“Een perfecte zittende zwarte jeans en een mooie jas zijn wat mij betreft het belangrijkst”

Als je me zou vragen wat ik de twee belangrijkste items in een kledingkast vind, dan zou ik antwoorden ‘een goede zwarte jeans en een mooie jas’. Een zwarte jeans omdat je er eindeloos mee kunt combineren een mooie jas omdat je een jas nu eenmaal erg vaak draagt, je er vaak mee ‘binnenkomt’ en het dan toch wel fijn is al ‘ie je helemaal kan bekoren.

Goede basis

Mijn kledingkast zit tot de nok toe vol met kleren. Door mijn werk is de aanwas groot en komt er maandelijks wel een stapeltje nieuwe kleding binnen. Ik vind het leuk om te variëren met items, maar ik móet ook een goede basis hebben waar ik op terug kan vallen. Ik maak niet al teveel tijd ’s ochtends om mijn outfit samen te stellen, dat red ik simpelweg niet met mijn twee koters om me heen, dus het is wel zo makkelijk als ik bepaalde kledingstukken heb die altijd goed zijn. Ik vind het daarnaast een prettig idee als de items duurzaam zijn, in die zin dat ik weet dat ik het over twee jaar ook nog kan dragen.

Zwarte jeans is altijd goed

Vandaar ook de zwarte jeans. Wie heeft ‘m niet. Maar de ene zwarte jeans is natuurlijk de andere niet, mijn voorkeur gaat wel uit naar eentje die strak zit en redelijk hoog in de taille valt, zodat ik er alle typen truien en shirts boven kan dragen. Van cropped tot oversized. Mijn smaak qua zwarte jeans is door de jaren heen wel wat veranderd; ik droeg eerst het liefst low waist modellen, maar nu ga ik dus toch liever voor een hogere of normale taille. Heeft ook weer als voordeel dat je niet zo snel met een blote rug zit 😉 Voor de afwisseling vind ik een zwarte broek van fake leather ook leuk. Van aaiko zijn er hele toffe exemplaren te krijgen.

Zelfverzekerd met een mooie jas

Een mooie jas is voor mij nog zo’n item dat van cruciaal belang is. In ons koude kikkerlandje draag ik het grootste gedeelte van het jaar een jas, of op zijn minst een blazer of een spijkerjack. Ik vind dat de juiste jas je outfit ook echt kan afmaken. Bovendien voel ik me zelfverzekerd in een mooie jas als ik ergens binnenkom. Ik kies het allerliefst voor een trenchcoat of mantel, bijvoorbeeld van Creenstone. Hiermee kun je zakelijk voor de dag komen, maar met een paar sneakers eronder kun je het juist weer heel casual maken. Ik koop nooit mega warme poofy jassen, omdat ik geen lange fietstochten maak waarbij ik goed dichtgepakt moet zitten. Daarnaast zit ik veel in de auto. Houd jij trouwens je jas aan in de auto of doe jij ‘m altijd uit? Ik rijd eigenlijk altijd met mijn jas aan in de auto, tenzij ik echt langer dan twee uur in de auto moet zitten (maar dat komt niet zo vaak voor).

Natuurlijk vind ik behalve een goedzittende, zwarte jeans en een mooie jas ook nog een aantal andere items in een kledingkast onmisbaar, zo kan ik echt niet zonder een paar witte sneakers en hetzelfde geldt voor oversized blazer ?

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Reageren
  Tamara
  14/01/2020

  Helemaal mee eens! Ik heb zelfs 3 zwarte broeken in de kast heb liggen, ideaal om te combineren inderdaad.
  Ik geloof trouwens dat je de verandering van low waist jeans naar middle/high waist gratis cadeau krijgt bij het krijgen van kinderen. Sinds mijn dochter er is zijn alle low waist broeken uit de kast verdwenen, waarschijnlijk inderdaad omdat bukken met zo’n broek toch nieterg handig is haha.
  Tamara onlangs geplaatst…Trend van het moment: pofmouwenMy Profile

 • Reageren
  Yvonne
  15/01/2020

  Low waist broeken zouden voor iedereen verboden moeten worden; ik vind het onsmakelijk én lelijk.
  Persoonlijk vind ik alleen (super) high waist broeken mooi.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.