Review | essence The Glow Must Go On Palette (Beautylab)

Serena sloeg de handen ineen met essence en ontwierp het ‘The Glow Must Go On’ palette, een samenwerking die mijn hart direct sneller liet kloppen.

Essence is een samenwerking aan gegaan met maar liefst vier bloggers. Allen hebben zij een eigen palette ontworpen dat deel uitmaakt van de Blogger’s Beauty Secrets collectie. Enthousiast als ik was over deze collab stond ik meteen om 9.00 bij Kruidvat om een exemplaar te bemachtigen. Ik vermoed dat deze collectie razend populair is dus in het kader van je kan er maar beter vroeg bij zijn nam ik hem direct mee.

9

Na het zien van de andere paletten ging mijn voorkeur meteen uit naar The Glow Must Go On, de variant van Serena. Ik denk dat dit palette het meest veelzijdig is. De overige paletten vond ik vrij basic en qua kleuren niet heel vernieuwend. Serena heeft er echter een draai aan gegeven waardoor dit palette mij meteen aansprak.

6

Het palette is gemaakt van karton – mijn inziens prima stevig – en is bedrukt met een henna-achtige print in bruin en wit. Ik vind het mooi: niet te druk, niet te opvallend, maar een mooie mix tussen het meisjesachtige dat essence altijd uitstraalt en het cleane dat ik op Serena haar blog waardeer. Naar eigen zeggen is het design van The Glow Must Go On geïnspireerd op Marrakesh en de Marokkaanse cultuur. Ik vind het leuk dat er zo over ieder detail is nagedacht.

Het is echter de inhoud waar ik vooral mijn hart aan verloren ben.

7

De binnenkant van het palette is voorzien van een spiegel in dezelfde bloemvorm als de opdruk van de bovenkant. De kleuren – die opgedeeld zijn in speelse vakken – zijn behoorlijk warm van ondertoon. Dat maakt het meteen een palette dat mij op het lijf geschreven is, gezien ik erg houd van bruin, terracotta en andere aardetinten. Rechtsonder vind je in Serena haar eigen handschrift ‘Serena from Beautylab.nl’.

8

De bronzer die het midden siert is multifunctioneel, deze is namelijk ook erg goed als oogschaduw gebruiken. Als extraatje zit er nog een kwastje bij. Deze vind ik helaas te klein en zal ik niet zo snel gebruiken. Liever had ik hier nog een andere kleur oogschaduw gezien, bijvoorbeeld een matte taupe kleur of juist pikzwart. Ik ben een zeiksnor, ik weet het, maar ik wilde het toch gezegd hebben.

12

De oogschaduws en de highlighter bijten het spits af met de swatches. Je ziet hier respectievelijk Sandalwood, Cinnamon en Honey Glow. Ik ben onder de indruk. De Honey Glow highlighter verbaasde mij het meest. Wat een beauty! Hij oogt koel en parelmoerachtig, maar in werkelijkheid zit er een waanzinnige gouden glans in verwerkt.

Klein nadeel is dat het poeder van de donkere oogschaduw al snel overwappert naar de lichte highlighter. Dit moet je er goed afblazen anders heb je ook bruine strepen op je wang 😉

11

Ook deze swatches maakte ik moeiteloos en ook deze keer ben ik weer onder de indruk. Mooie kleuren, de look & feel is luxe te noemen. Ik vind het echt een pré dat de bronzerkleuren gemakkelijk apart te gebruiken zijn. Dit maakt het palette erg veelzijdig.

1

In de crease heb ik Cinnamon geblend (wát een fijne overgangskleur), op mijn bewegende ooglid zit de donkerste kleur van de bronzer en het geheel heb ik iets donkerder gemaakt met de Sandalwood oogschaduw.

4

Mijn wangen dragen de bronzer, waarbij ik alle kleuren gemixt heb. Op het hoogste punt van mijn jukbeen zit de highlighter.

3

De highlighter is lekker aanwezig. Hij voorziet mijn huid van krachtige, glamorous gloed. Just the way I like it.

5

Ja, ik heb mijn hart verloren aan dit palette. Ik ben super enthousiast, het is alsof ‘ie voor mijn huid gemaakt is. De kleuren blenden perfect, zijn goed op elkaar afgestemd en er zijn talloze combinaties te maken met de tinten die een mooie mix tussen mat en shimmer zijn. Ik zie veel mogelijkheden voor een Girls’ night out look maar ook zeker voor een wat meer simpele look voor overdag. Sommige poeders hebben wat fall out maar daar stoor ik mij eerlijk gezegd nauwelijks aan.

Voor dit palette hoef je niet diep in de buidel te tasten, voor slechts €4,99 is hij van jou.

Het The Glow Must Go On palette is Limited Edition en vanaf vandaag te koop bij Kruidvat en Trekpleister.

Wat vinden jullie van het palette?

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reageren
  Lotje
  30/05/2016

  Wauw ziet er inderdaad heel goed uit! <3
  Lotje onlangs geplaatst…FOTD: Violet!My Profile

 • Reageren
  Mieke | Mieksmind
  30/05/2016

  Heel mooi palette, de anderen vond ik wat te neutraal in kleuren maar deze spreken veel meer! Mooi look

 • Reageren
  Nicole
  30/05/2016

  Heel erg mooi! En niet duur! Heel leuk dat Essence samenwerkt met bloggers.
  Nicole onlangs geplaatst…WINACTIE: Win een Speel- & Doeboek!My Profile

 • Reageren
  sharon
  30/05/2016

  Hier was ik zeer benieuwd na! Precies Serena, en zo te zien heeft ze een goeie smaak die iedereen zal staan! Zag het vanmorgen al op Snapchat en vond dat de kleuren je mooi stonden. Nu hopen dat ‘mijn’ kruidvat ze morgen ook in het vak heeft!

 • Reageren
  Elisabeth
  30/05/2016

  Wat leuk dat essence op deze manier een samenwerking met bloggers doet. Volgense keer met jou hè 😉
  Elisabeth onlangs geplaatst…Ik ben dus zo’n moeder…My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  31/05/2016

  Wat een ontzettend mooi palette is dit geworden zeg! Tof dat Esssence een samenwerking is aangegaan met Serena, door deze review wil ik het palette ook gaan halen, erg mooi!
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Vive La VLOG 1: Bijna op Vakantie!My Profile

 • Reageren
  Liset
  31/05/2016

  Je was er vroeg bij! Gelukkig heb je hem kunnen halen :). Zelf heb ik het palette van de Duitse Palmira, die bevat roze, mauve en aardetinten en heeft een geweldige highlighter. Ik ben er dol op!
  Liset onlangs geplaatst…Nieuw! | MAC Tendertalk lip balmMy Profile

 • Reageren
  Sandra
  31/05/2016

  Wauw prachtig! Ik heb hem gisteren laten liggen in de Kruidvat en heb nu echt spijt….
  Sandra onlangs geplaatst…DIARY: HARDLOPEN, SAUNA EN VEEEL ONGEZOND ETENMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  31/05/2016

  Good job van Serena. Prachtig.
  Superleuk om te lezen dat je er zo vroeg bij was, een beauty liefhebber in hart en nieren 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Jeugdsentiment RozenkelimMy Profile

 • Reageren
  Leonie
  31/05/2016

  Zo fijn dat je al zo snel een review hebt klaarstaan! Echt een mooi palette.
  Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Plog – Vrije dagMy Profile

 • Reageren
  Lilly
  31/05/2016

  Wauw wat een mooi palette! Ik lees verschillende reviews, maar door jouw review ben ik wel echt enthousiast geworden 🙂

 • Reageren
  Carlijn
  31/05/2016

  4,99? Wow ik wist dat Essence cheap is, maar zo goedkoop? En dan is de kwaliteit dus ook nog eens top. Ik wil dan ook wel even langs mijn Kruidvat om deze te scoren. Ben ook verrast door dit palet, je hebt ‘m goed multifunctioneel ingezet. Staat je super.
  Carlijn onlangs geplaatst…Twins Tuesday: alles wat je nog niet wist over Amy en MaisieMy Profile

 • Reageren
  An
  31/05/2016

  Ziet er goed uit! Ik zoek eigenlijk een geschikte highlighter voor rond de 10 a 15 euro die niet in een palet zit. Heb je suggesties?

 • Reageren
  Bianca
  31/05/2016

  Vind dit palette heel mooi (heb zelf een andere), deze van Serena ga ik ook nog proberen te scoren x
  Bianca onlangs geplaatst…BEAUTY | RIMMEL SHEER & SHINE LIPSTICK 300 PINK RULESMy Profile

 • Reageren
  Eline
  31/05/2016

  Ik vind ‘m echt supermooi, prachtige look heb je ermee gecreëerd!
  Eline onlangs geplaatst…Cadeautips voor VaderdagMy Profile

 • Reageren
  Melanie Anna
  01/06/2016

  Wauw! De kleuren passen inderdaad zo goed bij je huid! Heel zwoel en zomers. Prachtig! Liefs, Melanie

 • Reageren
  Bregje
  03/06/2016

  Jaaa, ik heb hem zojuist gescoord! Thanks voor de tip!
  Bregje onlangs geplaatst…Even bijkletsen #3My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.