Essence all about bronze eyeshadow

DSC_3313

Ik moet me toch echt wel beheersen als ik alle mooie nieuwe producten van Essence en Catrice in de schappen zien liggen. Tot nu toe heb ik een aantal items gekocht, waaronder het ‘all about bronze eyeshadow palette’. Ik geef je mijn mening en ik laat je een uitgebreide look zien!

Waar mijn voorkeur eerst altijd uitging naar producten van Catrice moet ik nu toch bekennen dat ik misschien wel even enthousiast ben over de producten van Essence. Voorheen had ik altijd het gevoel dat Catrice de wat volwassenere make-upvariant was en Essence de meer speelse. Tegenwoordig vind ik ze bijna gelijkwaardig qua kwaliteit en uitstraling!

DSC_3320

Laten we het all about bronze palette wat beter gaan bekijken. Er zitten 8 kleuren in het palette die allemaal, zoals de naam al doet vermoeden, ontzettend bronzy zijn. Er zitten geen matte kleuren bij, iedere tint bevat een shimmer. Opzich wel jammer als ik eerlijk ben, want ik gebruik in mijn looks het liefst zowel matte als shimmer. Toch denk ik dat je met dit palet best veel kanten op kunt.

DSC_3314

DSC_3321

De verpakking zelf is super stevig, makkelijk te openen, en ik vind de uitstraling over het algemeen ook top. Fijn dat de verpakking doorzichtig is zodat je meteen alle kleurtjes kunt zien en het is ook prettig dat er op de achterkant een uitleg staat van hoe je de kleurtjes kunt gebruiken. Over het algemeen is de tip om de wat lichtere kleuren op je wenkbrauwbot en in je ooghoek te gebruiken, de mediumkleuren op je bewegende ooglid en de donkere kleuren in je crease. Je hoeft je hier natuurlijk niet aan te houden, ik gebruik meestal van alles door elkaar.

DSC_3323

Zo op het eerste gezicht vind ik de kleuren best op elkaar lijken, vooral de medium en de donkere kleuren. Benieuwd of de swatches mij iets anders laten zien! Ik begin met de vier bovenste kleuren:

DSC_3330

En dit zijn de vier onderste kleuren:

DSC_3333

Het eerste wat me opvalt is dat de oogschaduws heel erg zacht aanvoelen qua structuur en dit heeft tevens als voordeel dat er veel kleur vanaf komt. Zo op mijn arm vind ik het eigenlijk wel meevallen hoe erg de kleuren op elkaar lijken. De eerste kleur van boven is lichtroze, de tweede kleur neigt meer naar roségoud, de derde kleur is roségoud met een bruine ondertoon en de vierde kleur is bruin met een warme ondertoon. De kleur linksonder is wit met een parelmoerglans, de tweede kleur is goud, de derde kleur is een beetje roestig goud en de vierde kleur is bruin met een wat koelere ondertoon. Al met al 8 prachtige kleuren! Tot nu toe stoor ik me niet aan het ontbreken van een matte kleur.

DSC_3351 (1)

DSC_3370

Ik ben in korte tijd echt dol op dit oogschaduwpalette geworden. De oogschaduws zijn mega zacht en dit werkt ontzettend fijn met aanbrengen en blenden. De kleuren liggen dichtbij elkaar qua tint maar zijn toch allemaal nét ietsje anders. Dat er geen matte kleur in zit mis ik helemaal niet. Een perfect oogschaduwpalette voor zowel overdag als ’s avonds en voor €3,99 ben ik echt heel tevreden!

Zouden jullie overwegen die palette aan te schaffen?

Dit vind je misschien ook leuk

8 reacties

 • Reageren
  Martina
  22/08/2015

  Ik vind de look die je met het palette gemaakt hebt ontzettend mooi!
  Martina onlangs geplaatst…21 Augustus 2015 – Een baby? Wacht maar, het wordt veel leuker…My Profile

 • Reageren
  Rosanne
  22/08/2015

  Wauw! Dat oogschaduw palette is beter dan ik had verwacht!
  Mooie look heb je ermee gemaakt!
  Rosanne onlangs geplaatst…Diary week 34My Profile

 • Reageren
  Malou
  22/08/2015

  Ik vind hem heel mooi, en veel mooier dan ik had verwacht!
  Malou onlangs geplaatst…KRAAMBEZOEK TIPSMy Profile

 • Reageren
  Priscilla
  22/08/2015

  Wat een mooie look heb je ermee gemaakt!
  Fijn dat je het bronze palette reviewt 🙂 Ik stond al voor het schap te twijfelen of ik deze zou meenemen maar ik wilde eerst een review afwachten. Vandaag maar eens even bij Kruidvat loeren. 🙂

 • Reageren
  Lifesabout
  22/08/2015

  Wat een mooierd voor die prijs!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 16-22 augustus.My Profile

 • Reageren
  Beautydiarynl
  22/08/2015

  Mooi palette! De kleuren zijn erg geschikt voor elke dag. Ik vind je look ook heel mooi!
  Beautydiarynl onlangs geplaatst…W7 In The Nude – Natural Nudes PaletteMy Profile

 • Reageren
  Lillyshuid
  22/08/2015

  Mooie look heb je gemaakt!
  Lillyshuid onlangs geplaatst…Bo.Ho NagellakMy Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  23/08/2015

  Het is een prachtig palette! Ik ben het zeker met je eens dat Essence mij qua oogschaduw ook veel meer aanspreekt. De kwaliteit vind ik ook stukken beter. Ik heb dan ook een paar Essence palletjes en geen één van Catrice, dat zegt wel wat ;).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Mega review MUA make-up + festival make-uplookMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.