Essence stay all day longlasting concealer

Review concealer

De concealers vliegen er deze dagen bij mij doorheen kan ik je vertellen. Waar ik er vroeger nooit echt het nut van in zag, kan ik nu niet meer zonder dit camouflerende goedje! Ik testte Essence Stay All Day Longlasting Concealer.

Stukje bij beetje begin ik de huidmake-up van Essence steeds meer te waarderen. De laatste tijd hebben ze hun assortiment heel netjes op orde qua foundations, concealers en CC creams. Vandaar ook dat ik besloot hun longlasting concealer mee te pakken. Ik vond het moeilijk om een kleur uit te kiezen, maar uiteindelijk ben ik gegaan voor nr. 10 natural beige. Over het algemeen sla je daar niet zo snel de plank mee mis, vooral door de gele ondertoon die erin zit. Ook het sponsapplicatortje sprak me wel aan omdat je hiermee heel precies oneffenheden kunt aanstippen.

Essence concealer

De textuur is vrij dik, maar niet, zoals ik vaak bij andere longlasting concealers merk, te stroef. Het lijkt een prima substantie om onder de ogen te smeren. Dat is ook waar ik hem primair voor gebruik. Bij puistjes of andere vlekjes gebruik ik liever wel een stroevere concealer.

Essence concealer II

Dit is wat de concealer belooft: longlasting, bedekt donkere kringen onder de ogen, evenals oneffenheden op de huid. Met lichtreflecterende deeltjes voor een natuurlijke uitstraling.

oog concealer II

De concealer blend ik met mijn vingers in de huid. Dit gaat prima, ik hoef er niet veel moeite voor te doen. Als ik hem onder mijn ogen aanbreng valt me op dat de concealer dunner is dan ik in eerste instantie verwachtte bij een longlasting concealer. Daarom valt de dekking me ietsje tegen. Hij dekt mijn kringen op het eerste gezicht prima, maar als je goed kijkt zie je er toch nog een stukje blauw doorheen. Op de camera flitsen mijn wallen sowieso grotendeels weg, maar geloof mij maar als ik zeg dat ze er echt wel zitten!

Concealer Collage

Ik heb ook nog een foto gemaakt als ik lach, zodat je goed kunt zien of de concealer in mijn lijntjes gaat zitten. Dit valt gelukkig mee.

Al met al ben ik medium enthousiast over deze concealer van Essence. Als ik gewoon lekker thuisblijf en ik geen bijzondere dingen ga doen, dan volstaat ‘ie prima, maar voor het longlasting effect gebruik ik eerlijk gezegd liever een andere concealer. Tot nu toe heb ik alleen maar concealers in mijn stash die mij geen heavy coverage geven, dus ik zet mijn zoektocht nog even voort!

De Essence stay All Day Long Lasting Concealer kost €2,59.

Gebruik jij elke dag concealer?

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Amy
  28/11/2014

  Jammer dat hij niet zo goed dekt. Daarom ben ik zo blij met mijn Pro Longwear concealer van MAC, die dekt super en blijft ook nog eens lang zitten. Wel aan de duurdere kant maar zuinig in gebruik dus hij is z’n geld meer dan waard! 😀
  Amy onlangs geplaatst…Favorieten november 2014My Profile

  • Reageren
   Noa
   28/11/2014

   Idd, mac pro longwear is ook een groot favoriet van mij :). Echt een aanrader!

 • Reageren
  Kirsten
  28/11/2014

  Fit Me! van Maybelline moet je eens proberen! Echt, ik kan niet meer zonder..
  Kirsten onlangs geplaatst…Geur: Catch Me – CacharelMy Profile

 • Reageren
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla
  28/11/2014

  Ik zweerde ooit op de concealer van YSL maar nu met twee kinderen is er geen enkele concealer die het nog aan kan 😉

  Mocht je de concealer tegen komen dan hoor ik het graag 😉
  Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla onlangs geplaatst…Pimple, pimle hurray, 31 turned 13My Profile

 • Reageren
  Myrna
  28/11/2014

  Ik moet wel concealer gebruiken om die lelijke donkere kringen te verbergen. Ik gebruikte eigenlijk altijd de MAC Pro Longwear, maar sinds een paar weken gebruik ik ook vaak de NYX HD Concealer die ook superfijn is! Nu doe ik ze gewoon afwisselen.
  Myrna onlangs geplaatst…Rituals handverzorging – Weg met droge handen!My Profile

 • Reageren
  Marije | BakingBeautyNL
  28/11/2014

  Ik heb deze ook en ben ook medium enthousiast. Ik lees hierboven nu enthousiaste verhalen over MAC.. Misschien moet ik die dan toch maar eens gebruiken..
  Marije | BakingBeautyNL onlangs geplaatst…Vlog #1 – Speculaastaart, Event Ziaja, Serena VerbonMy Profile

 • Reageren
  Esra
  28/11/2014

  Ik gebruik deze elke dag, hele fijne concealer! X
  Esra onlangs geplaatst…How to Wear || Houthakkers blouse ♥My Profile

 • Reageren
  Marloes | Budgetproof.nl
  29/11/2014

  Ik gebruik deze concealer echt al jaren, was er altijd super blij mee … maar de laatste tijd is ‘ie gewoon niet meer goed genoeg. Op zoek naar een beter exemplaar dus

 • Reageren
  Melissa
  29/11/2014

  Jammer dat ‘ie zo slecht dekt! Vind ik zelf ook altijd jammer, daar koop je een concealer niet voor toch? 😉 Ik kan je de Inglot Cream concealer aanraden, die dekt supergoed! Ik gebruik deze steevast als ik een nachtje weinig geslapen heb. Heb er in een ver verleden iets over m’n blog geschreven volgens mij. Maar goed, jammer dat deze een beetje tegenviel! Zo’n sponsapplicator is dan wel weer handig vind ik zelf.
  Melissa onlangs geplaatst…Verslag: opening Ziaja winkelMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.