Recept: Fruitsalade geserveerd in kiwi

kiwi salade

Ik ben niet een gigantisch geweldige kok maar ik vind het wel leuk om met gerechten te experimenteren. Afgelopen donderdag maakte ik een kaastafel en daarbij serveerde ik onder andere een schattige mini-salade in kiwi. Kijk mee naar hoe ik het gemaakt heb!

kaastafel

Fruit op tafel doet het altijd goed vanwege de frisse variatie aan kleuren, vooral als je allerlei kleine gerechtjes hebt. Ik maakte een kaastafel met stukjes stokbrood, kaasjes en lekker veel fruit. Ik laat aan jullie zien hoe ik deze schattige kiwi’s in elkaar heb gefrutseld. Vooral de foto’s zijn yummie!

kiwi salade 2

Benodigdheden: verschillende soorten fruit dat je in kleine stukjes kan snijden. In feite heb je in totaal drie stuks fruit nodig, waaronder in ieder geval kiwi. Ik koos daarnaast voor aardbeien en blueberries. In blueberries zitten gigantisch veel antioxidanten.

kiwi salade 3

kiwi salade 4

kiwi salade 5

Je begint met het horizontaal doorsnijden van de kiwi. Snijd er slechts een kapje af, zodat je de rest van de kiwi straks uit kunt hollen. Met een theelepeltje lepel je vervolgens de kiwi leeg. Vang de stukjes pulp die je uit de kiwi haalt op in een bakje. Doe het wel voorzichtig, want anders heb je kans dat de kiwi scheurt en dan kun je er niks meer mee. Ik heb hier twee kiwi’s gebruikt, maar natuurlijk kun je er meer nemen als je meer gasten hebt.

kiwi salade 6

kiwi 7

kiwi 8

De aardbeien snijd je daarna in kleine stukjes. Maak ze dusdanig klein dat ze straks in de kiwi passen. Snijd ze een stuk of vier keer door. Vervolgens begin je met een laagje aardbeiden in het kiwi-omhulsel. Daarna een laagje blueberries en daarna een laagje kiwipulp. Herhaal dit tot je aan de bovenkant alle drie de kleuren ziet.

kiwi 9Ik zeg smakelijk eten! Ik heb de overige stukjes fruit in een bakje gedaan zodat je die lekker los op kunt smikkelen.

Lijkt het jullie lekker?

Dit vind je misschien ook leuk

3 reacties

 • Reageren
  Oum Feerozah
  28/05/2014

  Ziet er heerlijk uit!!

 • Reageren
  Florentine
  28/05/2014

  Wat een super leuk idee! Ga ik onthouden!

 • Reageren
  Beautydagboek
  01/06/2014

  Leuk bedacht en lekker gezond!
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Essence Wave Goddess trend edition collectieMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.