Eindelijk een goed matras gevonden: Decupré

Inmiddels hebben wij zo’n 30 nachten geslapen op onze nieuwe Decupré matras. Hoe ligt het? Was het wennen? Zijn we uitgeruster? Ik vertel je onze bevindingen tot nu toe.

Matrassen met een kuil

Na zo’n twee jaar geslapen te hebben op twee aparte matrassen die door kuilvorming ons allebei rugklachten bezorgden (en amper twee jaar oud waren), werd het eens tijd om op zoek te gaan naar een nieuw matras. Een zoektocht waarvan ik vreesde dat het wel even ging duren, want ik wilde niet weer de fout maken door de eerste de beste te kopen. Laten we eerlijk zijn, ligt niet alles lekker als je een tijdje hebt gelopen en je neervleidt op een willekeurig bed?

Ik kwam uit bij Decupré

Na wat zoekwerk kwam ik in contact met Decupré, een matrassenmerk dat vrijblijvend slaapadvies aanbood en kon adviseren over geschikte matrassen. Daar had ik wel oren naar, want ik had me eigenlijk nooit verdiept in de wereld van matrassen en blijkbaar zit er een hele wetenschap achter. Na het invullen van een adviespaneel en een daaropvolgend telefoongesprek waarin alle ins- en outs over slapen en matrassen werden uitgelegd, waren er een aantal feiten over slapen die me waren bij gebleven. Ik som ze even op voor je:

 • Een mens slaapt 1/3 deel van zijn of haar leven.
 • Tijdens het slapen herstellen de spieren en komen ze tot rust, waardoor je ’s ochtends weer fit uit je bed komt. 
 • Een slechte nachtrust wordt in verband gebracht met allerlei hart- en vaatziektes, obesitas, en depressies.
 • Mensen die goed slapen worden als aantrekkelijker beschouwd.

Sept Core matras

Genoeg reden voor mij om de zoektocht naar een matras serieus te nemen. Bij Decupré waren ze van mening dat ze ons konden helpen aan een adequaat matras. Eentje waar we zeker geen spijt van zouden krijgen. Nadat wat meer informatie over onszelf hadden gegeven (lengte, gewicht, postuur, slaapvoorkeuren) werd ons de ‘Sept Core’ aangeraden. Nou, we konden werkelijk niet wachten tot ‘ie binnenkwam!

Na een korte periode werd ‘ie geleverd. Ik was meteen onder de indruk van het grote, zware matras. Hij voelde heel vol en stevig aan. Ik had nog nooit een matras met traag- of koudschuim geprobeerd dus ik wist absoluut niet wat ik ervan moest verwachten. Wel wist ik na het telefoongesprek dat een traagschuimmatras vele voordelen heeft ten opzichte van een pocketverenmatras. Zo vormt dit matras zich helemaal naar je lichaam en is de druk daardoor veel beter verdeeld, waardoor je lichaam beter ontspant en je dus ook meer uitrust.

Het was voor mij een hele nieuwe ervaring om te voelen dat tijdens vastpakken of stevige aanraking je als het ware in het materiaal zakt. Het maakt ook een beetje geluid als het traagschuim weer terug ‘kruipt’.

De Sept Core heeft een multilayer opbouw van 7 lagen. Die hoeveelheid lagen – zo werd mij verteld – zorgen voor een perfecte ondersteuning, een uitstekend aanpassend vermogen en een goede drukherverdeling. Het matras bestaat uit drie lagen traagschuim en 2 lagen koudschuim, + een luxe boven- en ondertijk. 

Door het drukherverdelende vermogen kunnen je spieren beter doorbloeden en wordt de druk op je huid en gewrichten gereduceerd tot 0. Dit zorgt ervoor dat je lekkerder ligt en minder draait in je slaap. Doordat je minder draait zal je ook dieper slapen en ’s ochtends een stuk uitgeruster wakker worden. Ook nog een voordeel van traagschuim: het is temperatuurregulerend en zorgt voor een goede ventilatie.

De tijk kun je afristen en in de wasmachine wassen op 60 graden. Ideaal natuurlijk met kinderen, die geregeld bij ons in bed liggen en eh, ook wel eens ziek zijn zeg maar.

Hoe ligt het?

De hamvraag is natuurlijk: hoe ligt het matras? Zoals ik al zei was het onze eerste ervaring. Wij waren altijd pocketverenmatrassen gewend en daarbij merk je duidelijk een verschil in hard- en zachtheid. Bij een traag-/koudschuim matras merk je dat je een beetje in het matras zakt, maar dat het niet per se hard of zacht aanvoelt. Het zit er eigenlijk een beetje tussenin. Het voelt heel natuurlijk, het matras vormt zich namelijk naar je lichaam en ondersteunt het optimaal, dat merk je direct. Voor een ideale ligging is het het beste wanneer je hoofd, nek en wervelkolom ongeveer op 1 lijn liggen.

Comfortabel lag het dus zeker, zou dat ’s nachts ook het geval zijn?

Nu slapen wij nooit als 100% roosjes, simpelweg omdat Isé ’s nachts eigenlijk altijd wel een paar keer wakker wordt, dus voorlopig zit een nacht ongestoord slapen er voor ons nog niet in. Neemt niet weg dat je de tijd dat je wél in bed doorbrengt, natuurlijk optimaal wil liggen.

Van wennen was geen sprake, het voelde gelijk al heel erg prettig en goed. En met goed bedoel ik, je merkt dat je lichaam op de juiste manier in het matras zakt, dat je ondersteuning voelt op de juist punten en wat ik vooral merkte was dat mijn rug geen gekke kromming had, maar echt meevormde met het matras. Heerlijk!

Na 30 dagen kan ik écht stellen dat mijn lichaam een stuk beter en fitter aanvoelt en dat ik niet zo krakkemikkig uit mijn bed stap als eerst. Mijn vriend heeft nog wel last van rugklachten, maar al wel stukken minder dan eerst.

Over Decupré

Ik moet eerlijk bekennen dat ik voordat ik zelf op een Decupré matras lag, slechts één keer eerder van het merk had gehoord. De persoon die ik er toen over sprak was er trouwens wel heel erg enthousiast over, dus dat heeft ook wel meegespeeld in onze beslissing.

Decupré is marktleider in de zorg en levert al jaren alles waar je op kunt zitten of liggen aan de ziekenhuizen. Van couveusematrassen voor de allerkleinsten tot rolstoelkussens. Omdat Decupré goed vertegenwoordigd in de ziekenhuizen, durfde ik er ook wel op te vertrouwen dat we hier konden bestellen zonder dat we eerst proef hadden gelegen in een winkel. Overigens kun je wel gewoon 30 dagen proefslapen om te kijken of het wat voor je is. Het is wetenschappelijk bewezen dat het lichaam 30 dagen de tijd nodig heeft om te wennen aan een nieuw matras. Pas na deze tijd kun je een goed oordeel vellen over of het matras iets voor jou is. 

Adviespaneel

Op de website van Decupré kun je een adviespaneel invullen. Hierdoor krijgen de slaapexperts een goed beeld van jouw slaapsituatie en kunnen ze je adequaat adviseren. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar je lengte, je gewicht, postuur, hoe je het liefst slaapt, etc. Ik vond het advies heel professioneel en er werden mij behoorlijk wat dingen verteld waar ik nog niet van op de hoogte was. Ik vond het erg prettig om me eerst te verdiepen in alles rondom slapen/traagschuim-/pocketverenmatrassen alvorens een keuze te maken.

Wil jij ook een vrijblijvend slaapadvies? Vul dan het adviespaneel in. Als je deze invult ontvang je tevens korting op je aankoop. Klik hier om naar het adviespaneel naartoe te gaan.

*bevat een product dat is toegestuurd

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Anouk
  16/05/2020

  Bevalt het matras nog steeds? En hoe was ’t in de zomer? Ben erg benieuwd!

 • Reageren
  Jet
  02/09/2020

  Ik ben ook wel benieuwd of het matras nog bevalt!

  • Reageren
   Leon
   02/12/2020

   Ja, dat zou ik ook erg graag willen weten

 • Reageren
  Anne
  28/12/2020

  Ja, ik ook………….

 • Reageren
  L van Schijndel
  02/02/2021

  Heb al twee maal een bericht gestuurd maar nooit een reactie koop wel ergens anders een matras l

 • Reageren
  Hendrix
  12/03/2021

  Niemand reageert op de berichten, artikel is geschreven door medewerker. Heb ook op de site een advies gevraagd, en ben telefonisch benaderd. Gesprek was goed en notities gemaakt. Toen kwam de prijs € 1330,- en kreeg korting voor de ” Sei Core Individual matras” € 885,-
  terwijl de Emma matras in prijs lager is.
  Hendrix onlangs geplaatst…We gaan verbouwen: dit zijn de plannenMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.