Fouten die ik blijf maken als moeder

Soms kan ik me wel voor mijn kop slaan als ik zie wat voor fouten ik nu nog steeds maak na vier jaar moederschap. Een ezel stoot zich toch geen twee keer aan dezelfde steen? Nou, wel dus.

Te kleine kleding kopen. Ik HOU van kleding kopen voor mijn kinderen. Ik vind het geweldig om tussen de kleertjes te neuzen en me voor te stellen hoe leuk het mijn bloedjes zal staan. Toch is er één ding dat daarbij steeds fout gaat en dat is het uitkiezen van de juiste maat. Vrijwel altijd koop ik kleertjes te klein. Heel irritant. Het werkt ook niet bepaald mee dat het per merk verschilt hoe de maten vallen. Een maat 74 bij de H&M zit hetzelfde als maat 86 van de Zeeman. Te grote kleding vind ik ook niet mooi trouwens, als het maar een beetje om dat lichaam slobbert dan vind ik dat ook niks. Dus ik poog altijd iets te kopen dat precies goed zit of nét een tikkie groter, maar in de praktijk blijkt dat dus best lastig te zijn. Voor James gaat het nu wel trouwens, maar hij kan kleding ook gewoon in de winkel passen. Met Isé is dat natuurlijk een ander verhaal, voor haar koop ik dingen echt op het oog.

Gevouwen was tóch even proberen terug te leggen als die kleine slaapt, in de veronderstelling dat ik dat zo zachtjes doe dat ze er niet wakker van wordt. Dat wordt ze dus wel.

Kleine speelgoedjes laten slingeren. Isé is niet te houwen op het moment als het om speelgoed gaat. Ze laat alles door haar vingers gaan en veelal wordt het speelgoed ook even met de mond getest. Doodvermoeiend. Je verzint het niet waar ze allemaal aan zit te knagen. Soms denk ik ‘ach, dan kan daar wel even blijven liggen’ en twee seconden later grijpt ze er toch naar.

Mooie kleding aantrekken naar school. Gevalletje zinloos. Ik had oh zo’n prachtige lichte spijkerbroek voor James gekocht. Het stond hem werkelijk te leuk. Flanellen overhemdje erop en hij kon bij wijze van zo door naar de catwalk 😉 Ik had dan ook even geen rekening gehouden met het feit dat kinderen het liefst in zand spelen, op hun knieën en als het een beetje tegenzit dan heeft het net geregeld en is dat zand nat. Het was na één speelbeurt gedaan met de mooie broek. Aan de andere kant, ik ga mijn kind dus echt niet alleen maar met afrauskleding naar school sturen.

Maak jij ook nog wel eens dit soort fouten?

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Tineke
  15/11/2018

  Te kleine kleren overkwam mij alleen toen ik voor de eerste keer moeder werd. Nu met de tweede weet ik meestal wel per winkel hoe de maten vallen. Als ik twijfel kies ik voor de grotere maat en als het te groot is blijft het eerst nog even in de kast liggen. Kleren die vies worden maak ik mij totaal niet druk om. Ik vind het belangrijker dat ze lekker kunnen spelen. Wibra verkoopt trouwens een hele goede vlekkenspray!

  Iedereen heeft zo zijn eigen fouten! Ik kan bijvoorbeeld moeilijk streng zijn als ouder. Mijn oudste kan wel eens wat meer grenzen gebruiken.
  Liefs

 • Reageren
  Yvonne
  15/11/2018

  Mijn zoontje mag al zijn kleren vies maken, graag zelfs; dan weet ik dat hij het naar zijn zin heeft (gehad). Ik vind dat ook bij kinderen horen eigenlijk. Ik vraag me af wanneer er een moment is dat je kinderen kleren aan kan trekken die niet vies mogen worden? Bovendien heb ik Shout voor de grasvlekken op de knieën. Werkt 9 van de 10 keer. Maar als het er niet meer uitgaat, dan niet. Kan ik me niet druk over maken.

  Ik koop eerder te grote kleren dan te kleine. Dan kan hij er nog lang mee doen, of ik laat ze nog een tijdje in de kast liggen.

 • Reageren
  Charlotte
  15/11/2018

  Hahah, ach ja zo ken ik er ook nog wel een paar. Koken tijdens het spitsuur bijvoorbeeld…of de was opvouwen op mijn bed en nette stapels maken terwijl de kids erop spelen… pffff of met twee kids boodschappen doen en ze allebei een eigen winkelwagen geven…

 • Reageren
  Priscilla van duijvenbode
  15/11/2018

  Dasty van de wibra!! Er is een speciale vlekkenspray maar voor spijkerbroeken werkt de gele werkt veel beter. Standaard een fles op de wasmachine staan en spuit altijd de spijkerbroekjes in voor ze in de was gaan en ze komen er weer schoon uit. Super spul!! Google maar is…. mensen zweren erbij

 • Reageren
  Nanda
  15/11/2018

  Ik koop nog steeds ook vaak te kleine kleren. Ook bij kind nummer 2! Ook het in slaap wiegen en dan weer in bed leggen doe ik bij nummer 2 ook geregeld in plaats van zelf in slaap laten vallen. Ook aan een strak schema houden lukt mij deze keer niet….

 • Reageren
  Rachel
  16/11/2018

  Ik maak nog steeds de fout dat ik kleding te groot koop. Onder het mom ‘hij groeit er wel in’. Vervolgens is de kleding eeuwig vies of verwassen als hij er eindelijk in past. Helpt ook niet mee dat mijn oudste jongen een dun mannetje is en kleding al snel slobbert.
  Rachel onlangs geplaatst…Afvallen of niet – op dieet na een eetstoornisMy Profile

 • Reageren
  manouk
  16/11/2018

  De deur van de badkamer niet op slot doen als de oudste 2 onder de douche staan. Gevolg dat mijn dochter er razendsnel tussen uit sprint en neerploft met haar blote billen op mijn bed. Wel lachen, gieren, brullen voor haar haha..

 • Reageren
  Janneke
  16/11/2018

  Hahaha, herkenbaar. Ik maak vaak de fout om mooie kleding te kopen ipv praktische kleding. Voor m’n dochter had ik prachtige wollen mantel/jas gekocht. Staat fantastisch, alleen ze kan de rits niet zelf dicht krijgen, dus juf moest steeds helpen op school en als ik de jas moet wassen duurt het 3 dagen voordat die droog is ?. Ik heb er nu maar een praktisch parka bijgekocht ?.

 • Reageren
  Charlesphife
  17/11/2018

  Hy there, Good news ! an amazingoffer
  Just click on the link below to qualify

  https://drive.google.com/file/d/1FjT2mWUw2zaVglSXqNXmELQqgFQTHhEa/preview

 • Reageren
  Susan
  19/11/2018

  Telt een blokfluit kopen als schoencadeau ook?
  En verder monologen houden waarin ik uitleg waarom ik boos ben of waarom iets niet mag. Als ik dan vraag wat ik heb gezegd kan dochter zoiets zeggen als: “vogels!”……….

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.