Fascinatie: Starbucks als fashion statement

starbucks fashion statement Collage

Het is een accessoire geworden die ongeveer net zo essentieel is als de handtas. Een voorwerp dat qua aanzien misschien wel gelijk staat aan een designer bag of een paar Louboutins. Ik heb het over de enige echte Starbucks beker.

Toegegeven, ook ik voel mij op mijn hipst als ik een oversized handtas om mijn arm draag met in mijn linkerhand mijn telefoon, om mijn ringvinger mijn sleutels en in mijn rechterhand een beker koffie. Het heeft gewoon iets. Maar waarom, ik kan er de vinger niet op leggen.

Je hoeft maar een tijdschrift open te slaan en je ziet een celebrity lopen die naast haar Birkin bag een beker Starbucks met zich meezeult. Zelfs op Pinterest zijn er hele borden te vinden met Starbucks fashion; voorbeelden van een outfit waarbij een beker van de Amerikaanse koffiegigant dus écht niet mag ontbreken. Het fascineert me mateloos waarom dit nu zo populair is.

starbucks fashion

Starbucks is naar mijn idee een fashion statement geworden, misschien nog wel meer dan dat het puur een drankje is voor de liefhebbers. Het ziet er gewoon net een stukje cooler uit om met een grote papieren beker in je hand te lopen dan met een hand die leeg is. Bovendien heeft het nog andere voordelen. Koffie maakt bepaalde momenten net iets minder awkward. Kom je vroeg in de ochtend een bekende tegen meteen een heel verhaal tegen je begint waar je totaal geen zin in hebt? In plaats van onrustig aan je rits te frummelen kun je relaxed aan je koffie nippen.

Zelfs al is Starbucks naar mijn idee way too overpriced, het is het gewoon al waard om ermee te lopen. De Rolls Royce onder de koffie vind ik het, qua uiterlijk dan, want er zijn zat andere koffietentjes waar er naar mijn mening betere koffie te krijgen is. Als extraatje in dit artikel heb ik voor jullie een paar leuke coffe-to-go bekers op een rijtje gezet.

coffee to go blond

Blond Amsterdam Even Bijkletsen €12,95.coffee to go dutch rose

Dutch Rose To Go beker €9,95.coffee-vierkant

Stenen koffiebeker van CP Collections €13,95.

Wat vinden jullie van Starbucks als fashion statement?

Bron en bron foto’s.

Dit vind je misschien ook leuk

12 reacties

 • Reageren
  Ingrid
  01/04/2015

  Starbucks heb ik niet zo veel mee, omdat ik de koffie niet denderend vind. Zo’n koffie to go beker vind ik wel heel leuk en nog milieubewust ook, ik hoop dat die snel populairder gaan worden:) Het staat zeker hip, zo’n beker koffie in je hand, een beetje alsof je zo’n druk leven hebt dat je je koffie wel onderweg moet drinken.

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  01/04/2015

  Ik heb het me ook wel eens afgevraagd hoor! Tjsaa…het is een beetje begonnen met celebrity’s en bloggers denk ik die dit überhip vinden ;). En ja, ik hou ook van de mokken/bekers van Starbucks. Het heeft zeker wat. Ik heb wel een thermosbeker voor onderweg, zo’n paarse en daar ben ik maar wat blij mee!
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Asos Beauty favorietenMy Profile

 • Reageren
  Marloes
  01/04/2015

  Haha het is inderdaad helemaal hip geworden! Inderdaad begonnen met de fashion bloggers en celebs. De Dutch Rose beker is trouwens leuk zeg!
  Marloes onlangs geplaatst…Scandinavische Slaapkamer InspiratieMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  01/04/2015

  Nu je het zo toelicht, denk ik; ja, er zijn waarschijnlijk talloze mensen die eigenlijk Starbucks helemaal niet zo lekker vinden, maar het toch nemen omdat het leuk staat. Zelf lust ik eigenlijk alleen warme chocolademelk bij de Starbucks. Haha. Nou ben ik vaak een beetje lomp. Ik zal dan ook niet snel proberen om lopend te drinken. Dus ik zal dit fashion statement toch overslaan denk ik.. Hihi.
  Kirsten onlangs geplaatst…IT’S MY BIRTHDAY!! WAT HEB IK IN TWINTIG JAAR GELEERDMy Profile

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  01/04/2015

  Haha, hier sla je eigenlijk de nagel op de kop! Het is inderdaad een fashion statement geworden. Ik vind het eerlijk gezegd een beetje belachelijk. Oke, het heeft inderdaad wel iets en het oogt leuk, maar om daarol speciaal een beker Starbucks te gaan halen? Dat gaat er voor mij echt over. Zelf lust ik geen koffie, en zelfs daardoor voel ik me er op de ene of andere manier ‘niet helemaal bij horen’, omdat koffie op zich al zo’n hit is geworden. Er is nu zelfs die coffee tag waarvoor jij me een tijdje geleden, ik schaamde me eigenlijk al een beetje om te moeten zeggen dat ik geen koffie lust, haha, erg eigenlijk he!
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Tijd voor de grote lenteschoonmaak!My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  01/04/2015

  First of all: I love coffee… So much.

  Starbucks is prima en leuk maar er is beter (veel beter) koffie zoals je zegt. De to go mugs van Blond en DE staan hier trouw in de kast. Toevallig heb ik vorige week Dutch Rose ontdekt, erg leuk design.
  Nesrin onlangs geplaatst…Een open brief aan mijn man (met ugly cry & love)My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  01/04/2015

  Haha ik snap je wel, het heeft inderdaad ‘iets’. Maar ik skip Starbucks steeds vaker omdat ik het zwaar overrated vind. De koffie heeft vaak amper smaak, daar leg ik toch geen €4,40 voor neer?
  Carlijn onlangs geplaatst…Clarins Addition Concentré Eclat & Huile IriséeMy Profile

 • Reageren
  Joy
  01/04/2015

  Het ziet er misschien wel heel leuk uit, maar ik vind het echt een beetje onzin. Dit komt misschien ook wel omdat ik zelf geen koffie drink.
  Joy onlangs geplaatst…Nieuwe TasMy Profile

 • Reageren
  Andrea
  01/04/2015

  ik heb echt serieus pubers horen zeggen “wat moet ik nemen bij de starbucks, ik lus helemaal geen koffie”
  ga dan lekker buitenspelen! mijn god! 😀
  Andrea onlangs geplaatst…EARTH MAMA ANGEL BABY + WINACTIE!My Profile

 • Reageren
  Femke
  01/04/2015

  Haha, ik zag gister toevallig nog een groepje van zo’n 8 13-jarige meisjes rondlopen met allemaal een frappucino in de hand, druk selfies aan het maken. Ik moet daar altijd een beetje om lachen, maar helemaal prima hoor, als ze daar hun zakgeld aan willen uitgeven :).
  Femke onlangs geplaatst…Minimalistische kettinkjesMy Profile

 • Reageren
  Jelka
  01/04/2015

  Vroeger vond ik Starbucks geweldig en nam er ook vaak 1 mee maar tegenwoordig ben ik meer voor de koffiehuizen, veel gezelliger en minder commercieel. Leuk artikel wel!

  XOXO,
  http://www.fashioniceblog.com
  Jelka onlangs geplaatst…Health// Living without carbs #1 FAILMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  03/04/2015

  Doen ze wel uitermate prima, Starbucks! Ik vind een beker van Kiosk zelf overigens net zo prima hoor!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…De Mooiste Paastafels en -Ideeën van PinterestMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.