Eisen die ik stel aan mijn artikelen

eisen artikelen

Een blogpost verschijnt bij mij niet zomaar online; hij moet voldoen aan een aantal eisen wil ik ook daadwerkelijk op de knop ‘inplannen’ klikken in mijn WordPress. Het lijkt me leuk om jullie wat meer te vertellen over hoe ik bepaal wat voor blogposts online komen en wat voor identiteit ik graag meegeef aan mijn artikelen.

Op mijn blog verschijnen verschillende soorten artikelen. Ik schrijf niet alleen over beauty, maar ook over het moederschap, mode, lifestyle, fashion en persoonlijke zaken. Toch vind ik dat ze globaal altijd aan een aantal eisen moeten voldoen. Wat vind ik belangrijk in dit soort artikelen?

Allereerst dat er een balans is in de verschillende artikelen. Dus ik zal nooit een week lang alleen maar beautyartikelen online knallen en evenmin zal ik vijf dagen achter elkaar over het moederschap schrijven. Mijn blog zie ik als een (persoonlijk) online magazine en daarom vind ik de diversiteit van artikelen erg belangrijk. Er is zoveel waar ik gepassioneerd over ben en dus ook heel veel dat ik met jullie wil delen, maar het moet niet teveel van het een of teveel van het ander zijn. Dat zou mij zelf ook al snel gaan tegenstaan, laat staan mijn lezers.

Daarnaast vind ik het leuk en belangrijk om mijn lezers te inspireren. Ik ben mijn blog niet begonnen met het idee dat ik iets beter zou doen dan een ander, ik vind het vooral belangrijk dat mijn blog iets toevoegt. Eigenlijk hoop ik dat in plaats van dat je mijn blog louter bezoekt voor beauty- of mommyartikelen, je mijn blog ook vooral bezoekt omdat je mij als persoon leuk vindt. Want ik ben niet de beste fotograaf, ik ben niet de beste make-upartist, ik ben niet de beste raadgever in het moederschap, ik probeer jullie slechts op een leuke en een aantrekkelijke manier te voorzien van informatie, nieuwe producten, trends en ervaringsverhalen. Ik hoop dat je ’s ochtends bij het opstaan, ’s middags bij het op de bank ploffen of ’s avonds bij het naar bed gaan nog even denkt ‘eens kijken wat Sanne vandaag op haar blog heeft geplaatst’ en dat ook als je geen beautyliefhebber bent je toch even wilt lezen wat ik over die ene lipstick te zeggen heb.

Ook wil ik graag dat er persoonlijkheid doorschemert in de artikelen. Artikelen met alleen maar feitelijke informatie daar houd ik niet van, ik moet er iets van mezelf in kwijt kunnen. Mijn identiteit moet altijd duidelijk te herkennen zijn. Dat geldt voor alle soorten artikelen dus ook voor reviews, die op zichzelf altijd al heel feitelijk zijn. Ik probeer niet te serieus te zijn, want ik weet ook wel dat we met een lipstick niet de wereld gaan redden, maar dat het het leven wel een beetje leuker maakt.

Geregeld verschijnt er gesponsorde content online op mijn blog. Dit is de herkennen aan het S-logo waarmee ik die artikelen afsluit. Ook hier wil ik graag wat over zeggen, want zeker als het gaat om advertorials, heb ik strenge eisen. Ik weet dat bloglezers niet altijd staan te springen om dit soort reclame, omdat het er soms erg dik bovenop ligt en omdat dit soort artikelen erg veel af kunnen wijken van de ‘gewone’ content. Ik ben dan ook erg kritisch op mijn eigen advertorials. Ik probeer te zorgen dat ze prettig en lekker leesbaar zijn, vermakelijk zijn, persoonlijk zijn, ze aansluiten bij mijn blog en dat ze minstens zo ‘goed’ zijn als mijn gewone artikelen. Met andere woorden, ik wil dat betaalde content niet veel verschilt van mijn normale content. Ik vind het altijd een uitdaging om van een advertorial weer iets moois te maken.

Dat alles bij elkaar hoop ik dat uit mijn artikelen de passie afstraalt. Dat jullie doorhebben dat ik dol ben op wat ik doe, dat ik enthousiast in het leven sta en dat ik graag zoveel mogelijk mijn gedachten, gevoelens en meningen met jullie deel. Of het nu over make-up is, mijn zwangerschap, over het moederschap, of al het andere dat ik dagelijks meemaak.

Herken je je in deze eisen? Vind je ook dat ze doorschemeren in de artikelen die ik plaats? Ik hoor het graag!

Dit vind je misschien ook leuk

20 reacties

 • Reageren
  Carlijn
  25/09/2015

  Leuk artikel! Volgens mij ben je best wel kritisch, ik vind dat alleen maar goed. Ik ben vooral heel scherp op taal en mijn foto’s. Als ik twijfel over een foto dan komt hij niet online en ook kan je mij amper betrappen op spel- of typfouten.
  Carlijn onlangs geplaatst…2x budgetconcealers van Catrice en Miss SportyMy Profile

 • Reageren
  Martine
  25/09/2015

  Ik zie je eisen zeker terug in je artikelen! Ik kom vooral graag op je blog omdat ik je artikelen zo ontzettend lekker vind weglezen. Je bent taalkundig heel sterk!
  Martine onlangs geplaatst…Hoe ‘Hollands’ ben jij?My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  25/09/2015

  Wat leuk om te lezen hoe je dit aanpakt en wat je eisen daarachter zijn, die lees ik ook zeker terug, ik lees zowel je beauty- als mommy artikelen graag om jou als persoon en schrijfster 🙂
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…De Allerhande Box van Albert Heijn, de eerste indrukMy Profile

 • Reageren
  Charlene
  25/09/2015

  Hoi Sanne! Wat mij betreft behaal je je doel helemaal. Je weet me binden door je persoonlijke verhalen en daardoor lees ik bijna al je artikelen. Ook degene die me qua onderwerp normaal minder zouden boeien. Super knap vind ik dat! En ik vind het ook fijn om dit artikel te lezen, want het zet mij ook aan het denken over mijn eigen blog. Dank je!
  Charlene onlangs geplaatst…Morphe 35w paletteMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  25/09/2015

  Het lukt jou heel goed om aan deze punten te voldoen. Jouw persoonlijke touch is wat ik erg leuk vind en wat mij elke keer hier brengt. Verder vind ik diversiteit erg belangrijk.

  Leuk artikel weer Sanne.
  Nesrin onlangs geplaatst…Filmpje| Een dag uit mijn leven vlog (paarden, pony’s & pompoensoep van schoonmoeder)My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  25/09/2015

  Je diversiteit en soms maatschappelijk geïnteresseerde artikelen vind ik erg leuk, vooral met zo’n droge noot er tussendoor. Jouw schrijfstijl is uniek en fijn om te lezen. Natuurlijk spreekt het ene artikel me meer aan dan de andere, maar je weet me altijd te boeien :).
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Vlog | Beauty Speed Date + Unboxing Mega GoodiebagMy Profile

 • Reageren
  Sylvia (Mauws)
  25/09/2015

  Hallo Sanne,

  Leuk artikel om te lezen. Ik lees jouw blog altijd met veel plezier (de Mommy en persoonlijke artikelen).
  Ik ben sinds kort begonnen met Instagram/ Facebook en een website over mijn katjes.
  Ik persoonlijk zou het wel leuk vinden om meer Blogposten te lezen over wat jouw website zo succesvol maakt en hoe dit opgebouwd hebt 🙂

  Groetjes Sylvia (van Mauws)
  Sylvia (Mauws) onlangs geplaatst…Het vervoeren van een kat – Ophalen van Mauws en Mimi!!My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  25/09/2015

  Ik herken je eisen zeker en pas ze zelf ook toe. Ik probeer mij ook te verplaatsen in de lezer en bedenk dan of ik wat zou kunnen leren van mijn artikel. Wat dat betreft ben ik een enorme perfectionist. Ik vind die afwisseling bij jou trouwens zo leuk!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Wanneer een eigen wil een eigen leven gaat leiden.My Profile

 • Reageren
  Suzanne
  25/09/2015

  Ik heb dat ook met betaalde artikelen hoor! Daar doe ik net zoveel moeite voor als voor mijn eigen artikelen. Mooie foto’s, goede tekst erbij. En ik denk ook na of de content wel bij mij past. Ga zo door hoor meid.
  Suzanne onlangs geplaatst…The Weekend TagMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  25/09/2015

  Ik vind het heel goed dat je zulke eisen stelt aan je artikelen. Ik merk ook zeker dat je niet ‘zomaar’ alles je site op knalt zeg maar! Verder vind ik je gewoon echt heel prettig schrijven en stoor ik me niet zo aan die advertorials hoor! Haha.

 • Reageren
  Maike
  25/09/2015

  Ik zie deze punten zeker terugkomen in je artikelen! Zo ben ik geen ëchte” beautyliefhebber, maar lees ik wel jouw artikelen over nieuwe producten omdat ik je schrijfstijl en persoonlijkheid zo leuk vind. Dat doe je wat mij betreft dus heel goed! Ga zo door 🙂

 • Reageren
  Margriet
  25/09/2015

  Goed artikel. Ik vind het interessant om de eisen en ideeën achter blogposts te lezen. Ik vind dat je de balans op een goede manier laat zien op je site, daarom kom ik graag elke dag even kijken of er -voor mij- leuke artikelen staan!
  Margriet onlangs geplaatst…De THEE tagMy Profile

 • Reageren
  Marloes ❤ Budgetproof.nl
  25/09/2015

  Dat is juist zo fijn aan jouw blog, dat je ons vol enthousiasme meeneemt in je leven en je mening met ons deelt :). Waarom zou je niet mogen verdienen aan bloggen, zolang je inderdaad maar iets persoonlijks of moois van een betaalde post maakt past het er prima tussen :D. Fijn weekend!
  Marloes ❤ Budgetproof.nl onlangs geplaatst…Sneak preview herfst BESTSELLER (o.a. Only, Vero Moda & VILA)My Profile

 • Reageren
  Zara
  25/09/2015

  Heel goed dat je zulke eisen stelt aan je blog. Ik merk dan ook dat ik ook echt hoor bij de categorie die jij beschrijft. Op een bepaald moment van de dag dat ik denk even laviesagista checken hoor, en dan dat artikel lezen wat me aanspreekt, wat ook vaak het geval is. Ik vind je artikelen erg fijn om te lezen, afwisselend, informatief en gewoon vermakend doordat je er wat humor in verwerkt.

 • Reageren
  Lillyshuid
  25/09/2015

  Heel leuk om dit te lezen. En ook herkenbaar!
  Lillyshuid onlangs geplaatst…Het voor en na artikelMy Profile

 • Reageren
  Mirte
  25/09/2015

  Leuk om te lezen! Ik vind dat je ‘eisen’ zeker terug te vinden zijn in je posts. Je enthousiastme trouwens ook!
  Mirte onlangs geplaatst…Flowing StructureMy Profile

 • Reageren
  Nadia
  26/09/2015

  Ik zie deze eisen zeker terug in je content. En ik volg absoluut je blog omdat ik jou als persoon heel leuk vind!

 • Reageren
  angelique
  27/09/2015

  Heel erg herkenbaar! En ik vind dat jij je prima aan je eisen houd. Lees je artikelen altijd met veel plezier en het leest heerlijk weg
  angelique onlangs geplaatst…Tag | Boekenwurm tagMy Profile

 • Reageren
  Gerda
  30/09/2015

  Ik kom hier graag omdat je stijl me (in de meest brede zin van het woord) aanspreekt. Mijn jongste is al 11 dus technisch gesproken ben ik uit de kleine kinderen. Desondanks lees ik bijna alles wat je hier publiceert. Je artikelen maken daarnaast nooit de indruk dat ze zijn afgeraffeld. En, niet onbelangrijk, ik waardeer je artikelen omdat je,(helaas als een van de weinigen) nauwelijks fouten in je teksten maakt. Ik ben er zo een die een t te weinig op een A4 onmiddellijk ziet staan zonder dat ik de pagina gelezen heb, haha. Ik krijg echt een zenuwaanval van “zij ontwikkeld” en “hun laten” (geen geintje, zojuist aangetroffen bij Aranka). Ga zo door! Groeten Gerda

 • Reageren
  Kim | Kimsbloglife
  02/10/2015

  Heel mooi en duidelijk omgeschreven en heel herkenbaar: ik schrijf ook over van alles wat en weet dat ik nergens echt de beste in ben, en dat hoeft ook niet, ik ben gewoon wie ik ben en hoop ook heel erg dat mensen mijn blog lezen omdat ze mij als persoon leuk vinden! Ik heb dat heel erg bij Kelly (van Kellycaresse), ik lees (bijna) al haar artikelen ook als ze mij op het eerste zicht wat minder aanspreken, gewoon omdat zij het is. Bij jou moet ik eerlijk zeggen dat dat nog niet het geval is, maar ik weet eigenlijk niet waarom… Want ik ben net eens op je blog aan het scrollen en eigenlijk spreken heel veel artikelen en vooral ook je schrijfstijl en de manier waarop je wil overkomen (zoals je hier bijvoorbeeld schrijft) me erg aan! Misschien moet ik je blog toch wat vaker gaan bezoeken 😉
  Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Het leed dat solliciteren heet…My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.