers mag ik niet meer klagen. Waar Pippa het eerste jaar NOOIT sliep, slaap ze nu supergoed. In bed leggen, ogen dicht en weg. Meestal is ze zo rond 7 wakker. Bij Nova is het anders. Die slaapt al vanaf de geboorte heel goed en trekt nu klokje rond van half 8 tot half 8.

  Ik heb het echt met je te doen, maar wrijf stiekem in mijn handen dat het hier gelukkig anders gaat!
  Kirsten Mamagisch onlangs geplaatst…Boekrecensie: Het meisje op de rots van Lucinda RileyMy Profile

 • Reageren
  Alice
  20/08/2019

  Oh zoooo herkenbaar!! Ik herhaal elke ochtend maar mijn mantra ‘het is een fase, het is een fase, het is een fase’ (gaaaaaaap :))

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.