Elke dag vol in de make-up? Maar hoe dan?

Of het nu een luie zondag is of een drukke doordeweekse dag, ik besteed eigenlijk altijd behoorlijk wat aandacht aan mijn make-up.

Dan kan haast niet anders, aangezien je op mijn blog bijna dagelijks looks tegenkomt waarbij ik allerlei producten review. Die moeten natuurlijk eerst worden aangebracht. Er zitten heus wel eens dagen bij dat niet al teveel op heb of dat ik simpelweg te weinig tijd heb om een full face look te maken, maar eerlijk gezegd zijn die op één hand te tellen.

Met een kleine dreumes vergt het soms even wat improvisatie om mezelf volledig in de make-up te zetten, maar in de loop der tijd heb ik wel wat trucs ontdekt die ik toepas. Deze trucs heb ik omgezet in tips voor dit artikel. Ik besef me overigens dat echt niet iedereen de tijd en/of zin heeft om zichzelf zo uitgebreid op te maken, zeker niet als je een baan hebt waar je iedere dag ’s ochtends om 9 uur moet beginnen en de kinderen voor die tijd nog naar school moeten worden gebracht.

Bovendien is make-up een van mijn hobby’s (god wat klinkt dit oppervlakkig, maar met een beautyblog kan ik niet ontkennen dat ik make-up ontzettend leuk vind) en dat maakt dat ik het echt als een pleziermomentje zie en er dus ook tijd voor vrij maak. Wanneer ik afspraken vroeg in de ochtend heb dan ben ik prima bereid om er 20 minuten eerder voor op te staan. Lang duurt mijn make-uproutine trouwens niet hoor, in 15/20 maximaal zit het erop.

Voor de beeldvorming: wij starten onze dag standaard om 06.45 en rond 8.15 zijn we met zijn allen klaar.

Goed, komt ‘ie:

– Je zou kunnen beginnen met ’s avonds douchen (dit is niet iets wat ik altijd doe, alleen als ik de volgende ochtend echt vroeg ergens moet zijn). Wanneer je in de ochtend je haar niet meer hoeft te föhnen en te stylen dan scheelt dat tijd, obviously, en kun je meer tijd besteden aan je make-up (yessss). Ik neem ’s ochtends vaak een snelle douche, maar daarbij was ik niet iedere dag mijn haar en om eerlijk te zijn besteed ik ook niet echt veel tijd aan mijn haar als als ik het wél was. Beetje doorborstelen da’s alles (een van de voordelen als je sowieso een prutkapsel hebt, of je het nu styled of niet). Zo ben ik vaak in 10 minuten gedoucht en aangekleed.

– Indien je de mogelijkheid hebt, begin je je ochtendroutine al als de kinderen nog in bed liggen. Ik ben altijd verbaasd hoeveel ik kan doen in de 15 minuten dat James nog slaapt. Ik vind het bovendien heerlijk om dan nog alle rust en stilte te hebben om mijn dag te beginnen. Zeker me opmaken in alle stilte is goud waard.

– Houd je producten allemaal bij elkaar, en daarmee bedoel ik echt goed georganiseerd. Niet los in de badkamerkast of de ene helft in je handtas en de andere helft in een make-uptasje. Schaf een lekkere grote make-uptas aan waar je alles in bewaart wat jij nodig hebt om goed voor de dag te komen. Ik heb een toilettas met uitsluitend make-up (mijn verzorgingsproducten staan gewoon in de badkamer), maar je kunt er ook voor kiezen om alles in een grote beautycase of -tas te hebben. Ik wissel trouwens wel wat make-upproducten af in deze toilettas, maar over het algemeen zitten er elke dag dezelfde basics in (zoals foundation, mascara, eyeliner en poeder).

– Ik maak mij vaak op in de woonkamer, als James bijvoorbeeld aan het spelen is en ik ondertussen een theetje aan het drinken ben en mijn ontbijtje eet. Zo kan ik James goed in de gaten houden en kan ik zelf mijn make-up rustig opbrengen (of nou ja rustig, James zit me vaak genoeg aan mijn arm te trekken als ik mijn eyeliner aanbreng maar daar leer je mee omgaan). Dit vind ik zelf relaxter dan staand voor de badkamerspiegel die nog half beslagen is, met een kind dat constant aan mijn been hangt.

– Als je oogschaduw gebruikt, gebruik dan een palette in plaats van losse oogschaduws of 1 losse oogschaduw. Zo heb je allemaal perfect op elkaar afgestemde kleuren die je in no time kunt aanbrengen. En meerdere oogschaduws geeft ook net een wat spannender effect dan 1 enkele oogschaduw. Ik heb standaard drie paletjes in mijn toilettas zitten, waaronder deze (echt een van mijn favorieten). Nog een voordeel van zo’n palette is dat mocht je het gedurende de dag willen bijwerken, het ook niet al teveel moeite is om het paletje mee te nemen om je oogschaduw een touch up te geven.

-Profiteer ervan als je met de trein naar je werk gaat om daar de laatste make-up aan brengen . Wanneer ik een event heb of andere afspraken waar ik met de trein naartoe ga, dan neem ik vaak mijn blush, lipstick en een beetje concealer mee zodat ik dit rustig in de trein kan opbrengen. Nog een voordeel daarvan: ik vind het altijd een beetje lastig om blush aan te brengen wanneer het nog donker is, want dan zie ik niet goed of ik teveel of te weinig heb aangebracht. Doe je dit pas in de trein dan kun je profiteren van het daglicht en je make-up daarop afstemmen.

– Oefening baart kunst! Hoe vaker je je opmaakt, hoe sneller je er in wordt. In het begin had ik best veel moeite om in korte tijd mijn oogschaduw te blenden en ook nog een perfecte eyeliner te zetten, nu is mijn hele look in 15 minuutjes gepiept. Dus naarmate je het vaker doet word je er écht beter in!

– Mocht je nu absoluut geen zin hebben om aandacht aan je make-up te besteden in je morgen, wat ik absoluut 100% kan begrijpen, dan zou ik je toch aanraden om dan op zijn minst je gezicht goed te reinigen en goed te verzorgen. Dit hoeft zeker niet veel tijd te kosten, maar je huid heeft hier echt baat bij en je zal jezelf dankbaar zijn op de lange termijn. Gebruik een facewash, een verzorgende moisturizer en eventueel een SPF op wat meer zonnige dagen.

Wil je precies weten hoe mijn morning routine eraan toe gaat? Dat zie je in deze video!

Hoeveel tijd besteed jij ’s ochtends aan je make-up?

Dit vind je misschien ook leuk

17 reacties

 • Reageren
  Channa
  11/01/2016

  In het begin heb ik tijden geen make-up gedragen. Kinderen spookte de hele nacht of waren vroeg wakker. Inmiddels gaat dat beter begin ik de dag rond 6 uur, even wakker worden en dan besteed ik zo’n 10 minuten aan mmake-up. Niet veel, maar in vergelijking met geen make-up op een hele vooruitgang 😉
  Channa onlangs geplaatst…De grootste discussies tussen moeders (Mommy Wars) #tagMy Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  11/01/2016

  Wat leuk om te lezen, zelf vind ik het ook heerlijk om me uitgebreid op te maken en loop ik er ook 5/7 dagen flink opgemaakt bij. Ik doe het dan ook nog terwijl m’n dochter slaapt. Het is gewoon een fijn momentje me-time
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Wiegje op de slaapkamer of direct in het ledikantje?My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  11/01/2016

  Dit zijn fijne tips. Ik vind het heel fijn als de kinderen nog slapen en ik in een korte tijd zoveel kan doen. Helaas duurt dit echt niet lang want ze worden altijd wakker.

  Wat ik bijzonder knap vind maar ook scary ass gevaarlijk zijn vrouwen die zich opmaken terwijl ze autorijden (HOE DAN?!) ik krijg het niet eens voor elkaar om mascara op te doen zonder te vlekken in de badkamer 😉
  Nesrin onlangs geplaatst…Keeping up with Nesrin #2My Profile

 • Reageren
  Nicole
  11/01/2016

  Superleuke blog! Ik maak me wel elke ochtend op, ik kom liever te laat dan dat ik zonder make up weg moet haha. Maar ik gebruik minder produkten en zie er dan ook niet zo flawless uit als jij. Maar door ondere andere deze blog ben ik steeds meer aan het experimenteren met make up en leer veel. Leuk is dat!
  Nicole onlangs geplaatst…Wat te doen met de placentaMy Profile

 • Reageren
  Myrthe
  11/01/2016

  Knap hoor, dat je dat volhoudt! Ik vind het altijd vreselijk lastig om m’n bed uit te komen. Meestal lukt het wel, maar uitgebreid mijn make-up doen lukt echt maar 4-5 dagen.. En dan heb ik nog geeneens een kind die me afleidt.. Respect, haha!
  Myrthe onlangs geplaatst…Bowlen, kindermenu en een nieuwe auto!My Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  11/01/2016

  Ik draag tegenwoordig ook weer iedere dag make-up. Niet van die mooie lookes zoals jij hoor, maar wel foundation poeder blush en mascara. Alles lekker dik, voel ik me toch net ff wat beter. Het lukt me niet altijd om vroeger op te staan. Nou ja, dan maar 10 minuutjes later op mn werk…
  Elisabeth onlangs geplaatst…Pip Squigz WinactieMy Profile

 • Reageren
  jeapiebel
  11/01/2016

  Dat je iedere dag make up op als je dat leuk vindt is daar ook niks mis mee. In combinatie met je beautyblog is een mooi excuus ervoor. 😉 Waarom ook weer niet. Zo te lezen heb je zelf al een vaste routine hoe je dat doet met make up.

 • Reageren
  Carlijn
  11/01/2016

  Haha hoe toevallig. Kreeg gisteren een comment op een artikel van mij: hoe heb je hier tijd voor?! Nou, inderdaad: oefening baart kunst. Ik doe zo’n 10 minuten over mijn make-up, die kun je toch altijd wel ergens vandaan toveren. Soms maak ik me op in de woonkamer, maar meestal gewoon boven. De meiden liggen dan te spelen. Ze lopen nog niet, dat scheelt een hoop..
  Carlijn onlangs geplaatst…Ik ga op vakantie en neem mee…My Profile

 • Reageren
  Bregje
  11/01/2016

  Handige tips! Ik maak me (bijna) elke dag op. Ben denk ik in 10 minuutjes klaar: foundation, mascara, blush en gaan met die banaan! Heb hele blonde winpers dus zonder mascara voelt het sowieso heel naakt.
  Bregje onlangs geplaatst…De muziek van….JoyceMy Profile

 • Reageren
  Angela
  11/01/2016

  Ik kijk graag naar je filmpjes etc. Ook kelly caresse volg ik,ook heel leuk! ,Ik zet bewust de wekker eerder,kindjes slapen dan nog lekker. Ga echt niet zonder make-up de deur uit.Voel ik me niet prettig bij,ben behalve moeder ook Angela,even tijd voor jezelf nemen is ook belangrijk.

 • Reageren
  Lifesabout
  11/01/2016

  Heerlijk toch om vaak make up te dragen. Ik zit vaak beneden aan de eettafel wanneer Sarah aan het spelen is. Ook niet elke dag, soms heb ik een dagje zonder make up. Maar opmaken vind ik heerlijk en ontspannend en zoals jij zegt, oefening baart kunst. Het gaat steeds makkelijker maar het wordt ook steeds leuker!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Maak van koken een feestje! Hoe krijg je meer plezier in de keuken?My Profile

 • Reageren
  Martina
  11/01/2016

  Ik vind dit soms wel een uitdaging, maar minder treuzelen werkt bij mij het beste 😉 en als de baby slaapt natuurlijk 🙂
  Martina onlangs geplaatst…11 Januari 2016 – IJzel, Lush en LipstickMy Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  11/01/2016

  Leuk artikel! Ik loop eigenlijk heel erg vaak zonder make-up rond. Vind dat echt heerlijk! Natuurlijk moeten er een hoop producten getest en gereviewed worden maar ik probeer dit vaak allemaal in één dag te doen!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Maxfactor Lipfinity in 001 Pearly NudeMy Profile

 • Reageren
  Angelique
  11/01/2016

  Ik heb en hele moeilijke huid, eczeem, rosacea en acne. Foundation kan ik niet meer tegen en ook oogschaduw ben ik meestal allergisch voor. Voordat ik mama was, deed ik altijd poeder, mascara en eyeliner op. Tegenwoordig alleen nog af en toe mascara en lipstick. Ik kan wel vol bewondering en een tikje jaloers kijken naar iedereen die goed tegen make up kan. Het lijkt me gewoon zo leuk om te doen.
  Angelique onlangs geplaatst…Ochtendroutine met angstMy Profile

 • Reageren
  Hennie - www.tutje.nl
  11/01/2016

  Heel herkenbaar artikel. Leuk geschreven! Ik heb dan geen peuter aan mijn been hangen bij het opmaken, maar wel een dwarse 18-jarige die weer eens niet naar school wil omdat hij (hij, ja) een te onrustige huid heeft die dag. Right.

  Al met al heb ik mijn gezicht er dagelijks binnen 15-20 minuten opgeplakt.

  In het weekend ben ik veelal naturel. En daarmee ook volkomen onherkenbaar. Haha!

 • Reageren
  Jeanine
  11/01/2016

  Heel handige tips! In 2015 was ik echt een slons wat make up betreft. Dit jaar lukt het me alweer een stuk beter. Inderdaad optijd opstaan en ’s avonds douchen helpt heel erg.

 • Reageren
  Maaike
  12/01/2016

  Ik vind het ook leuk en belangrijk om een beetje moeite te blijven doen om er leuk uit te zien als moeder zijnde. Daar voel je je beter door en dat zijn we toch ook waard!!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.