Eerste keer vluchttas pakken vs. tweede keer vluchttas pakken

Ik kan mijn vluchttas van vorige keer eigenlijk in drie woorden samenvatten: irrelevant, incompleet en chaotisch.

Ik moet nog steeds hard lachen als ik nadenk over wat ik de eerste keer allemaal in mijn vluchttas had gestopt. Ik weet nog dat ik last minute mijn laptop in het koffertje propte met gedachte dat ik misschien tussen de bedrijven door nog even wat zou kunnen tikken (?????!!!!) en een kilo snoep voor als ik lekkere trek zou krijgen.. Ik had nog net niet mijn Nespresso-apparaat meegenomen om mezelf en het eerste kraambezoek van fatsoenlijke koffie te voorzien. Dacht ik nou echt dat het gezellig ging worden ofzo?! Hoe onwetend.

Dit keer ga ik het anders doen.

Kanten nachtponnetje vs. omapyjama

Ik had voor mijn eerste bevalling onder andere een paars nachthempje meegenomen met prachtige kanten biesjes rondom het decolleté in het kader van: dan zie ik er op de foto’s tenminste leuk uit. Nikki Plessen droeg immers ook zoiets tijdens de eerste foto had ik gezien. WAT EEN SLECHT IDEE. Deze keer ga ik naar de Wibra en koop ik daar een groot en lekker aftands shirt die ik daarna heel gauw weg kan gooien.

Spijkerbroek vs. legging

Opzich zit zo’n zwangerschapsjeans heel lekker, maar niet na de bevalling. Bovendien is het niet praktisch, geloof me. Je ziet alles er zo doorheen. Ik weet nog dat ik vorige keer opstond uit mijn rolstoel om in de auto te stappen en het 1 grote bloederige bende onder mijn gat was. Sta je dan met je goeie gedrag pal voor de hoofdingang van het ziekenhuis. Mijn vriend en ik kunnen nog steeds erg grinniken als we terugdenken aan die blikken van de hoogzwangere vrouwen die mij passeerden en me angstig aan zaten te kijken. Dit is jullie lot dames, kijk maar goed dacht ik nog. Deze keer neem ik dus maar een zwarte legging mee..

Lipstick vs. lippenbalsem

In plaats van een leuk lipstickje mee te nemen voor ná die tijd, had ik de focus beter kunnen leggen op een voedende balsem voor tijdens de bevalling.

Hipster vs. omaonderbroek

Eigenlijk is ondergoed überhaupt slecht te verdragen na de bevalling, maar áls er dan iets aangetrokken moet worden dan kan het beter een zo groot mogelijke oma-onderbroek zijn. Je gaat voorlopig toch niemand opwinden zolang de boel daar nog aan de gruzelementen ligt. Had ik me dit nou maar wat beter beseft, dan had ik niet de fout gemaakt door toch een zooitje hipsters in mijn tas te gooien.

Ziekenhuiskussen vs. voedingskussen

Ziekenhuiskussens zijn plat. Lees: zeer onhandig bij het geven van borstvoeding. Nu is het al best een gepriegel om je op spanning staande borst voor de eerste keer in dat mondje te krijgen, maar al helemaal als de ondersteuning niet goed is. Ik wil daarmee niet hoeven klungelen deze keer. Een eigen voedingskussen meenemen is dus zeker iets wat ik nu wel ga doen.

Snoep vs. Dextro

Was natuurlijk heel leuk bedacht van mij, om wat zakken Haribo-snoep mee te nemen voor het geval ik daar zin in zou hebben, maar de realiteit is dat je hoofd tijdens een bevalling echt NIET naar eten, laat staan naar snoepen staat. Beter is een rolletje Dextro, je kunt namelijk wel wat druivensuiker gebruiken.

Wat zou jij een volgende keer bij het inpakken van je vluchttas anders doen?

Foto: Woman packing baby clothes for hospital via Shutterstock.

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Frank
  12/07/2017

  Wij hadden een aantal spullen bij waar we niets aan hadden voornamelijk heel veel spullen voor de baby… ons koffertje voor de volgende zal dus minder vol een meer functioneel zijn.
  Frank onlangs geplaatst…Terugblik; Eerste trimesterMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  12/07/2017

  Ok, nou ik moet nog wa perfectioneren merk ik… vorige keer had ik m niet nodig natuurlijk. En nu heb ik me vooral geconcentreerd op babykleertjes. Nog even nalopen alles denk ik.
  Elisabeth onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate week 35My Profile

 • Reageren
  Monique
  12/07/2017

  Ik had de vorige keer mijn föhn en stijltang erin gegooid. Hahaha! Ik was blij toen ik überhaupt m’n haar gewassen had en weer op bed zat.

 • Reageren
  Marloes
  12/07/2017

  Een grotere maat baby kleertjes. De tweede paste niet meer in maat 50/56 maar moest meteen de volledige maat 56 aan. Ik kwam dus in de winter thuis met een baby in een 3/4 broek…
  Marloes onlangs geplaatst…Under construction…My Profile

 • Reageren
  Susan
  12/07/2017

  Ik had mn tas/koffertje ietsje beter in gepakt… die zwangerschapsjeans, hoe vreselijk moest het zijn je daarin te wurmen met een verse knip en hechtingen en de kraamverband brrrrr….
  Maar alsnog mijn ingepakte zeep, shampoo, handdoeken, bodylotion, gezichtscreme zijn niet aangeraakt want bukken om dit te pakken is niet te doen met knip, catheter etc. zwitsal zeep die in de ziekenhuisdouche stonden voldeden gelukkig prima. Die lippenbalsem heb ik wel gebruikt tussen het puffen door in het bevallingsbad.

 • Reageren
  Liset
  12/07/2017

  Ik moet wel lachen om je sexy nachtjaponnetje ;). Ik had een groot nachthemd (wel een leuke van de Hunkemoller) gekocht speciaal voor de bevalling. Dit zat na afloop inderdaad onder het bloed, dus je hoeft geen dure dingen aan te schaffen. Volgens mij was ik goed voorbereid de eerste keer en had ik er wat van die Evergreens in gegooid en Dextro. Ik had gewoon zoveel zwangerschapsblaadjes gelezen dat het niet meer mis kon gaan, haha.
  Liset onlangs geplaatst…Endometriose | Overstappen op nieuwe medicatie als je je down voeltMy Profile

 • Reageren
  Esmée
  12/07/2017

  Heel leuk geschreven dit weer! Super handig?? Binnenkort ook maar mijn vluchtkoffer efficiënt inpakken?

 • Reageren
  Jodi - lief thuis
  12/07/2017

  Ik had voor een heel weeshuis aan eten bij me ? Ook tijdschriften en iPads enz. Het ligt natuurlijk aan het verloop en de duur van je bevalling maar dit was volledig overbodig.
  Jodi – lief thuis onlangs geplaatst…De kraammand – het perfecte cadeau – maar wat doe je er in?My Profile

 • Reageren
  Anne
  12/07/2017

  Ik ben net voor de tweede keer bevallen en moest 3 dagen in het ziekenhuis blijven na een keizersnede. Wat ik gebruikt heb: Setje babykleren in maat 50 en 56, voedingshemdje H&M (heb 2 dagen alleen dit aan gehad en zo’n netbroekje), joggingbroek, badslippers, tandenborstel, mijn eigen shampoo. De rest heeft mijn man tussendoor van huis meegenomen of was in het ziekenhuis aanwezig. Een Linda of ouders van nu is wel leuk als je langer moet blijven en je je smartphone zat bent.

 • Reageren
  Yvonne
  12/07/2017

  Alleen wat babykleertjes maat 56, een nachthemd en makkelijke kleding voor na de bevalling. De rest hebben ze allemaal in het ziekenhuis of kan vriend thuis halen (hij mag na de bevalling ’s nachts toch niet blijven slapen).

 • Reageren
  Lexie
  13/07/2017

  Niet dat er ooit een volgende keer komt, maar mocht het zo zijn dan neem ik een draagdoek/kinderwagen mee. We moesten 24 uur blijven ter observatie, maar voelde mij zo extreem goed dat ik met regelmaat naar de familie kamer liep om drinken en eten te halen, maar met mijn dochtertje op mijn arm was dat toch best lastig.

 • Reageren
  Maaike
  13/07/2017

  Hahaha! Ik had een heel zorgvuldig ingepakte tas klaar staan zonder teveel onzin erin, alleen is die tas (en ook ik niet) uiteindelijk nooit in het ziekenhuis geweest. Jammer van het inpakken.

 • Reageren
  Rachel
  14/07/2017

  Volgens mij ben ik de enoge die het heerlijk vind om na de bevalling in mn spijkerbroek te lopen (zitten). Inderdaad wel vervelend als alles doorlekt, maar na de kunst van 3 inleggers strategisch in m’n netbroekje leggen (die van het siekenhuis zijn heerlijk) kon ik weer veilig gaan en staan waar ik wilde. De druk die een spijkerbroek geeft vond ik ook wel prettig. Zo heb je toch minder last van alle trauma daar beneden.
  Rachel onlangs geplaatst…De Loedermoeder-TAGMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.