Review | FOREO IRIS Eye Massager + LUNA Play

Geïnspireerd op de Aziatische ‘fingertapping’ techniek zou de Foreo IRIS kraaienpootjes, donkere kringen en wallen helpen voorkomen.

Enige tijd geleden schreef ik voor het eerst over het Foreo, een merk dat o.a. vooruitstrevende gezichtsreinigingsapparaten met een speciale T-sonische technologie in het assortiment heeft. Ik reviewde eerder de Foreo Luna, dat artikel lees je hier.

Schermafbeelding 2016-07-08 om 16.00.57

Het was weer tijd voor iets nieuws vond Foreo, want onlangs is de IRIS uitgekomen. (Wie mij op Snapchat volgt kan zich mijn eerste kennismaking met dit apparaatje misschien nog wel herinneren).

5

De Foreo IRIS, die me qua vormgeving een beetje doet denken aan een flessenopener, zou verschillende tekenen van ouderdom rondom je oog kunnen verhelpen. Nu heb ik inmiddels de leeftijd van 25 jaar bereikt en merk ik dat inderdaad het gebied rondom mijn ogen als eerste tekenen van verzwakking begint te vertonen. Ik zie minuscule rimpeltjes en soms een blauwe waas rond mijn ogen. Iets wat vroeger gedurende de dag meestal wel wegtrok, maar tegenwoordig helaas niet meer. Het liefst gebruik ik dan ook elke dag concealer om dit te verdoezelen.

2

De Foreo IRIS is een speciaal massageapparaat dat met zijn bewegingen de ‘fingertapping’ techniek nadoet. Ideaal dus om je ogen een massage mee te geven maar ook om je oogcrème op comfortabele en effectieve wijze in de huid te kloppen. Het apparaatje heeft een glad, siliconen oppervlak wat ‘m perfect geschikt maakt voor de tere huid rondom de ogen.

6

Het product wordt geleverd met een beschermzakje en een simpele USB-oplader.

3

Je beweegt het apparaat van links naar rechts onder je oog. Ik ga met masseren helemaal door tot mijn binnenste ooghoek.

Je kunt kiezen voor de Pure-modus of de Spa-modus. De Pure-modus bootst een reguliere oogmassage na en helpt bij het stimuleren van de bloedsomloop en zwellingen te verminderen. De Spa-modus komt meer in de buurt van een professionele beautybehandeling. Per mode kun je overigens ook de snelheid van de bewegingen aanpassen. Er zijn maar liefst 8 intensiteitsniveaus.

Je kunt ongeveer 140 behandelingen uitvoeren per volledig opgeladen batterij. Het apparaatje laadt in 1 uur op.

Tot nu toe heb ik het product ongeveer twee weken lang elke ochtend en avond gebruikt.

4

Hoewel ik niet het idee het dat dit apparaatje grijze kringen kan verhelpen, vind ik dat ‘ie wel degelijk goed zijn werk doet bij puffy ogen, iets waar ik in de ochtend geregeld last van heb. Ik dep een beetje oogcrème op (het liefst een verkoelende gelsubstantie) en masseer het vervolgens in met de IRIS. De zwelling neemt snel af en mijn ogen zien er weer fris en wakker uit.

Het gevoel van de fingertapping bewegingen vind ik echt heel aangenaam. Het voelt inderdaad als een massage. Ik hoop natuurlijk dat dit product in combinatie met de juiste huidverzorging op den duur ook mijn rimpels een beetje in toom houdt, maar daarvoor moet ik het product echt langer testen.

Schermafbeelding 2016-07-08 om 16.00.36

Ik vind de IRIS niet direct een onmisbaar beautygadget, maar ik moet zeggen dat – nu ik er eenmaal mee begonnen ben – het een kleine verslaving is geworden. Ik heb gewoon ‘zin’ om met mijn ochtend- en avondritueel te beginnen omdat ik de ervaring van het inmasseren van mijn oogcrème met de IRIS zeer aangenaam vind. Eigenlijk zou je zelf moeten ervaren hoe de oogmassage voelt, ik heb het een aantal vriendinnen laten testen en vrijwel iedereen merkte op dat ze bewegingen bij de ogen heel prettig vonden.

Wel is het qua prijs een behoorlijke aanschaf.  De Foreo IRIS kost €139 en is te koop bij Douglas.

Tevens ontving ik nog de Foreo Play. Dit is een travel size versie van de originele Foreo Luna.

7

De LUNA Play is een klein apparaatje dat door middel van T-sonische pulsen de huid diep reinigt. Hij bevat talloze kleine siliconen puntjes die je over de huid heen beweegt. Het resultaat: een zuiver, helder en egaal gelaat.

8

Van de originele Foreo Luna ben ik al tijden fan, dus ik kon niet wachten om deze te proberen. Tegelijkertijd was ik me er ook van bewust dat het feit dat ik zo enthousiast was over de originele versie ervoor zou zorgen dat ik dit exemplaar kariger zou vinden, gezien deze een stuk minder functies heeft. Maar laten we niet vergeten dat het hier om een reisvariant gaat – logischerwijs ook minder features dus.

8.jpg

De LUNA play heeft:

 • Een niet-oplaadbare batterij – deze is tot 100x gebruiken;
 • Een reisvriendelijk formaat – ongeveer zo groot als een wattenschijfje;
 • 1 intensiteit;
 • Een volledig waterproof behuizing.

Het reinigen met een borstel zoals deze is vele maler hygiënischer dan het reinigen met een reguliere elektrische gezichtsborstel. Daarnaast is het over het algemeen ook milder voor de huid, omdat je in plaats van ruwe haren te maken hebt met zachte siliconen puntjes.

9

Je beweegt de Play met ronddraaiende bewegingen over je gezicht. Ik doe dit ongeveer één minuut (15 sec per gezichtszone). Hij maakt mijn huid mooi zacht, schoon en glad, graag zoals ik het wil hebben voordat ik mijn dag- of nachtverzorging aanbreng.

De werking is dus top maar toch moet ik een kritische kanttekening plaatsen: het feit dat deze versie geen enkele mogelijkheid tot opladen heeft, vind ik een nadeel. Hij kan volgens de beschrijving zo’n 100x keer mee dus als je twee keer per week reinigt met dit apparaat dan zou je na een jaar een nieuwe moeten kopen. Als je ‘m alleen gebruikt voor op reis dan gaat hij natuurlijk veel langer mee, maar feit blijft dat je naar verloop van tijd een nieuwe zal moeten aanschaffen.

Aan de andere kant: de Foreo Play is wel een stuk goedkoper dan de LUNA, het blijft dus een afweging die je zelf moet maken. Kies je voor de duurdere variant die vele malen langer mee gaat en veel meer functies heeft (en mijns inziens ook geschikt is om mee te nemen op reis) of kies je voor de goedkopere versie die minder lang mee gaat, minder mogelijkheden bevat, maar wel compacter is.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat dan uit naar de originele Foreo Luna. Ik twijfel nog welke van de twee met mij mee gaat op vakantie. Hangt er vanaf hoeveel ruimte ik over houd in mijn toilettas denk ik;-)

De Foreo Play is te koop voor €39,00 bij Douglas.

Wat denk jij van de producten?

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  11/07/2016

  De Play lijkt me ideaal op reis! Ik neem graag m’n gezichtsborstel van Clinique mee maar die is al een paar keer zomaar aangegaan in mijn toilettas en hij verloor z’n beschermingskapje waardoor de haren alle kanten op stonden. Deze heeft dat risico veel minder want hij heeft niet echt haren… 😉
  De IRIS vind ik een nice to have hoe jij ‘m zo omschrijft maar niet echt een must have, zeker niet voor die prijs.
  Carlijn onlangs geplaatst…Hoe ik mijn blogfoto’s maak en bewerkMy Profile

 • Reageren
  Josan
  11/07/2016

  Als ik vermoeide ogen heb gaan ze zo vreemd trillen, helpt de IrIs daar ook tegen?
  Josan onlangs geplaatst…Mama Challenge 2016 BeautydagMy Profile

  • Reageren
   Carlijn
   11/07/2016

   Heb ik ook! Ben ik ook wel benieuwd naar ja… al heb ik het idee dat het antwoord vooral is dat we meer moeten slapen 😉
   Carlijn onlangs geplaatst…Hoe ik mijn blogfoto’s maak en bewerkMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   12/07/2016

   Dat zou ik nog even moeten testen (heb er niet zo vaak last van) maar zou goed kunnen dat de IRIS hier bij kan helpen!

 • Reageren
  Kelly Caresse
  11/07/2016

  Ik herinner inderdaad nog je introductie op Snapchat hierover, wat een grappig apparaatje, ik zou hier zelf het geduld niet voor hebben
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Mijn ochtendroutine met 2 kinderen (uitgebreid)My Profile

 • Reageren
  Nicole
  11/07/2016

  Haha ja ik kan je snaps nog herinneren. Zoiets is niets voor mij ik heb er het geduld niet voor en geloof ook niet echt dat zoiets helpt.
  Nicole onlangs geplaatst…Waar komen al die kinderen vandaan joh?My Profile

 • Reageren
  Leonie
  11/07/2016

  Haha, wat een bijzondere gadgets om zo te zien. Ik zou ooit nog eens de Luna willen aanschaffen..
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Kleding voor na de bevallingMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  11/07/2016

  Twee bijzondere producten en zeker leuk als een must have maar het prijskaartje van Foreo houdt mij tegen. De Luna zou ik wel een kans willen geven.
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #28My Profile

 • Reageren
  Mieke | Mieksmind
  11/07/2016

  Ha! dit herken ik van je snapchat filmpje haha. Lijken me fijne items, maar wel redelijk prijzig. Voor mij persoonlijk niet een MEGA toegevoegde waarde maar de play is qua prijs nog wel te doen.
  Mieke | Mieksmind onlangs geplaatst…Photodiary nr 80My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.