FABY Nature Lakjes

Eco-vriendelijke nagellak in toffe kleuren? Yes, please! Ik dit artikel bespreek ik een aantal lakken uit de Nature collectie van FABY.

FABY is een Italiaans manicure- en pedicuremerk met kwalitatieve, professionele nagellakken binnen een eco-vriendelijk en cruelty free concept. Het merk heeft een zeer ruim kleurenassortiment en bovendien is hun formule vrij van schadelijke stoffen.

De lakjes zijn niet alleen qua kleur geïnspireerd op de natuur, ook zijn ze gemaakt middels een gezonde en ecologisch verantwoorde formule. De ingrediënten (voor 87% van natuurlijke origine) werden gewonnen uit de productieprocessen van houtpulp, katoen, maïs, maniok en ander plantaardige grondstoffen. Er zijn in totaal 12 lakken in deze collectie waarvan ik er nu drie review, inclusief de basecoat.

Over de kleuren kan ik heel kort zijn: mooi en pittig. Faby Juice is bloedrood en zeer elegant, Orchid is dieppaars met een frisse touch en Black Pepper (mijn favoriet!) is intens zwart met een vleugje donkergroen.

Toch vond ik de formule soms ietwat lastig om mee te werken. Het lukte me niet altijd om met twee lagen een volledige, goede dekking te krijgen. Bij Faby Juice en Orchid heb ik dan ook drie lagen aangebracht. Nu vind ik dat opzich niet erg, maar het kost wel even ietsje meer tijd natuurlijk. Black Pepper dekte gelukkig wel perfect in twee lagen.

Onlangs is er ook een FABY B-Base Nature uitgebracht, een basecoat met louter verzorgende en natuurlijke ingrediënten. B-Base Nature beschermt en herstelt de nagelplaat en houdt de nagels tevens soepel. Daarnaast vormt de basecoat de perfecte laag voor een goede hechting met een kleurlak. Ik heb de basecoat aangebracht onder Black Pepper en ik had zeker het idee dat hierdoor de lak beter uitkwam en dat de hechting werd vergemakkelijkt. Ik raad je dan ook aan om eigenlijk altijd een base coat onder nagellak te gebruiken. Dit helpt tegen verkleuringen, laat de lak langer zitten, vermindert oneffenheden en zoals ik net al zei is het ook beter voor de hechting met de kleur.

De lak droogt snel op en blijft na het aanbrengen zo’n drie dagen mooi.

Faby Nature is verkrijgbaar via fabyshop.nl voor €16 per stuk. De B-Base is te koop voor €17.

Dit vind je misschien ook leuk

5 reacties

 • Reageren
  Femke
  15/08/2017

  Wauw, wat zijn dit drie ontzettend mooie kleuren. Ik zou ze alle drie zo dragen, waarbij Black Pepper ook mijn favoriet zou zijn. Jammer dat niet alle lekjes volledig dekken in 2 laagjes, maar voor zulke mooie kleurtjes zou ik gerust drie laagjes lakken.
  Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 32 2017: lekker eten – afscheid & trouwfoto’sMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  15/08/2017

  3 lagen en dan maar 3 dagen mooi blijven? Neeee, dan heb ik echt betere dingen te doen…Bij mij duurt één laag minimaal 1,5 uur om te drogen, dus reken maar uit! Bij mij moet een nagellak in één laag goed zijn.

 • Reageren
  Eveline Fleur
  15/08/2017

  Wat een mooie kleurtjes! Ik kende het merk nog niet, maar het klinkt heel zacht voor je nagels met al die verzorgdende producten. Jammer dat ze niet volledig dekken. Xx

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  15/08/2017

  Ah wat een mooie lakjes zeg!!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Morning Skincare RoutineMy Profile

 • Reageren
  Heidi
  15/08/2017

  Wat mooie kleuren van nagellakjes..

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.