Favoriete producten uit de Foodybox

Cover

Ik kreeg een zorgvuldig samengestelde box met producten binnen van Kroon op het Werk. Dit keer geen beautyproducten, maar eten! Ik heb inmiddels de meeste producten geproefd en getest en ik heb een lijstje met favorieten gemaakt voor jullie uit de Foodybox Herfst.

IMG_9476 (1)

De Foodybox Herfst zat weer bommetjevol en hoewel ik niet alles lust van wat in de box zat, heb ik ook zeker een paar toppers ontdekt. Het thema was deze keer vegetarische en veganistische producten.

repen

Dit product is wat mij betreft een heerlijk tussendoortje. En ook nog eens verantwoord! Deze glutenvrije fruitbars van So Pure Nuts & Fruits bestaan uit framboos, Goji bessen en Hennep zaad. Ze bestaan ook nog in de varianten Peer & Amandel | Appel, kaneel, amandel & cashewnoten | Blauwe bessen & Quinoa. Je kunt ze gewoon bij de supermarkt kopen. (€1,29 per pak).

DSC_0160

Ook James vindt het een geslaagd reepje!

olie

Koudgeperste koolzaadolie? Nog nooit van gehoord. In feite kun je er hetzelfde mee als met olijfolie. De smaak is zelfs iets minder sterk vind ik zelf dus het is een ideaal product als basis voor een dressing. Erg fijn, want ik ben een enorme liefhebber van salades met zelfgemaakte dressing. Te koop bij de reguliere supermarkt (€3,19). Ik heb ook nog even wat opgezocht over koolzaadolie en kwam de volgende feitjes tegen:

 • 93% onverzadigde vetzuren
 • Goede omega-3/omega-6 verhouding
 • Rijk aan vitamine Een vitamine A
 • Van nature rijk aan waardevolle omega 3 vetzuren
 • Hoog gehalte onverzadigde vetzuren.
 • 0 % cholesterol
 • 0 % transvetzuren
  (bron)

coco

Een tikkeltje spannender dan gewone rijstemelk en heerlijk in je muesli of in een smoothie, deze kokosrijstemelk van Lima. Ik drink het zelfs gewoon ‘los’. Ik vond hem eigenlijk veel zoeter dan ik verwacht had, in positieve zin. Je vindt dit product o.a. bij Ecomarkt (€2,39).

limo

Ik ben niet een enorme liefhebber van water. Het zit gewoon niet in me om gedurende de dag een saaie kan met alleen water leeg te drinken. Liever voeg ik een smaakje toe, maar het moet niet ongezond zijn. Deze Cool Bear vruchtensiroop is 100% natuurlijk is dus absoluut een verantwoorde keuze als je je water toch een beetje wilt opleuken. De zoetstof in de siroop is gewonnen uit Stevia en dus geheel suikervrij. Je proeft het verschil met gewone limonade wel een beetje, maar het absoluut niet minder lekker. Het product is in de gewone supermarkt te koop en o.a. bij ecologische webshops zoals Puur Mieke (€2,75).

Speltcrackers

Deze speltbeschuiten vond ik een zeer waardevolle ontdekking! Ik ontbijt graag met twee beschuitjes maar het nadeel is dat het niet heel vullend is en ik dus vaak na een paar uur alweer honger heb. Met deze speltbeschuiten is dat absoluut niet het geval! Ze zijn heel compact en vullend en daarom zeer geschikt als ontbijt. Ik had het pakje binnen een paren dagen op. Te koop bij de reguliere supermarkt (€1,75).

Wat lijkt jou lekker?

Dit vind je misschien ook leuk

11 reacties

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  03/10/2015

  Wat een leuke ontdekking dat er speltbeschuit bestaat! Ik eet altijd speltbrood, maar eet ook graag een beschuitje, dus deze gaat de volgende keer mee.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Mijn nieuwe liefde | Taupe sandaaltjesMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  03/10/2015

  Interessante box is dit! Ik ben de laatste weken extreem into gezond eten, lees alle etiketten op eiwitten, koolhydraten en vetten. Ik zie zeker producten die mij aanspreken. Het speltbeschuit bijvoorbeeld, lijkt me veel beter dan volkoren beschuit dat ik nu eet. Had nog nooit van koolzaadolie gehoord, interesting..
  Carlijn onlangs geplaatst…Lush Oxford Street (exclusieve producten)My Profile

 • Reageren
  Alie
  03/10/2015

  Handig artikel! De spelbeschuit en de fruitreepjes gaan sowieso eens mee in mijn mandje! ?

 • Reageren
  Alie
  03/10/2015

  Alsof je spelletjes kunt doen met een beschuit? Speltbeschuit!

 • Reageren
  Nesrin
  03/10/2015

  De Cool Bear vruchtensiroop lijkt mij lekker en ook erg fijn voor de kinderen aangezien zij nog wel eens om limonade vragen.
  Vielen de champignonburgers tegen?
  Nesrin onlangs geplaatst…The September IssueMy Profile

  • Reageren
   La VieSagista
   03/10/2015

   Haha ik lust geen geitenkaas en dat zat erin.

 • Reageren
  Helee
  03/10/2015

  de coolbear is bij ons gewoon te krijgen bij de jumbo hoor. Ik vind hem zelf erg lekker. Wat je zegt over verantwoord drinken klopt natuurlijk wel, maar denk ook goed om je tanden! Er zit namelijk wel suiker in deze ranja. Je zou deze ranja dus binnen je totaal van zeven eetmomenten per dag kunnen drinken, maar ik zou niet aanraden dit de hele dag door te drinken.

 • Reageren
  Youri
  03/10/2015

  Misschien leuk om te weten; de Coolbear vruchtensiroop is te koop bij de Plus supermarkt. 🙂

 • Reageren
  Lifesabout
  03/10/2015

  De olie en limonade lijken mij wel wat! Alles waar spelt in zit krijg ik de kriebels van….haha. Ze mikken het tegenwoordig overal bij in onder het motto ‘gezond’…
  Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 27 september – 3 oktoberMy Profile

 • Reageren
  Saskia
  03/10/2015

  Ik wist ook niet van het bestaan van speltbeschuit, ik ga het zeker eens proberen! Misschien is het een goede vervanger voor mijn volkorenbeschuit. Lekker, maar inderdaad niet erg vullend.
  Saskia onlangs geplaatst…Recensie: M.J. Arlidge – Iene Miene MutteMy Profile

 • Reageren
  Laura
  05/10/2015

  Hoi Sanne,
  Heb je de Cool bear van de ah ook geproefd? Die is namelijk ook heel erg lekker en een stukje voordeliger ☺️
  Laura onlangs geplaatst…Gastblog | “mislukte plannetjes”My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.