Favoriet: Essence CC cream

cc cream cover

Afgelopen zomer ben helemaal fan geworden van de CC cream van Essence. Eindelijk een budget camouflage cream met een hoge beschermfactor! Ik vertel jullie graag waarom ik zo enthousiast ben over dit product.

In de zomer houd ik er niet van om mijn hele gezicht vol te plamuren met foundation. Nu heb ik het geluk dat ik een vrij makkelijke huid heb, die eigenlijk geen tekenen van acné vertoont en weinig oneffenheden. Wel kamp ik met een beetje roodheid op mijn huid, maar dat is eigenlijk alleen in de winter zichtbaar wanneer de temperatuur omlaag gaat en de kachel omhoog.

cc 2De oplossing voor een lichte dekking op je gezicht waar ook nog een zonnefactor in verwerkt zit, is een BB of CC cream. De BB cream trend heeft deze zomer plaatsgemaakt voor de CC cream. Deze eerste is vooral bedoeld als een combinatie van een verzorging en een foundation, en de laatste als een camouflage tegen roodheid en andere kleurverschillen in de huid (cc staat voor colour correcting). Heel veel verschillen ze naar mijn idee niet van elkaar. De BB cream van Essence heb ik nooit uitgeprobeerd, dus mijn oordeel is louter gebaseerd op de CC cream.

cc 3

Het product zit in een fijn tubetje van 30ml. Het tuitje is prima, er valt gemakkelijk mee te doseren. Wat mij meteen vrolijk stemt aan de CC cream is de factor 30 die erin verwerkt zit. Zo’n hoge factor zie je niet vaak bij budgetproducten. Houd er rekening mee dat je wel flink wat crème nodig hebt om ook daadwerkelijk met factor 30 beschermd te zijn.

cc 4

De substantie van de CC cream is vrij romig, en hij is ook best dik voor een CC cream naar mijn idee. Het woord ‘luchtig’ past niet bij dit product. Dit gevoel vind ik echter meevallen wanneer je het op je huid smeert.

cc 5

cc 6

Dit is het resultaat met alleen de CC cream. Wat ik vooral vind is dat hij voor een zeer mooie, egale tint zorgt zonder dat het onnatuurlijk lijkt. Hij haalt precies die oneffenheden weg waarvan ik graag wil dat ze niet te zien zijn, zoals kleurverschillen. De CC cream blijft van zichzelf niet heel erg lang op je huid. Ik fixeer het altijd met wat poeder om ‘m langer te laten zitten. Ook gebruik ik het product vaak in combinatie met een concealer, als ik toch iets meer dekking wil. Jammer genoeg is de CC cream er maar in 1 kleur, maar volgens mij past hij bij heel veel huidjes met een gele ondertoon. Het is niet zo dat echt een flinke misser kan maken qua kleur naar mijn idee, aangezien hij best wel goed blendt met de huid.

Voor de CC cream, die te krijgen is bij de Kruidvat, betaal je slechts €3,99.

Dit vind je misschien ook leuk

9 reacties

 • Reageren
  Donna Luisa
  10/09/2014

  Wat een fijn product! Hij maakt je huid heel mooi egaal 🙂

 • Reageren
  Beautydagboek
  10/09/2014

  Ik ben ook heel erg tevreden over deze CC cream. Ik heb hem afgelopen zomer met veel plezier gedragen en dat prijsje is ook niet mis!
  Beautydagboek onlangs geplaatst…New In | Mijn nieuwe bel-maatjeMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  10/09/2014

  Ik gebruik eigenlijk alleen nog maar BB en CC creams. Deze ga ik zeker even uitproberen!

 • Reageren
  Kirsten
  10/09/2014

  Ik vind deze ook heel erg fijn!
  Kirsten onlangs geplaatst…Spam Je Blog #1My Profile

 • Reageren
  Sanne
  10/09/2014

  Wat een fijne review, niet te kort en niet te lang. Mooi budget product en het ziet er erg mooi uit op je gezicht!

 • Reageren
  Esmée
  10/09/2014

  Wat een fijn prijsje en het product ziet er erg fijn uit. Het resultaat is echt mooi. Jammer dat hij er maar is in één kleur, ik vraag me namelijk af of deze kleur wel geschikt is voor mij. x
  Esmée onlangs geplaatst…Gucci Guilty douchegelMy Profile

 • Reageren
  Myrna
  10/09/2014

  Deze CC Cream wilde ik ook heel graag hebben maar helaas is het voor mij niet de juiste kleur. Jammer want het resultaat ziet er heel erg goed uit bij jou!
  Myrna onlangs geplaatst…piCture pOlish Nail Polish x3My Profile

 • Reageren
  Jill
  10/09/2014

  Fijn review! Hele mooie dekking, past heel mooi bij je huid!

 • Reageren
  Lisanne
  11/09/2014

  Ik vind deze ook erg fijn en gebruik hem vaak, heb er zelfs al 1 op voorraad.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.