Even bijkletsen: opgelucht, goede voornemens en blond haar

Ik had de behoefte om even bij te kletsen over alles wat mij op dit moment bezighoudt. Klets je mee?

Opgelucht

Allereerst: wat ben ik blij dat ik toch de keuze heb gemaakt om open te zijn over mijn ‘strijd’ met hypochondrie. Ik heb hartverwarmende reacties van jullie gehad en mijn inbox zat aan het einde van de dag stampvol met mailtjes van vrouwen die zich erg in mijn verhaal herkenden. Zoals met zoveel dingen is het ook met angstaandoeningen zo dat het erg prettig is om te weten dat je niet de enige bent.

Ik heb me de afgelopen tijd behoorlijk eenzaam gevoeld omdat ik niet wist wat ik met mezelf en mijn klachten aan moest. Vaak draaide ik om zaken heen als mij werd gevraagd wat er toch met me aan de hand was. Ik durfde er gewoon niet eerlijk over te zijn, bang voor negatieve reacties of bang om niet serieus genomen te worden. Toen was ik ook nog in de veronderstelling dat ik er vanzelf wel weer bovenop zou komen en dat me dat in mijn eentje wel ging lukken. Nu weet ik dat dat geen optie is.

Morgen (als jullie dit lezen vandaag) begin ik met mijn therapie. Spannend, want aan de ene kant vind ik het heel moeilijk om zo ‘intens’ geconfronteerd te worden met mijn problematiek, maar aan de andere kant weet ik dat dit de stap in de goede richting is.

Januari

Omdat het einde van 2016 helemaal niet leuk verlopen is, ben ik blij dat het weer januari is en we zijn gestart met een nieuw jaar. Het voelt als een schone lei, alsof we weer fris gaan beginnen. Mijn januari is al behoorlijk volgepland met volgende week een (pers)reisje naar Winterberg met het gezin, gezellige etentjes en onze housewarming eind deze maand. Allemaal dingen om naar uit te kijken. Veel mensen vinden januari een rotmaand omdat de feestdagen dan voorbij zijn, het vaak erg koud is en het simpelweg een veel ongezelligere maand is dan december. Ik vind het wel weer goed zo, de Kerstboom lekker de deur uit en eind januari beginnen merken langzaamaan al met hun lente- en zomercollecties uit te komen.

Goede voornemens

Goede voornemens heb ik eerlijk gezegd niet echt. Ik ben daar ook nooit zo van, ik houd me er toch niet aan 😉 Natuurlijk zijn er wel wat dingetjes die ik aan mezelf zou willen verbeteren, maar op zakelijk gebied ben ik daar al met een coach mee aan de slag gegaan (komt binnenkort een video van) en op persoonlijk vlak hoop ik daar dus adequate hulp voor te krijgen. Het zou natuurlijk mooi zijn als ik dit jaar weer beter in mijn vel kom te zitten en ik hopelijk ook minder vaak de behoefte voel om de dokter te bezoeken. Maar nogmaals, dat is iets waar ik hulp voor krijg en op dit moment is dat ook mijn prioriteit nr. 1.

Als ik dan toch nog een goed voornemen mag noemen dat is dat meer lezen en minder op mijn telefoon.. Ik merk de laatste tijd dat mijn telefoongebruik is toegenomen en dat ik wel echt wel vaak op mijn mobieltje zit. Dit is gewoon niet nodig, ik kan net zo goed een goed boek pakken of een serie’tje opzetten.

Weer een blondje

Een van de eerste dingen waar ik naar op zoek ben gegaan toen we verhuisd waren was een nieuwe, goede kapper. Mijn humeur was de laatste tijd niet al te best maar ik heb mijn haar ook echt verwaarloosd. Het was sowieso alweer erg uitgevallen en de kleur was lang niet meer zo mooi als toen ik het net geverfd had. Ik voelde me ook niet helemaal meer mezelf met mijn ietwat donkere lokken. In overleg met mijn kapper besloten we weer terug te gaan naar blond. Dat staat mij gewoon een stuk frisser en vrolijker, en daardoor voel ik me ook lekkerder en zelfverzekerder.

Uiteindelijk wil ik wat meer asblonde lokken, dus over een week of 6 kom ik terug en gaan we mijn haar koeler maken. We hebben het nu niet in 1x gedaan zodat mijn haar eerst even kan bijkomen van deze verfsessie, maar de bedoeling is dus dat het echt wat meer grijzig blond wordt met een donker geverfde uitgroei.

Ons nieuwe huis

In ons nieuwe huis zijn we helemaal op onze plek. Het is zo fijn om de ruimte te hebben en in een omgeving te wonen waar James naar hartenlust buiten kan spelen. Elke dag kunnen we de eendjes voeren, een boswandeling maken en van speeltuintje naar speeltuintje slenteren omdat alles hier zo dichtbij is. Het is wel even wennen om iets verder bij de stad vandaan te zitten, maar ik moet zeggen dat ik het centrum van Arnhem nog helemaal niet zo gemist heb. Ik vind het vooral fijn dat James hier helemaal op zijn plek is, goed slaapt en plenty ruimte heeft om te spelen.

Bloggen

Het bloggen heb ik de laatste tijd op een iets lager pitje gezet, niet alleen vanwege de decembermaand waarin simpelweg veel minder mensen online zijn, maar ook omdat ik zelf echt rust in mijn hoofd nodig had/heb. Mijn hoofd stond bovendien niet altijd naar het schrijven van artikelen en ik ga geen halfgare artikelen schrijven die van ellende aan mekaar hangen. De komende tijd zal ik nog even aankijken hoe het gaat. Het gaat echt met ups en downs. Nu ik dit artikel schrijf gaat het even goed, maar vandaag overdag heb ik me ook behoorlijk slecht gevoeld en was ik weer heel erg bezig met allerlei symptomen. Als ik morgen opsta kan het weer anders zijn.

Toch is bloggen ook een uitlaatklep en dat maakt dat ik echt mijn best wil doen om minimaal vijf keer in de week weer een artikel paraat te hebben. De onderwerpskeuze verschilt, eigenlijk net zoals altijd, per keer. Soms wil ik misschien meer van me afschrijven en een andere keer heb ik juist weer zin om een mooie make-uplook te laten zien.

Adres

Ik heb veel vragen gehad van dames die mij graag een kaartje zouden willen sturen. Ik kan wel janken van hoe lief ik dit vind. Wegens privacy zal ik mijn adres niet communiceren op mijn blog, maar je kunt post sturen naar mijn mediabureau FemmeFab, zij zorgen dan dat dit weer bij mij terecht komt. Het adres hiervan is: Hannie Dankbaarheidspassage 14, 1053 RT Amsterdam. Als je op dit kaartje dan tevens even Sanne – Laviesagista vermeldt dan komt ‘ie zeker terecht! En mocht je mij willen mailen, dan kan dit natuurlijk altijd op sanne@laviesagista.nl.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn 2017 toe, en dat ‘ie maar fantastisch mag worden.

Dit vind je misschien ook leuk

14 reacties

 • Reageren
  Nicole
  03/01/2017

  Heel veel succes met de therapie! Ik hoop dat het je kan helpen. Je haar is prachtig trouwens.
  Nicole onlangs geplaatst…Dingen die in 2017 mogen verdwijnenMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  03/01/2017

  Fijn even zo’n kletspraatje. Ik ben overigens een van die mensen die januari niets vind maar komt momenteel ook omdat ik snak naar even wat dagen vrij. Al is het maar een weekje. Heb tussen al die feestdagen door gewoon elke dag gewerkt en merk dat het echt teveel is voor me. Elke dag.
  Nicole onlangs geplaatst…Help, een zoon!My Profile

 • Reageren
  Channa
  03/01/2017

  Hopelijk gaat je therapie je verder helpen! En doe verder rustig aan, denk aan jezelf dat is echt het belangrijkste.
  Channa onlangs geplaatst…Nieuw op SoMama + kleine update!My Profile

 • Reageren
  Josan Jongbloed
  03/01/2017

  Pretty dat nieuwe kleurtje. Heerlijk dat jullie je zo thuis voelen op je nieuwe plekje. Het is echt mooi daar. Als ik binnenkort weer wat geaard ben met werken gaan we naar zo’n binnen krijspaleis met de mini’s. of kinderboerderij…dat hebben ze vast ook wel in je nieuwe woonplaats.
  Josan Jongbloed onlangs geplaatst…De kat from hellMy Profile

 • Reageren
  Jodi - liefthuis
  03/01/2017

  Meis heel veel succes met de therapie. Je bent sterk dat je dit aangaat. 2017 wordt het jaar waarin je weer vrolijker wordr lekkerder in je vel zit en alles een plekje kan geven.
  Jodi – liefthuis onlangs geplaatst…Dit moet anders in 2017…Dit wil ik anders…My Profile

 • Reageren
  Madelon
  03/01/2017

  Heel veel succes met de therapie en alles wat komen gaat! Voor jullie ook een fantastisch 2017 xxx

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  03/01/2017

  Fijn even zo ‘bijkletsen’. Heel veel succes met de therapie. Een gelukkig nieuwjaar!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Beautyfavorieten December 2016My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  03/01/2017

  Super knap en moedig dat je naar therapie gaat! Ik wens je heel veel succes en duim voor je vandaag! X
  Anneleen onlangs geplaatst…Terug in de tijdMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  03/01/2017

  Je blog vooral ook als uitlaatklep zien hoor! Kijk maar hoeveel mensen zich in je verhaal herkennen en je een hart onder de riem willen steken, dat moet je vast enorm sterken. Veel succes met therapie en veel plezier met alle leuke dingen in januari zoals de housewarming!
  Carlijn onlangs geplaatst…Bye bye… mijn laatste artikelMy Profile

 • Reageren
  Angela - Mama met passie
  03/01/2017

  Fijn om even bijgekletst te hebben. Je hebt een megastap in de goede richting gezet en fijn dat mensen zich ook herkennen. Voor hen fijn dat er aandacht voor is en voor jou fijn dat je dus echt niet de enige bent. Heel veel succes met je therapie vandaag, wellicht heb je het er al op zitten. Ik ben benieuwd hoe je eerste sessie was. Veel plezier ook deze maand, klinkt heerlijk allemaal.
  Angela – Mama met passie onlangs geplaatst…Mamakeuzes #3 Willen wij het geslacht wel of niet weten?My Profile

 • Reageren
  marleen@burgertrutjes
  03/01/2017

  Heel veel succes komende tijd met je therapie! Onthoud maar zo, vlak voor de dageraad is het nog pikdonker!

 • Reageren
  Lieke van Veen
  03/01/2017

  Wat fijn dat je je steun kan vinden in medebloggers. Heel veel succes met je therapie.

 • Reageren
  Bregje
  03/01/2017

  Mooi zo je haren! ❤ Ik hoop dat de therapie je zal helpen, elke dag weer een beetje meer zonneschijn voor je ?
  Bregje onlangs geplaatst…Mijn leeschallenge voor 2017My Profile

 • Reageren
  Olga // Daar Was Eens
  07/01/2017

  Je ziet er goed uit op die foto 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.