Filter- en Photoshop effecten in mijn selfies

Selfie collage

Zo’n drie keer per dag plaats ik voor jullie een kiekje op Instagram en af en toe zitten daar ook selfies tussen. 80% van al mijn foto’s zijn bewerkt. Vandaag ga ik met de billen bloot voor jullie, ik ga namelijk laten zien hoe mijn selfies er voorafgaand en na de bewerking met filters eruit zien.

De programma’s die ik gebruik voor het bewerken van foto’s op mijn mobiel zijn PicFix, PicsArt, Instagram en Photoshop. Bij PicFix gebruik ik vooral de eerste filter uit de PFX Film set, als ik PicsArt gebruik dan kies ik meestal voor de Light Cross filter of voor Dodger en in Instagram zijn de meestgebruikte filters Valencia, Aden en Hudson. Ook maak ik vaak gebruik van de photoshop-app om de belichting van mijn foto’s op een natuurlijke manier aan te passen.

bewerkt 1

Bij deze foto heb de helderheid omhoog gezet. Ook heb ik de foto nog iets meer verzadigd gemaakt.

bewerkt 2

Deze foto heb ik koeler gemaakt en de paarse invloeden heb ik iets omhoog gezet. Ook staat de helderheid nog iets hoger bij de bewerkte foto. Ik heb hier geen filter gebruikt.

bewerkt 5

Hier zie je duidelijk het effect van de Valencia filter, hij maakt mijn gezicht mooi egaal en geeft een hele natuurlijk glow.

bewerkt 4

Ook hier heb ik de Valencia filter toegepast. Ik vind dat deze filter zorgt voor een uitgerust en wakkerder effect bij selfies.

bewerkt 3

Bij deze foto heb ik de geliefde roze Light Cross filter van PicsArt gebruikt. Ook deze geeft, net als de Valencia filter van Instagram, een mooi healthy effect aan je gezicht. Op de linkerfoto zie je kringen onder mijn ogen, op de rechterfoto zijn die weg.

bewerkt 11

Op bovenstaande foto heb ik vooral de belichting wat omhooggezet en de kleuren iets meer verzadigd gemaakt.

bewerkt 6

Ook hier heb ik mijn belichting omhooggezet en de verzadiging iets omhoog. Achteraf vind ik dat ik deze foto veel te wit heb gemaakt. Zo’n fout bega ik ook wel eens.

bewerkt 8

Een van de nieuwste filters bij Instagram is de Crema filter. Hij laat in dit geval de kleuren en mijn gezicht iets beter uitkomen.

bewerkt 7

Voor deze foto gebruikte ik de app PicFix en dan de eerste filter uit de Filmset. Hij geeft een dromerig effect mee aan de foto.

bewerkt 9

De belichting heb ik hierbij hoger gezet en ik gebruikte de filter Aden van Instagram.

bewerkt 10

Tot slot deze foto die ik gisteren op Instagram zette: wederom de filter Valencia in combinatie met een heldere belichting en een iets zwaarder contrast.

Dit zijn eigenlijk alle ins- en outs wat betreft mijn filter- en photoshop gebruik. Het is niet zozeer dat ik de foto’s zonder filter niet om aan te zien vind, maar het is gewoon erg leuk om te bewerken en te experimenteren. Foto’s met een filter vind ik zelf altijd iets spannender om naar te kijken. Het ziet er gewoon net iets creatiever uit, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Gebruiken jullie vaak filters? En wat zijn jullie favorieten? En heb je ook favoriete bewerkingsprogramma’s?

Dit vind je misschien ook leuk

18 reacties

 • Reageren
  Malou
  02/02/2015

  Ik gebruik altijd filters! Of ik verander de helderheid. Vind de foto’s niet extreem hoor! Je mooi op beide foto’s
  Malou onlangs geplaatst…Photodiary week #5My Profile

 • Reageren
  eline
  02/02/2015

  Die blauwe trui die je aan hebt op die foto met bril, die is echt heel mooi! Weet je nog waar je die vandaan hebt?

 • Reageren
  Nadia
  02/02/2015

  Mmm, eerlijk gezegd vind ik van bovenstaande foto’s het origineel toch vaak mooier. Maar het is zeker leuk om een beetje te spelen en te experimenteren!

 • Reageren
  Nesrin
  02/02/2015

  Ik vind je op alle foto’s prachtig. Als je de helderheid omhoog dan krijg je net een extra sparkle in je ogen, heel mooi om te zien.

  Handige tips. Zelf gebruik ik VSCO voor zwart wit foto’s, ik hou van zwart wit!
  Nesrin onlangs geplaatst…Photodiary – Keeping up with NesrinMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  02/02/2015

  Herkenbaar dat experimenteren met filters. Ik gebruik uiteindelijk toch wel vaak dezelfde opties. Jouw foto’s verschillen nog niet eens zo enorm van elkaar! Mijn foto’s daarin tegen ondergaan vaak echt een metamorfose.. oeps.
  Kirsten onlangs geplaatst…Week off – Trip BerlijnMy Profile

 • Reageren
  Laura
  02/02/2015

  Grappig hoe groot het effect van een filter kan zijn! Toch vind ik dat je er zonder filters ook stunning uitziet 😉
  Laura onlangs geplaatst…BATTLE | NAKED BASICS VS. NAKED2 BASICSMy Profile

 • Reageren
  Whitney
  02/02/2015

  Ik gebruik echt nooit filters maar plaats ook zelden selfies haha..
  Whitney onlangs geplaatst…Afgestudeerd en nu? #3My Profile

 • Reageren
  Manon
  02/02/2015

  Toch raar maar ik vind de foto’s zonder filter vaak mooier. (En ik denk dat je dit als een compliment mag beschouwen, dat kunnen niet veel zeggen haha) Op de foto’s zonder filter ben je vaak wat bruiner en heb je een gezonde kleur en op de foto’s met filter lijkt het vaak iets bleker. Maar alsnog zijn het mooie selfies hoor!

 • Reageren
  Milou
  02/02/2015

  Jeetje wat een verschillen! Je hebt bewezen dat je erg goed bent in het bewerken. Mooi hoor! Ik heb mij eigenlijk nooit zo beseft dat je bijvoorbeeld je huid een mooie gloed kunt geven of je donkere kringen weg kunt werken met een filtertje of simpelweg het verhogen van de helderheid en verzadiging. Handige tip!
  Milou onlangs geplaatst…Ik hoef niet de hele wereld te zien, maar…My Profile

 • Reageren
  Mandy
  02/02/2015

  Leuk origineel artikel! Ik gebruik ook altijd een filter, ik heb dan toch het idee dat ik er net iets beter op sta. Toch vind ik je op de echte foto’s mooi opstaan, je hebt daar vaak een wat gezonder kleurtje! 🙂

 • Reageren
  Diede
  02/02/2015

  Ik gebruik vaak filters om mijn foto’s warmer te laten worden. Ik gebruik de ene keer de filters van de app InstaSize en de andere keer de filters van Facebook. Er zijn maar weinig foto’s die niet bewerkt worden. 🙂

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  02/02/2015

  Leuk om het verschil te zien! Ik vind in alle gevallen beide versies eigenlijk wel heel mooi! Ik gebruik zelf ook vaak filters en de app Photofy!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Fotodagboek #2: teamdag, nieuw ontbijt & bezoekje aan de ActionMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  02/02/2015

  Leuk om te zien! Ik gebruik ongeveer dezelfde filters als jou
  Anneleen onlangs geplaatst…Studiereis naar MallorcaMy Profile

 • Reageren
  Linda
  03/02/2015

  Wat goed dat he de voor- en na foto’s deelt. Zelf ben ik ook erg fan van het omhoog gooien van de belichting en schaduwen. Op instagram gebruik ik echter alleen soms een filter en voor de blog een gratis programma waar je dit kan aanpassen. Vooral omdat de foto’s er beter van worden, niet eens voor mezelf.
  Linda onlangs geplaatst…Mama van …My Profile

 • Reageren
  Melissa
  03/02/2015

  Leuk om te zien hoe jij je foto’s bewerkt! Dat zie je eigenlijk nooit voorbij komen. Ik vind het ook altijd leuk om filters over foto’s te doen, het maakt foto’s toch wat mooier. Maar het is ook goed om eens te zien hoe ‘normale’ foto’s er uit zien vind ik, zonder bewerkingen. 🙂
  Melissa onlangs geplaatst…Daily Make-up Routine (januari 2015)My Profile

 • Reageren
  Mama van Vesper
  03/02/2015

  ik gebruik ook vaak filters bij instagram, bij mijn andere foto’s niet echt. Dan speel ik met de helderheid enz.
  Mama van Vesper onlangs geplaatst…Wat is het lang geleden…My Profile

 • Reageren
  Sonja
  09/02/2015

  Eerlijk dat je er zo over schrijft. Ik gebruik picasa op pc en instagram filters, vooral crema,ludwig, valencia en soms lo-fi
  Sonja onlangs geplaatst…Count your blessingsMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.