E.L.F. Smudge Pot en Eyeliner

Ik heb onlangs voor het eerst over de producten van E.L.F. geschreven. Vandaag laat ik jullie kennismaken met de Smudge Pot en Eyeliner.

Ik was al een tijdje op zoek naar een eyeliner in een potje. Ik heb inmiddels al heel veel daarvoor bedoelde kwastjes verzameld maar ik kon ze nooit gebruiken omdat ik dus geen gel eyeliner had. Toen ik wat producten mocht bestellen in de webshop van E.L.F. koos ik daarom onder andere voor hun cream eyeliner. Deze kost €4 en is nog in acht andere kleuren te krijgen. Ik nam de zwarte.

5
smudge 6

smudge 7

smudge 8
Het product zit in een ogenschijnlijk glazen potje, maar het is van stevig plastic. Het kwastje dat erbij zit lijkt mij prima, lekker smal en niet teveel haartjes. Het is natuurlijk per persoon verschillend van je fijn vindt, maar eyelinerkwastjes moeten in mijn ogen gewoon zo smal mogelijk zijn. Uiteraard kun je prima je eigen pencelen gebruiken als je dat prettiger vindt werken.

smudge 9

Goed zwart lijkt het zo en de lijn is zeker niet te droog. Het kwastje werkt verrassend goed.

smudge 1

Ook de Smudge Pot in de kleur Brownie Points (€4) gooide ik in mijn virtuele mandje. Dit is een oogschaduw die een beetje doet denken aan de ‘Color Tattoo’ van Maybelline. Kan goed als basis onder andere oogschaduws dienen, maar ook als op zichzelf staande oogschaduw werken dit soort producten erg fijn.

Het product is verrijkt met vitamine E zodat de kwetsbare huid van je ogen tijdens het dragen gehydrateerd wordt. Er zijn tien kleuren verkrijgbaar. En ik kan nu alvast verklappen dat ik er zeker weten meer ga bestellen!

smudge 3

Het is een beetje een bronzy kleur met wat oranje pigmenten erin. Ideaal als primer voor bruine of gouden oogschaduws.

smudge 5

Prachtige kleur! De pigmentatie is goed en smeert ook lekker uit.

smudge 10

Hier zie je de combinatie van de Smudge Pot en de eyeliner. Wat betreft de eyeliner: ook op mijn oog werkt het kwastje dikke prima. De streep had op mijn oog nog wel iets zwarter mogen zijn maar dit is slechts een kleine kanttekening.

De Smudge Pot geeft een ontzettend mooi kleurtje af en het is eigenlijk niet nodig om hier nog oogschaduw overheen te brengen, de kleur is al zo mooi van zichzelf! Wat betreft houdbaarheid: daar blijf ik me over verbazen, hij blijft de hele dag op zijn plek. Evenals de eyeliner trouwens.

Ik heb de kleur ook al een paar keer als basis gebruikt en daar is hij ook verrassend goed voor!

smudge 11

Ik heb met een blendingkwast (MAC 217) de kleur nog iets naar boven vervaagd voor wat extra definitie.

smudge 12

De Smudge Pot geeft een mooie, neutrale look en ook de eyeliner staat er prachtig bij. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje trots ben op mezelf dat ik mijn eyeliner zo netjes kon aanbrengen met het kleine kwastje want hoewel de haartjes heel prettig zijn, is het kleine handvatje wel een enorm gepriegel. Ik combineer de eyeliner trouwens graag met een stifteyeliner, om de lijn nog iets intenser te maken. Dat heb ik hier overigens niet gedaan.

 De producten zijn te koop in de ELF webshop.

Dit vind je misschien ook leuk

10 reacties

 • Reageren
  Dorien
  15/01/2016

  Ik ben nog niet bekend met het merk maar beide producten zien er goed uit. Fijn prijsje ook, zeker iets om te onthouden!
  Dorien onlangs geplaatst…5 THINGS – WITH LOVE DMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  15/01/2016

  Mooie produkten, kende het merk helemaal niet!
  Nicole onlangs geplaatst…De allerfoutste teksten voor op babykledingMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  15/01/2016

  Je hebt de eyeliner super mooi aangebracht, dit zou mij nooit lukken met zo een kwast. Je hebt mooie producten, ik ben nog een ELF virgin en hier wil ik binnenkort verandering in brengen.
  Nesrin onlangs geplaatst…Hardloopdoelen 2016My Profile

 • Reageren
  Leonie
  15/01/2016

  Leuk dat je producten van Elf laat zien! Ze zien er goed uit! Ik gebruikte jaren geleden zo’n gelpotje van Catrice..
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Ik ben zwanger!My Profile

 • Reageren
  Nicky
  15/01/2016

  Fijn artikel! Ik werk liever met kwastjes dan zo’n vloeibare peneyeliner dus ik denk dat ik dit heel fijn zou vinden. Ik heb zelf alleen bijna nooit meer zo’n zwarte eyeliner op (doe dit meestal met een donkere oogschaduw en een kwastje). Ik ben vrij bleek van mezelf en echt zwart is bij mij redelijk ‘hard’. Met een oogschaduw oogt dit wat subtieler 🙂
  Nicky onlangs geplaatst…Vergoedingen dietist 2016My Profile

 • Reageren
  Lindsey Beljaars
  15/01/2016

  Fijn artikel, ziet er heel goed uit!
  Lindsey Beljaars onlangs geplaatst…Essence Lash Princess False Lash Effect MascaraMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  15/01/2016

  Wow ELf ik moet je toch eens gaan proberen! Hele fijne prijs en het ziet er goed uit. Maar ik zal ook moeten oefenen met mijn wing-skills….dat is nu echt een drama.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Een korte cursus omgaan met ‘de man flu’.My Profile

 • Reageren
  Rosanne
  15/01/2016

  Wat een fijn artikel!
  Ik gebruik zelf altijd een vloeibare eyeliner, vrees dat ik niet zo goed overweg kan met zo’n kwastje.
  Rosanne onlangs geplaatst…Ik ben toch niet de enige..?My Profile

 • Reageren
  Carlijn
  16/01/2016

  Wederom mooie producten van e.l.f.! De eyeliner doet echt niet onder voor de kwaliteit van mijn MAC Fluidline zo te zien. De Smudge Pot vind ik erg mooi, goede kwaliteit zeg! Ik moet echt vaker bij e.l.f. gaan kijken, nu laat ik dat merk onbedoeld links liggen en volgens mij mis ik veel…

 • Reageren
  Mariska
  27/01/2016

  Duidelijk! ELF is een super fijn budget merk vind ik zelf! Dit ziet er ook weer heel goed uit 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.