Essence Cookies and Cream shimmer pearls

balletjes 1

Highlighters heb ik altijd een beetje onderschat. Totdat ik steeds meer foto’s van celebs tegenkwam waarop ze zo’n lieflijke glans over hun wangen hadden en ik erachter kwam dat dát het effect van een highlighter was. Steeds meer budgetmerken komen met dit product. Ik testte de Essence Cookies and Cream shimmer pearls uit.

Toen ik het doosje in de schappen zag staan was het liefde op het eerste gezicht. Zo’n heerlijk babyroze doosje met tientallen kleine balletjes erin. Of de highlighter nu wel of niet zou werken, ik besloot dat ik het product nu al fijn vond vanwege de verpakking. Het oog wil soms ook wat!

balletjes 2

Er zitten verschillende soorten parels in: van perzikkleur tot lichtroze tot perzikroze en ook balletjes met een vrij bruine ondertoon en kleurloze balletjes met een parelmoerachtige glans. Als je dit op de huid aanbrengt dat vermengt dit zich allemaal samen tot één egale kleur.

balletjes 3

Een highlighter gebruik je doorgaans over je blush, hoog op je jukbeenderen. Je jukbeenderen steken uit en vangen dus het meeste licht. Door er highlighter over aan te brengen, krijg je een prachtige en gezonde glans over je wangetjes. Je kunt natuurlijk ook altijd wat extra glans aanbrengen in je hals of heel subtiel over de rest van je gezicht, maar pas op dat je geen wandelende discobal wordt.

Laten we gaan kijken naar de swatch.

balletjes 5

Ai. Stiekem was ik hier al een beetje bang voor. Zoals je ziet is de glans wel heeeeel subtiel. Ik heb echt goed met mijn vingers over de parels heengewreven voordat ik het aanbracht op mijn huid. Hier kan ik helaas niet zoveel van maken. Opzich komt er wel kleur vanaf en een heeeel klein beetje glans, maar het is waarschijnlijk te subtiel om het highlighter effect op je wangen te creëren.

balletjes 6

Hier zie je de glans op mijn gezicht. Ik heb het aangebracht bovenop mijn jukbeen over mijn blush heen. Je ziet hier een heel klein beetje een parelmoerachtige glans als je goed kijkt, maar eerlijk gezegd doet het weinig voor mijn huid. Het wordt er niet mooi glowy van.

balletjes 7

En hier het resultaat van voren bekeken. Wederom zie je weinig tot niks van de glans terug. Wat vind ik dat jammer! Het is niet dat ik heel veel had verwacht van deze parels, maar in de winkel zagen ze er toch wel prima uit.

Toegegeven, het doosje staat mooi op je nachtkastje, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De shimmer pearl kosten €3,39 en zijn nog tot en met mei verkrijgbaar bij Kruidvat.

Wat denken jullie ervan?

 

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  fatiha
  14/05/2014

  Ik heb hem ook aangeschaft een aantal weken geleden, maar zoals je zegt het doosje ziet er mooi uit maar daar blijft het ook bij.

 • Reageren
  Beautydagboek
  15/05/2014

  Ja heel erg jammer! Het ziet er in het doosje erg leuk uit, maar daar is het dan ook mee gezegd 😉

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.