Essence Lights of Orient collectie (swatches + look)

Op dit moment ligt Essence Light of Orient in de winkels. Een collectie vol met producten die je meeneemt op reis naar de wereld van 1001 Arabische nachten.

De Oosterse cultuur staat hierbij centraal: de drukte bij de souks, verstilde woestijnlandschappen met sprookjesachtige bedoeïenententen en het temperamentvolle ritme van buikdanseressen.

3

We ♥ arabian nights eye shadow palette (€4,59)

De Arabische cultuur zien we heel duidelijk terug in het design van het eerste product. Wat een plaatje om te zien! Dit palette bevat zes kleuren oogschaduw.

5

Vijf shimmery kleuren en één matte kleur. De kleuren zien er in het doosje stuk voor stuk beeldschoon uit. Ik kan goed uit de voeten met paars, maar ik snap ook als het niet jouw cup of tea is.

4

19

De swatches vind ik goed! Vooral de roze- en de cranberrykleur vind ik bijzonder en spreken mij aan. Hier kan ik vast en zeker een mooie look mee maken. Dit zie je aan het einde van het artikel.

10

Eyebrow Shaper in 02 Oriental Beauty (€2)

Perfect gedefinieerde en gevormde wenkbrauwen zijn te creëren met deze eyebrow shaper. Gelukkig zit er een kleur bij met een mooie, grijze ondertoon. Yes! Aan het uiteinde vind je een sponsje om te blenden. Verkrijgbaar in 01 sunkissed beauty en 02 oriental beauty.

11

12

Links zonder – rechts met

Oh wat fijn, precies de kleur die ik nodig heb. Wat een perfecte match! Dit soort kleuren zie je niet vaak bij wenkbrauwproducten, vaak neigen ze toch heel erg naar bruin.

8

Matt Lipstick in 02 Princess Jasmines choice (€2,59)

Een intens gepigmenteerde lipstick met een matte afwerking. De paarse kleur trok meteen mijn aandacht. Hoewel dit niet een erg zomerse tint is, vind ik de kleur wel erg spannend. De lipstick heeft een mooie vorm maar voelt wel een beetje gammel aan.

Highlighterstick in 01 golden gate to orient (€3,99)

Spannend, een highlighter in stickvorm! Ook fijn om mee te stroben. Bovendien is een stickhighlighter goed te gebruiken als basis voor een poederhighlighter. Snel en gemakkelijk aan te brengen dankzij de praktische vorm.

16

Zonder flits

9

Met flits

De kleur van de lipstick vind ik erg mooi en bijzonder. Ik bezit al een dergelijke kleur van Catrice (Plum & Base), maar deze is weer net een tikkeltje anders. De highlighter heeft een mooie gouden gloed welke ik erg kan waarderen. Het is gelukkig niet zo’n goedkope parelmoerglans, maar echt eentje die verschillende gouden tinten laat zien in de zon.

6

Bronzer in 01 sunkissed beauty (€3,39)

Ook is de collectie verrijkt met een bronzer. De bronzerkleur is zelf mat maar het zonnetje in het midden bevat een mooie shimmer.

7

Het patroon van de zon geeft de bronzer een luxe uitstraling. Toch voelt ook deze verpakking niet heel stevig aan. Het is niet zozeer de huls die niet stevig is, maar meer de bronzer die er niet heel stevig in ligt. Verkrijgbaar in 01 sunkissed beauty en 02 oriental beauty.

17

De bronzer is warm en subtiel, de highlighter vind ik een beetje vaag. Ik weet niet of deze op mijn gezicht goed te zien zal zijn.

Dan is het nu tijd voor de looks!

15

De oogschaduws zijn heel zacht en blenden erg prettig. Ze geven geen super intens pigment af, maar zeker genoeg om mij tevreden te stellen. Met een oogschaduwbasis komen de kleuren het mooist tot zijn recht. Van fall out is geen sprake, een dik vet pluspunt!

14

Over de highlighter ben ik zeer verrast, deze komt prachtig over op de foto. Je kunt hem erg goed opbouwen. Ik ben steeds met mijn ringvinger over de stick gegaan en heb het vervolgens op mijn jukbeen aangebracht. Ook de bronzer is helemaal mijn smaak. Hij is vrij warm, maar het ziet er natuurlijk uit op de huid. Ik denk dat dit de perfecte kleur is voor blondines. Hij blendt, net als de oogschaduws, prachtig. De textuur is vrij zacht maar er komt niet mega veel product vanaf (wat ik als positief zie). Tot slot de lipstick. Ik had niet verwacht dat deze mij zo goed zou bevallen. De pigmentatie is echt top! Ik heb wel wat laagjes aangebracht om de kleur zo te krijgen, maar het resultaat mag er wezen. De combinatie met de oogschaduw vind ik ook erg mooi.

De Essence Lights of Orient collectie is tijdelijk bij Kruidvat en Trekpleister te krijgen, dus wees er snel bij!

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  30/06/2016

  Ik zag t al op Snapchat gisteren. Echt supermooie kleuren. Vooral die lipstick, echt een prachtkleur.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Mijn nieuwe ‘mama’ kapselMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  30/06/2016

  Oe deze highlighter en bronzer vallen me niks tegen! Zeker die highlighter komt goed over op de foto. Het oogschaduwpalet vind ik qua kleuren en pigmentatie niet fantastisch, die zou ik skippen. Wenkbrauwpotloodje is lekker subtiel maar dat kan jij ook prima hebben als blondine. Ik ben meer van het zwaardere geschut haha!
  Carlijn onlangs geplaatst…Review: SENSAI Silky Design Rouge (Six Shades of Red)My Profile

 • Reageren
  Nicole
  30/06/2016

  Ik zag het op snapchat! Prachtig die oogschaduw!
  Nicole onlangs geplaatst…Ons Everyday-Life #3: Op vakantie in Toscane!My Profile

 • Reageren
  Leonie
  30/06/2016

  Ik had de collectie gisteren zien liggen, maar wilde toch dit artikel even afwachten, haha.
  Je maakt er weer een super mooie look mee!
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 34My Profile

 • Reageren
  Anneleen
  30/06/2016

  De collectie is super mooi! Maar deze collectie lag helemaal niet vanaf half mei in de winkel, sterker nog hij is sinds deze week pas uitgekomen! 🙂 Essence heeft de datums een aantal keer veranderd ik heb er al drie maanden erop gewacht en super vaak naar de Kruidvat en trekpleister geweest in meerdere steden voor niets. Toen heb ik contact opgenomen met Essence en vertelden ze dat ze de collectie hebben uitgesteld tot de laatste week van juni vanwege de beauty blogger secrets collectie. Gisteren lagen ze er eindelijk en kon ik ze eindelijk ook zelf proberen. 🙂

  • Reageren
   La VieSagista
   30/06/2016

   Ik dacht al, iets klopt er niet!! Haha. Ik heb het even aangepast, dank.

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  30/06/2016

  Wauw, wat ziet dit er allemaal fantastisch uit zeg. Die kleur voor de wenkbrauwen is echt per-fect. Die moet ik scoren!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…MUA Pro-Base Fixing MistMy Profile

 • Reageren
  Astrid
  30/06/2016

  Wat een mooie producten! Eindelijk weer iets van Essence met een mooie kwaliteit! Dat oogschaduwpalette, die zou ik ook wel willen kopen. Mooie look hoor.
  Astrid onlangs geplaatst…Einde no buy maand!My Profile

 • Reageren
  Annemijn
  30/06/2016

  Wat een mooie verpakkingen, vooral van de oogschaduw! Ik stond net in kruidvat en bedacht me bij het schap dat jij hier vandaag een artikel over geschreven had (had ik nog niet gelezen) dus net eerst terug naar huis gereden om dit artikel te lezen en op basis hiervan misschien iets te kopen, haha. Thanks voor de review!
  Annemijn onlangs geplaatst…Budgettip: Wegenkaarten voor je autovakantieMy Profile

 • Reageren
  Bertine
  30/06/2016

  oh dat wenkbrauwpotlood MOET ik scoren!!!

 • Reageren
  Dionne
  30/06/2016

  Die highlighter! Heel tof!
  Dionne onlangs geplaatst…Outfit of the day | Things ChangeMy Profile

 • Reageren
  Jennifer
  30/06/2016

  Ik zag je snaps gisteren al, was heel benieuwd naar de lipstick. Vind de kleur echt prachtig! Hopelijk staat mij zoiets ook, ben bang van niet dat dat kleurtje bij me past.
  Jennifer onlangs geplaatst…Persoonlijk: De lol was er af.My Profile

 • Reageren
  Monica
  30/06/2016

  Ik heb toevallig vandaag ook een review van de highigher. Deze tijdelijke lijn vind ik echt mooi. Mooie look heb je gemaakt.
  Monica onlangs geplaatst…Essence Lights of Orient – Highlighter stick | ReviewMy Profile

 • Reageren
  Jamey
  01/07/2016

  Wat een mooie verpakkingen! I love it!
  Jamey onlangs geplaatst…Fabels & feiten over Botox en FillersMy Profile

 • Reageren
  Mieke | Mieksmind
  01/07/2016

  Echt een prachtige collectie! Ik heb een nagellak meegenomen maar kon eigenlijk veel meer van deze collectie meenemen. Het wenkbrauw potlood ziet er qua kleur ook echt super uit, vaak is die iets te warm maar dit is een goede kleur. Love the highlighter!
  Mieke | Mieksmind onlangs geplaatst…Thuiswonen of samenwonen, HELPMy Profile

 • Reageren
  Jorinde
  05/07/2016

  Oeh wat een mooie collectie! Ik neig nu toch wel heel erg naar de oogschaduw en bronzer. Mooie producten!
  Jorinde onlangs geplaatst…Festival | Concert at SEAMy Profile

 • Reageren
  Josan
  06/07/2016

  Ik zag hem in de winkel. Er zit ook zo’n spray bij. Daar hebben de kinderen de hele winkel al mee plat gespoten. Mooie look 🙂
  Josan onlangs geplaatst…Bontoy Friendimal loopwagenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.