Een smartwatch die óók fashionable is

Tot voor kort werd mijn aandacht nooit heel erg getrokken door smartwatches. Het leek me in bepaalde opzichten wel praktisch, maar de meeste designs konden me simpelweg niet zo bekoren. Te sportief, te simpel, te saai. De horloges die ik draag zijn meestal voorzien van een glittertje, een glansje, een bijzonder bandje of een stijlvol uurwerk. Dat was precies hetgeen ik miste in een slim horloge. De Fitbit-achtige designs met rubberen bandjes leken me meer weggelegd voor de sportievelingen of degenen die niet heel veel geven om accessoires.

Toch bleef ik wel geïnteresseerd in het fenomeen smartwatch. Met een slim horloge heb je je telefoon minder in je hand. Alle meldingen die je normaal gesproken op je mobieltje ontvangt, krijg je dan op je smartwatch te zien. Dat vond ik wel iets voor mij, ik wil sowieso mijn telefoongebruik minderen.

Het zou toch mooi zijn als er een soort middenweg bestaat dacht ik, een smartwatch met het uiterlijk van een klassiek horloge en tegelijkertijd een stylish design, zoals dat van mijn Michael Kors horloge. Dat is altijd een goeie match met al mijn sieraden.

In mijn zoektocht naar stijlvolle horloges stuitte ik op de Fossil Smartwatch. Voluit is het de Fossil Q Venture Gen 4 Display Smartwatch.

Het is een slim dingetje waarmee je meldingen krijgt van al je apps (naar keuze in te stellen) zoals je e-mail, whatsapps, workouts, afspraken, NOS pushberichten, ik krijg zelfs meldingen van mijn Google deurbel. Hij beschikt over spraakbediening, er zit een hartslagsensor op, je kunt er nieuwskoppen mee lezen en het weer bekijken. Ook heb je keuze uit heel veel soorten wijzerplaten, leuk voor de afwisseling. Het uiterlijk van het horloge is precies zoals ik het mooi vind: een stalen bandje, een klassiek vormgegeven klokje.

Met de app Wear OS by Google die je op je telefoon installeert, kun je je smartwatch beheren; je kunt hier instellingen op aanpassen, tegels toevoegen of verwijderen en aangeven welke apps meldingen mogen tonen. Het werkt echt easy peasy. Door middel van Bluetooth koppel je de smartwatch met je telefoon.

Ik draag mijn smartwatch nu een paar dagen en ik kan nu al niet meer zonder. Ik vind het een heerlijk rustig gevoel dat ik mijn telefoon gewoon in mijn tas kan laten zitten en door mijn horloge toch niks hoef te missen van wat binnenkomt. Het klinkt misschien onrustig, maar dat is het helemaal niet. Ik heb alleen bij de apps die ik het belangrijkst vind mijn meldingen aanstaan zoals NOS, mail, inkomende oproepen en WhatsApp. Het horloge trilt heel even als er een melding op binnen komt. Verder vind ik het ideaal om even het weer te checken, in mijn agenda te kijken en natuurlijk gewoon om te zien hoe laat het is.

Bij gemiddeld gebruik gaat de batterij ongeveer een dag mee en dankzij de vernieuwde oplaadkabel laad je ‘m al binnen 1 uur voor 80% weer op.

Zou een smartwatch is voor jou zijn?

Dit vind je misschien ook leuk

6 reacties

 • Reageren
  Heidi
  29/10/2019

  Ik heb al ruim 2 jaar een fitbit charge2 en omdat ik niet tegen rubbere polsbandjes kan heb ik een andere polsband gekocht . Je heb verschillende polsbandjes voor de charge2 . Ik hou met name me stappenteller en me slaapritme bij en af toe me hartslag verder doe ik er niks mee . Door me fitbit niet continu te koppelen gaat deze kwa batterij langer mee . Ben zeer tevreden over me fitbit

 • Reageren
  Valerie
  29/10/2019

  Echt heel mooi! Van mijn man een smartwatch gekregen maar helaas is deze niet compatible met Huawei. Als ik overstap naar een andere telefoon staat deze Fossil hoog op m’n lijstje!

 • Reageren
  Marjoleine
  29/10/2019

  Wat een mooie! Ik heb zelf een Apple watch waar ik heeel blij mee ben maar ik snap jouw “bezwaren” haha.
  Marjoleine onlangs geplaatst…Hallo herfst! + life updateMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  31/10/2019

  Wauw! Deze smartwatch van Fossil is echt prachtig. Heel vrouwelijk, en lijkt net een ‘normaal’ horloge. Ik weet niet of het wat voor mij zou zijn. Ik ben bang dat ik continue ga kijken, omdat het zo aan mijn lijf vast zit. Toch zeg jij dat je er niet onrustig van wordt, dus misschien moet ik er nog eens over na denken.
  Tamara onlangs geplaatst…Je haar wassen met alleen water, werkt het?My Profile

 • Reageren
  M R Mamun
  14/03/2022

  This watch looking very nice and update products. If anyone wearing this watch, that person looking wow.

 • Reageren
  M R Mamun
  04/04/2022

  Fossil smartwatch looking wow only for women. this product also update.
  M R Mamun onlangs geplaatst…Fenix 6 pro sapphire titaniumMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.