Essence Quattro 15 Most Wanted

essence 4

Toen ik langs het Essence schap liep, viel mijn oog op een leuke combinatie kleuren in een van de quattro palletjes. Over het algemeen zijn de oogschaduws van Essence van matige tot gemiddelde kwaliteit, maar ik vond het de moeite waard om eens uit te proberen hoe dat bij deze palletjes is. Ik nam de kleur 15 Most Wanted mee.

De laatste tijd ben ik steeds meer into heftige en aparte kleuren op mijn ogen. Ik denk dat dat ook met het seizoen te maken heeft. Maar toch, we gaan weer richting de herfst, en daar horen dan ook wat meer aardetinten bij.

essence 1

essence 3

Dit palletje van Essence bevat 4 kleuren die allemaal shimmery zijn: lichtgeel, donkerbruin, lichtroze en wit/zilver. Vooral de donkerbruine kleur in dit palletje sprak me aan. Er lijkt een beetje een paarsachtige gloed overheen te zitten, heel cool.

essence 2

Het verbaast me hoe stevig het palletje aanvoelt en hoe gemakkelijk hij open en dicht klikt. Ik vind het ideaal dat het doosje doorzichtig is, zo kun je meteen zien welke kleuren erin zitten, mocht je meerdere exemplaren van de quattro’s in huis hebben.

Eens kijken wat de verpakking over de oogschaduws zegt:

essence 5

“Longlasting, trendy oogschaduw waarmee je eindeloos veel looks kunt creëren. Makkelijk aan te brengen.” Ik denk dat ze met dat ‘eindeloos’ vooral doelen op het gehele assortiment aan kleuren van de quattro’s. Maar zelfs met dit palletje kun je al vele kanten op.

essence 6

Ik ben niet ontevreden over de pigmentatie. De tweede kleur is naar mijn idee het minst goed gepigmenteerd wat ik erg jammer vind vind, want de kleur is opzich niet verkeerd. De bruine tint vind ik erg mooi, vooral door de paarse metallic accenten erin. Ook het laatste kleurtje past goed in het palletje. Van wit/zilver ben ik nooit zo’n fan.

essence 7

Dit is de look die ik ermee maakte. Op mijn bewegend ooglid heb ik de gele kleur gebruikt, in mijn arcadeboog de donkerbruine kleur. Deze heb ik geblend met de lichtroze kleur. De zilveren kleur heb ik een beetje aangestipt in mijn ooghoek.

essence 8

Dit is de look met flits. De look heb ik afgemaakt met een zwart kohlpotlood onder mijn oog. Ik vind het mooi! Voor overdag is het met mijn inmiddels lichtblonde haar ietwat té, maar het is zeker geschikt voor in de avond bij romantisch kaarslicht of tijdens het stappen. Dit palletje ga ik absoluut vaker gebruiken!

De Essence quattro palletjes kosten €2,99 en zijn te krijgen bij Kruidvat.

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Kirsten
  05/08/2014

  Oh, ik heb toevallig dit palletje pas in het blauw gehaald! Had er niet zoveel vertrouwen in, maar nu ik dit zie ben ik toch wel benieuwd. Heel mooi!

 • Reageren
  Beautydagboek
  06/08/2014

  Dit is wel echt een verrassing, want ik had niet verwacht dat het zulke mooie kleurtjes zouden zijn! De verpakking ziet er nogal cheap uit en daarom laat ik hem meestal ook liggen. Maar dit bewijst maar weer eens dat het zeker wat kan zijn!
  Beautydagboek onlangs geplaatst…Video | Loavies shoplogMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.