Een tweede kind…

IMG_6795

Ik zit aan tafel en voel me al een paar uur niet lekker. Even denk ik dat het komt omdat ik teveel parfum heb opgespoten maar als de geur even later wegzakt dan blijven de misselijkheidsgolven aanhouden. Het zit me niet lekker en ik probeer toch maar wat extra’s te eten in de hoop dat het misselijke gevoel verdwijnt. Ik besluit om een boterham met pindakaas te maken. Op het moment dat ik de pot opendraai en de geur me tegemoet komt word ik echter nog misselijker. ‘Dit herken ik’, schiet er door me heen. Een jaar geleden kon ik ook geen pindakaas meer verdragen. Het zal toch niet…

Mijn gezicht verschiet van kleur door de schrik en ik draai snel de pot pindakaas weer dicht. Ik ga op zoek naar een zakje rijstcrackers dat nog ergens in de kast moet liggen want nog steeds denk ik dat het beter is om wat te eten. Als ik het zakje echter niet kan vinden ga ik bij gebrek aan iets beters toch weer achter mijn computer zitten. Ik ben een beetje van mijn apros pos gebracht van mijn gedachten daarnet. Mijn misselijkheid zit me totaal niet lekker.

Ik betwijfel of ik mijn vriend moet inlichten over mijn misselijkheid aangezien ik weet dat zodra ik het woord ‘misselijk’ laat vallen hij waarschijnlijk meteen hetzelfde denkt als ik en om eerlijk te zijn kan ik dat beter voorkomen. Ik app hem dus maar dat ik niet zo’n honger heb en dat hij voor zichzelf maar een lekker pizza’tje moet halen vanavond. Hij had ’s middags al tegen me gezegd dat hij daar zo’n zin in had dus dit was een mooie afleider.

Ondertussen belt een goede vriend van me of hij na het eten nog even langs zal komen voor een bakje koffie. Alleen al bij het woord ‘koffie’ wordt mijn misselijkheid nog groter. ‘Nee he’, denk ik weer. Ook koffie was een drankje waar ik vorig jaar het liefst zo ver mogelijk bij uit de buurt bleef. Ik mompel door de telefoon dat hij natuurlijk altijd welkom is en dat ik hem al veel te lang niet gezien heb.

Als ik inmiddels weer een beetje rustig ben geworden stelt mijn vriend over de app toch de vraag waarom ik eigenlijk geen honger heb en of ik me misschien niet lekker voel. Ja, wat zal ik nu eens zeggen…

Een paar dagen later..

Word ik gelukkig gewoon ongesteld. Ik zeg ‘gelukkig’ omdat mijn vriend en ik nog niet toe zijn aan een tweede kind. Het is zeker iets wat in de langetermijnplanning ligt (als het ons een tweede keer gegund is natuurlijk) maar op dit moment genieten we nog teveel met zijn drieën om over een eventuele tweede na te denken. Buiten dat zal het met twee kinderen die allebei nog in de luiers zitten een behoorlijk pittige klus zijn. Zeker omdat ik vanuit huis werk en ik de kindjes liever niet meer dan twee dagen naar de opvang wil brengen (nu gaat James helemaal niet naar de opvang maar is hij altijd bij mij thuis). Dat is ook iets wat meeweegt in zo’n beslissing. Onze voorkeur gaat er dan toch naar uit om pas een tweede te krijgen op het moment dat de eerste minimaal uit de luiers is.

Wat ook meeweegt is natuurlijk een maatje voor James. Hoe kleiner het leeftijdsverschil tussen de kinderen, hoe leuker ze met elkaar kunnen spelen (dat is althans wat ik denk). Tussen mijn broer en mij zit maar 1 jaar verschil (met mijn zusje en mij dan wel weer 8 jaar, ze was een nakomertje) en dat heb ik altijd erg leuk gevonden. Ik had altijd iemand om mee te spelen en Niels was mijn beste maatje. Zoiets gun ik James natuurlijk ook.

Voorlopig blijven we in ieder geval een gezinnetje met zijn drietjes. En als de tijd rijp is dan zullen we gaan nadenken over een broertje of zusje voor James.

Genoeg afwegingen in ieder geval! Hoe denken andere moeders over een tweede kind?

Dit vind je misschien ook leuk

21 reacties

 • Reageren
  Kelly Caresse
  24/05/2015

  Ik schrok even van je titel en dacht, ze zal toch niet…? Maar dat bleek niet zo te zijn. Leuk artikel! Eerst dacht ik ook over een kleiner leeftijdverschil maar nu ik merk hoe druk ik het met Lana heb nu m’n man doordeweeks veel weg is, vind ik het nog wel even best zo.
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…6 tips voor je vakantie met een kindMy Profile

 • Reageren
  angelique
  24/05/2015

  Ik las je titel en ik schrok gewoon! Haha ‘gelukkig’ is het niet zo. Ik heb het ook vaak dat ik ineens mn kwaaltjes terug heb. Denk dat ons lichaam ons altijd zal blijven foppen.
  angelique onlangs geplaatst…Review | Poster.nlMy Profile

 • Reageren
  Dineke
  24/05/2015

  Wij hebben bewust gewacht tot onze oudste er veel bewuster van zou zijn. Ze word in augustus 4, precies in de week dat wij haar broertje of zusje verwachten. Ik vind het heerlijk, ze begrijpt dingen veel beter, kan zichzelf grotendeels redden en helpt me al goed mee met kleine dingetjes. Wel moest ik weer even opnieuw inkomen en zal het straks weer even wennen zijn maar voorlopig vind ik het ideaal!

 • Reageren
  Kirsten
  24/05/2015

  Jeeetje, ik dacht echt even dat er een tweede kindje aan zou komen. Hihihi. Ergens wil ik ook zo graag een kindje. Zeker als ik jouw foto’s zo zie! Maar ik zal nog even moeten wachten.
  Kirsten onlangs geplaatst…HEMA EASY SHINE & SOFT MATT – LIPBALMSMy Profile

 • Reageren
  Kim
  24/05/2015

  Wat heb je dit eerlijk geschreven, een prachtig stuk.

  Liefs,
  Kim
  Kim onlangs geplaatst…De kracht van social media + SPAM!My Profile

 • Reageren
  Japke
  24/05/2015

  Wowie! Ik schrok ook eventjes, haha. Maar mooi geschreven! Lijkt me een heel gek gevoel wanneer je denkt zwanger te zijn.
  Japke onlangs geplaatst…Quarter Life CrisisMy Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  24/05/2015

  Ik had heel graag een tweede kindje gewild, echter mag dit niet meer van mijn artsen. Het blijft dus bij Sarah en zij zal geen broertjes of zusjes krijgen. Het blijft pijn doen dat wij zelf die keuze niet mogen maken en dat mijn gezondheid daarover beslist. Dit soort artikelen lees ik dan vaak ook met pijn in mijn maag, maar ik kan de comfrontatie niet ontwijken en het lijkt mij juist goed om hierover te lezen. Lijkt mij heerlijk om over een tweede te kunnen en mogen fantaseren.
  Lifesabout onlangs geplaatst…Zelfgemaakt zoutbeperkt noodlesoepjeMy Profile

 • Reageren
  Carlijn | Copy & Beauty
  24/05/2015

  Haha ook ik dacht dat je een aankondiging ging doen. Groot gelijk dat je nog volop met z’n drietjes geniet. James is ook nog zo jong. Alles op zijn tijd. Ik ken trouwens meer stellen die van mening zijn met z’n drieën te willen blijven dan dat ze een tweede kindje wensen, alsof dat de nieuwe standaard is. Ik krijg over een maand al twee kindjes in één keer en denk nu al na over wel of niet een derde ooit, maar denk dat ik wel even zoet ben met twee kids 😉
  Carlijn | Copy & Beauty onlangs geplaatst…Mijn favoriete foundations en BB CreamsMy Profile

 • Reageren
  Elisabeth
  24/05/2015

  Ik schrok ook even, gelukkig wat een opluchting. Maar dat je überhaupt zwanger kan zijn betekent dat je in elk geval iets beter doet dan mijn vriend en ik. Bij ons zou het een groot ‘wondertje’ zijn ;).

 • Reageren
  Nadia
  24/05/2015

  Ik schrok ook even! Maar dat was natuurlijk ook je bedoeling… 😉 Niet dat het me niet hartstikke leuk voor jullie lijkt, maar nu een tweede kind lijkt me inderdaad nog wat te vroeg qua drukte!

  • Reageren
   Nadia
   24/05/2015

   Hm, dit staat er een beetje raar… Alsof ik voor jullie ga bepalen of het nog te druk is of niet. Zo bedoel ik het uiteraard niet!

 • Reageren
  Anneleen
  24/05/2015

  Ik verschoot ook even. Fijn dat jullie nu doen waar jullie je goed bij voelen! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…No Words TagMy Profile

 • Reageren
  Sanne
  24/05/2015

  Dit is precies mijn verhaal, maar bij mij was het wel raak. Mn oudste was net 9 maanden toen ik erachter kwam. Ik schrok wel heel erg, maar nu ben ik er eigenlijk alleen maar blij om. Ze schelen maar weinig en ze hebben heel veel aan elkaar. Uiteraard was het in het begin behoorlijk pittig, maar nu zijn ze 6 en 7 en is het juist erg leuk!

 • Reageren
  Tamara
  24/05/2015

  Haha ik dacht bij je titel en die echofoto wel iets van ohhhhh zou het zo zijn? Maar niet dus! Haha!

  Mijn oudste 2 schelen twee jaar en ik vind dat echt ideaal! Ze hebben zoooveel aan elkaar. Als deze baby er is scheelt die ook weet 2.5 jaar met de jongste!
  Tamara onlangs geplaatst…Zwangerschaps cravings deel 2!My Profile

 • Reageren
  Sanne
  24/05/2015

  dat is een leuk artikel, eerst dacht ik, oei misselijk zijn lijkt mij echt geen pretje. Als je er klaar voor bent, dan voel je dat wel.
  Sanne onlangs geplaatst…20x Studeer tipsMy Profile

 • Reageren
  Nesrin
  25/05/2015

  Ik snap goed waarom je het woord gelukkig gebruikt. Zelf was ik na 3,5 jaar klaar voor een tweede kind en gelukkig heb ik die gekregen.

  Nu zit er 4 jaar tussen en ik vind het prima. Ik heb mezelf nooit achter een duo kinderwagen zien staan, niks voor mij.
  Nesrin onlangs geplaatst…Ik haat sporten & 24 km hardlopenMy Profile

 • Reageren
  Eva
  25/05/2015

  Haha, leuk! Ik dacht eigenlijk ooooh wat leuk! Maar ik snap helemaal wat je bedoelt hoor.. Als je eentje hebt gekregen, dan weet je pas echt wat het allemaal inhoudt 😉 Onze tweede kwam 5 jaar na de eerste. Ze spelen heerlijk samen en zijn ook soms heel naar tegen elkaar. Vooral de oudste in het begin. Dat voelde echt alsof haar plekje was ingenomen. Ik merk het ook in de aandacht voor de een of ander. De jongste heeft nog echt een gezichtje en ‘vetjes’ om op te eten. Ook laat hij zich nog veel makkelijker knuffelen. De oudste groeit er al lange tijd uit. Het maakt toch dat je geneigd bent eerder te knuffelen en kroelen met de kleinste. Maar omdat ik er bewust van ben. Geef ik bewust genoeg aandacht aan de oudste. Altijd wat zullen we maar zeggen 😉 Liefs, Eva
  Eva onlangs geplaatst…supermom Emy – 5x vragenMy Profile

 • Reageren
  Divine Vitalityy
  26/05/2015

  Jeetje wat kan jij goed schrijven zeg, ik dacht echt dat je zwanger was haha :P… Ik kan er natuurlijk niet echt over meepraten omdat ik nog geen moeder ben… Maar ik denk dat je vooral je gevoel moet volgen en niet beslissingen moet nemen omdat het leuker of minder leuk voor James zou zijn.. Het belangrijkste is denk ik dat je je kind genoeg liefde en aandacht kan geven en het is best wel pittig als je snel een tweede kind krijgt (lijkt mij!). Ik heb zelf natuurlijk geen broers en zussen en dat heb ik eerlijk gezegd niet vaak gemist, soms wel natuurlijk.. Maar als je kindje gewoon vaak vriendjes en vriendinnetjes mee naar huis mag nemen dan is het niet zo erg, alles heeft zijn voor en nadelen 🙂 en ik hoop voor jullie dat jullie in de toekomst nog een tweede kindje erbij mogen krijgen, wat net zo’n schatje is als jullie James 🙂
  Divine Vitalityy onlangs geplaatst…Better Events – samenvatting van de dag / ervaringMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  27/05/2015

  Whoehoe, je zette me even op het verkeerde been! Leuk geschreven weer. Had het leuk gevonden voor je, maar snap dat je er nog even mee wilt wachten. Lijkt mij ook druk. Anderzijds weet ik dat een broertje met maar 1 jaar leeftijdsverschil ontzettend leuk is! Mijn vriend heeft geen broers of zussen. Vroeger had hij gezegd dat dat leuker en fijner is, maar nu hij onze band en omgang ziet, ziet hij ook wel de voordelen van 2 kids. Mochten we ooit die beslissing nemen om (snel) een 2e erbij te nemen (willen), dan zou ik dat zo snel mogelijk laten volgen en alle zeilen bij zetten. Ik weet wel dat ik daarbij kan rekenen op de steun van mijn familie, misschien is dat in die situatie wel heel noodzakelijk. Ik weet niet hoe dat bij jou zit?
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Plus-Sizemodel & Gastblogger Marianne Nykjaer Stelt Zich VoorMy Profile

 • Reageren
  Larissa
  01/06/2015

  Amper 6 weken geleden bevallen en ik rammel nu al voor een 2e. Mijn hoofd zegt echt nog wachten want wil ongeveer 3 jaar verschil hebben want zo snel achter elkaar is mijn mijn vriend zijn 2 eerdere kinderen geen succes.
  Maar ondanks dat ik pas 6 weken geleden bevallen ben kijk ik nu al uit naar de volgende ! (Stiekem natuurlijk. Vriend lief moet er nog even niet aan denken)

 • Reageren
  Felicia
  18/04/2016

  Tussen onze prinsesjes zit precies 1 jaar en 9 maanden
  Tropenjaren pfff
  Ik dacht ook heel bewust leuk zo leeftijdsverschil maar zwaar onderschat.
  Het is ook zonde dat ik niet bewust de stapjes in hun ontwikkeling meemaak
  Omdat je al zo op twee moet richten.
  Mijn man helpt heel erg veel
  Hij kookt maakt het ontbeit doordeweeks
  Brengt ze naar school haalt ze weer
  Wekt ze smorgends.
  Haalt de boodschappen.
  Maar toch net is ook pittig tijdens de zwangerschap een 1 jarige die al heel vroeg de aandacht vraagt terwijl je je beroerd en misselijk voelt.
  Het doet ook pijn dat je zo door de zwangerschap in beslag woord genomen dat je amper tijd hebt of puf voor je eerste kindje.
  Maar goed dat is mijn ervaring.
  Nu ben ik 3 weken geleden bevallen van ons derde prinsesje jasmijn.
  En vind ik het veel meer ontspannen.
  Het verschil tussen de oudste dochtertjes en mijn jongere meisje.
  Alleen valt het nu zwaar
  Als ik bv geef
  Hebben mijn twee kleuters met erge ruzie pfff

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.