Figs & Rouge lipbalms Lemon Berry & Vanilla Orange

DSC_0305

Afgelopen week werd ik verblijd met een pakketje met daarin twee Figs & Rouge lipbalms. Ik ontving de twee meest populaire balsems van het merk: Lemon & Berry en Vanilla Orange. Figs en Rouge staat bekend om zijn puur natuurlijke werking, zonder minerale oliën.

Figs & Rouge is voor mij geen onbekend merk. Toen ik nog een abonnement op de glossybox had, heb ik al eens de Rambling Rose uit mogen proberen. Ik vond hem heerlijk! Ik werd dan ook super enthousiast toen ik van webshop bewustgoed twee exemplaren thuisgestuurd kreeg.
De verpakking vind ik er meteen al heel cute uitzien. Het zijn twee tinnen blikjes met een schattig design. Erg leuk voor op je beautytafel!

DSC_0305

Laten we beginnen met Vanilla Orange. Op het blikje staat: sheer & shimmer lipbalm. De balsem zou dus voor een zacht glanzend laagje op je lippen moeten verzorgen. Persoonlijk vind ik dat bijzaak, het gaat natuurlijk om de werking. De laatste tijd heb ik erg veel last van velletjes rondom mijn lippen, die ik met scrubben niet altijd weg krijg. Ik ben dus erg benieuwd wat het resultaat zal zijn!

DSC_0308

De balsem heeft een heerlijke geur waar je het liefst de hele dag met je neus in wilt hangen. Vanilla Orange is niet al te zoet, maar in de verte doet het wel een beetje denken aan een soort dropgeur. Het is echt heel subtiel. Ik vind het verslavend!

DSC_0307

DSC_0340

De substantie is vrij hard, maar door er met je vinger in te gaan smelt de balsem zachtjes op je vinger. Je hoeft niet je halve vinger erin te drukken om een goede hoeveelheid op je vinger te krijgen, een paar draaibewegingen en je hebt genoeg.

DSC_0341

De werking vind ik echt super. Dat subtiel glanzende laagje klopt helemaal. Mijn lippen zien er gezond, fris en verzorgd uit. Na een uurtje smeer ik een beetje bij, maar eigenlijk is dat nog niet nodig. Hoe meer je drinkt en eet, hoe meer je bij moet smeren natuurlijk.

Mijn lippen zonder iets:

DSC_0321

Mijn lippen met de Vanilla Orange lippenbalsem:

DSC_0327 DSC_0329

Door met de volgende variant! Lemon Rouge Berry is een fuchsia roze balsem, die als het goed is je lippen ook voorziet van een roze tint. Ik vind dit niet altijd mooi, want soms kan het er zo uitzien dat het lijkt alsof je met je mond in een jampot hebt gehangen.
De balsem is verrijkt met Vitamine E.

DSC_0313

De geur is wederom heel subtiel, maar ik ben ook een beetje verkouden, dus ik ruik de geur wellicht iets minder sterk. Ik vind de combinatie Lemon Berry echt heel erg leuk gekozen qua geursamenstelling. De substantie is hetzelfde als bij de vorige lippenbalsem, hard als een soort cacaoboter.

DSC_0316

DSC_0339

Hij laat een prachtige roze glans achter op mijn lippen die je bijna niet ziet maar daarom juist extra mooi is.

DSC_0334 DSC_0335

Je kunt de balsems behalve voor je lippen, ook gebruiken voor droge plekjes op je huid. Maar daar zou ik ‘m zelf minder snel smeren, gewoon omdat ik dat zonde vind. Ik vind het een prettig idee om natuurlijke producten op mijn lippen te smeren, ook omdat je best wel wat binnen krijgt van wat er op je lippen zit. Ik wil niet weten hoeveel kilo lipstick ik per jaar opeet!

De potjes kosten €6,95 per stuk voor 17ml op de webshop van bewustgoed. Vinden jullie de lippenbalsems ook zo leuk?

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Beautydagboek
  18/04/2014

  Het zijn zulke schattige blikjes! Ik heb er ook twee en ze zijn heerlijk 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.