Mijn ervaring met een voordelige babyuitzet

Daar zat ik dan, met een ellenlange lijst genaamd ‘babyuitzet’ waar allerhande zaken op stonden die ik voor mijn aanstaande spruit nodig zou hebben.

Mijn ogen rolden van links naar rechts over het scherm. Van een wandelwagen, tot een bedje, een commode, rompers, badje, nagelknippers, hydrofielen, slabbers, luiers, bedzeiltjes, hoeslakens, kruiken, wiegje, luieremmer, autostoeltje en ga zo maar even door. En dit was nog maar een fractie van wat we nog meer nodig hadden. MIJN HEMEL!

Ik moest even slikken. “Was dit echt allemaal nodig?” ging er door me heen. Na wat rondvragen bleek dat dit inderdaad écht allemaal nodig was (okay, op een paar onzinnige dingen zoals een badzitje, een haarborstel én een kammetje na).

Baby uitzet.

Het is zelfs zo dat de kraamzorg op een zeker moment persoonlijk zal checken of je alles van de babyuitzetlijst wel in huis hebt. En laten we eerlijk wezen, het is natuurlijk een beetje knullig – daarnaast ook niet zo netjes naar je mensje in aanbouw toe – als je alleen maar een bedje en een verschoonkussen kunt laten zien.

Gezien mijn onverwachte zwangerschap hadden wij echter geen potje klaarstaan van waaruit we alle spullen konden aanschaffen. Dat was alvast 0-1 achterstand vergeleken bij alle andere aanstaande ouders bij wie de zwangerschap wel gepland was. Daar kwam nog bij dat we net in onze eerste woning waren getrokken en we ook op dat vlak nog voor een hoop kosten zouden komen te staan. Idealiter zou ik de kosten voor de babyuitzet, evenals de kosten voor nieuwe meubels een beetje binnen de perken houden.

Dus mijn zoektocht begon. Het was al vrij snel duidelijk dat Marktplaats en ik dikke vriendjes zouden worden.

bedje

Lang hoefde ik niet te zoeken, al gauw vond ik een bedje dat voldeed aan al onze eisen: amper gebruikt en met een gloednieuw matrasje erbij. Tevens kon ik van de verkoopster ook nog allerlei ongebruikte lakentjes overnemen. Toen ik eenmaal de smaak te pakken had volgden nog veel meer tweedehandsaankopen waaronder een buggy, het Oei ik groei!-boek en een Sparta moederfiets.

collageJames op zijn wipkoe en in de ballentent. Ook de box op de achtergrond komt van Marktplaats.

Als ik al niet los gegaan was op Marktplaats, dan was mijn moeder dat wel; ze belde (of eigenlijk belt) me minstens eenmaal in de week op dat ze weer een box, een kinderstoel, een loopauto, een wipkoe of een “té leuke ballentent” op de kop had weten te tikken. Vorige week appte ze me nog dat ze een tweedehands zwemvestje voor haar kleinzoon had gekocht. “Voor als we deze zomer gaan bootjevaren” zei ze erbij. Waar oma al niet aan denkt.

Echt, ik zou niet meer zonder Marktplaats kunnen. Zeker met kinderen – of ze nu in de baby-, peuter,- of kleuterfase zitten – heb je altijd wel wat nodig. Zonder te overdrijven vermoed ik dat wij wel zo’n 2000 euro hebben uitgespaard door van alles tweedehands te kopen.

Hebben jullie ook gebruik gemaakt van Marktplaats voor baby- en/of kinderspullen?


Dit artikel is een samenwerking.

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Mama Lifestyle Blog
  13/07/2016

  Zeker. Waarom alles nieuw kopen als het ook tweedehands kan? Ik kocht via Marktplaats een babykamer, kinderwagen, kinderstoel en box was als beginnende ondernemer moesten wij ons spaargeld in ons bedrijf investeren.
  Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…De hele zomer op vakantie heel dicht bij huisMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  13/07/2016

  Ik heb dan niks van marktplaats gekocht, maar ik verkoop er momenteel wel al mijn babyspullen.. Snif.
  Tamara onlangs geplaatst…De 13 maanden sprong. (Als je dacht dat de 11 maanden sprong erg was)My Profile

  • Reageren
   Sara
   20/07/2016

   Hoe kan ik jou vinden op MP ? Heb nog super veel spullen nodig. ??

 • Reageren
  Marinka
  13/07/2016

  Marktplaats is altijd fijn! Ik ga vandaag babyshoppen met m’n moeder. Niet op marktplaats 😉 Ik ben momenteel 25 weken in verwachting van ons kleine meisje (gepland) en het meeste kopen we nieuw. Maar ook niet alles, ti’s soms niet nodig en Mp bespaard veel geld 🙂

 • Reageren
  Channa
  13/07/2016

  Jup, heel veel kwam van Marktplaats af. Ideaal! Kamertje, kinderwagen, kleding, etc.
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #24 – Afscheid, feest & een stormbaanMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  13/07/2016

  Haha marktplaats is populair deze week onder de grote blogsters 😉 Ik heb eigenlijk niets gekocht via marktplaats voor ons zoontje. Alleen een keer kleertjes . wel heel veel uit kringlopen en dergelijke.
  Nicole onlangs geplaatst…Kun je als ouder je kind op de mond zoenen?My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  13/07/2016

  Ik moet even weer heel diep graven hoor Sanne! Ik weet dat we de kamermeubeltjes nieuw hebben gekocht, maar die waren wel budget bij de Ikea gekocht. Toch was het helemaal onze smaak! De kinderwagen hebben we gekregen, maar de box hebben we bijvoorbeeld wel weer via Marktplaats gekocht. Ook het babybadje en zo’n tummytub kwamen via MP. Het was vooral een voorwaarde dat we de spullen mooi vonden (en er nog super goed uitzagen) en soms konden we dat niet via MP vinden. Zo’n uitzet kost een hoop geld, maar we hebben een goede balans gevonden tussen tweedehands en nieuw :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Chronisch ziek zijn en bloggen; hoe combineer ik dat?My Profile

 • Reageren
  Leonie
  13/07/2016

  Toen ik die lijst zag, schrok ik ook wel een beetje. Je moet echt mega veel aanschaffen! Inmiddels staat bij ons alles in huis (moet ook wel nu, 37wkn zwanger). We hebben alles nieuw gekocht of gekregen.. Hoe handig mp ook is..
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate – Week 36My Profile

 • Reageren
  Paula
  13/07/2016

  Jup, guilty as charge! Hier ook bijna alles van mp! Goed zoeken en je hebt bijna nieuwe items! Dit had ik bijv met mijn maxi cosi en bugaboo kinderwagen, allemaal maar voor 1 kindje gebruikt en zo goed als nieuw! Maar niet voor een nieuwe prijs? alleen t bedje en de commode en box( gekregen)zijn hier nieuw gekocht.

 • Reageren
  priscilla
  13/07/2016

  Ik vond het grote onzin om een complete babykamer helemaal nieuw te kopen. Op marktplaats kon ik niks leuks vinden dus ben ik de meubels apart gaan kopen. Veel goedkoper en leuker. De box, de kinderwagen en het wiegje hebben wij wel van marktplaats! Wel let ik er altijd op dat de spullen uit een dier en rookvrij huis komen.. En het moet goed schoon te maken zijn haha.
  priscilla onlangs geplaatst…Lovea nature hair & bodycareMy Profile

 • Reageren
  Nina
  13/07/2016

  Voor mijn James (4,5 mnd) heb ik de kinderwagen, buggy en maxi cosi van mijn zus overgenomen. Helemaal prima! Ik leukte de wagen en maxi cosi zelf op met speeltjes en lakentjes. Een matrasje voor de kinderwagen liet ik op maat maken op de markt. Kosten: 4 euro versus 30 voor een origineel matrasje 🙂

 • Reageren
  jodi - liefthuis
  13/07/2016

  I love marktplaats.
  Kinderwagen, wipstoel, maxi cosi, commode, bedje, aerosleep, kast en zo kn ik nog wel even doorgaan. Wij hebben veel geld bespaard via mp maar toch hele gave goede spullen.
  Ons hele huis is trouwens vol met mp schatten.

 • Reageren
  Kaylee
  13/07/2016

  Mijn zwangerschap was ook niet gepland. Dus ook inderdaad wat dingetjes van marktplaats zoals de maxi cosi! Het volledige kamertje kregen we kado van “opa & oma”. Daar hadden we erg geluk mee!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.