Een outfit die ik heel leuk vind (maar niet op het schoolplein durf te dragen)

Op dagen dat ik voor mijn werk de hort op ga, dan durf ik best een opvallende outfit te dragen. Op het schoolplein daarentegen, voel ik me toch lichtelijk ongemakkelijk in sommige outfits. Ik weet nog dat ik in de winter een geweldig felroze bontjasje aan had, maar dat ik het toch maar bij die ene keer gelaten heb. Het voelde gewoon… net niet helemaal passend.

Als ik in mijn kledingkast kijk dan hangt er een behoorlijke variëteit aan kledingstukken. Het wisselt van stoer, vrouwelijk, casual, netjes, trendy, gedateerd (lekker lang bewaren toch, wordt vanzelf wel weer hip), tot opvallend. Over het algemeen trek ik aan wat ik leuk vind, máár er zijn ook outfits waar ik me niet zo comfortabel bij zou voelen als ik James op het schoolplein zou opwachten. En dan denk ik niet meteen aan een heel kort rokje of een shirtje met een te diep decolleté (al zou ik dat ook niet zo snel aan doen), maar echt aan kleding die qua stijl misschien wat teveel zou afsteken.

Dan kun je denken, daar heb je toch maling aan, doe toch lekker wat je wilt, maar ik vind het schoolplein niet helemaal de plek om los te gaan met outfits.

Over wat voor soort outfit twijfel ik dan bijvoorbeeld?

Outfit roze barbie shirt

Ik droeg laatst een felroze Barbieshirt met daarbij een witte flared jeans met behoorlijk breed uitlopende pijpen. Naast deze jeans zijn ook de kenmerkende ronde zonnebrillen uit deze tijd, de jaren 70, weer veel te zien. Ik koos daarom ook voor een combinatie met mijn Ray-Ban zonnebril met roze evolve glazen. Vooral het roze Barbieshirt vind ik aan de ‘heftige’ kant. Het is natuurlijk een shirt met een knipoog, maar voor mijn gevoel kan ‘ie ook als een tikkie ‘fout’ worden geïnterpreteerd ofzo? Ik heb ‘m vorig jaar gekocht in een opwelling en ik vind hem nog steeds hartstikke gaaf, maar dan meer voor in mijn vrije tijd of voor naar een festival. Zeker met een gescheurd rokje of een broek met print is het shirt te leuk voor een feestje.

De dameszonnebril die ik draag is ook vrij opvallend, maar dat vind ik op een neutrale outfit wel weer kunnen op het schoolplein. Ik ben sowieso gek op de round metal modellen van Ray-Ban. Ik moet wel wennen dat je bij dit exemplaar gewoon je ogen kunt zien, dus mensen spieken is er niet bij, haha.

Deze outfit gaat dus sowieso gedragen worden naar een feestje, een leuk event voor mijn werk, of tijdens een barbecue bij vrienden. Maar op het schoolplein, dan sla ik ‘m even over.

Ik ben benieuwd of jullie nog je kleding enigszins afstemmen op het schoolplein? Heb jij lak aan de mening van anderen of let je toch wel een beetje op wat je draagt?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Marloes
  29/05/2019

  De school van mijn dochter is super vrij en de ouders zijn dat ook. Iedereen draagt gewoon wat hij of zij wil dus mijn zebra jas steekt helemaal niet af. Ik twijfelde eerst wel, maar inmiddels draag ik lekker waar ik zin in heb.
  Marloes onlangs geplaatst…Keuzes maken zonder te twijfelenMy Profile

  • Reageren
   La Vie Sanne
   29/05/2019

   Klinkt gaaf, een zebrajas!

 • Reageren
  Sylvia alovelyadventure
  29/05/2019

  Tikkeltje jaloers in de positieve zin! Jij maakt altijd zulke leuke combis. Ik vind juist dat je dit moet dragen naar school, kunnen andere moeders nog eens leuke inspiratie op doen. Dat je er met een simpel shirtje en broek toch geweldig uit kunt zien. Topper!

 • Reageren
  Romy
  29/05/2019

  Wauw, echt een toffe outfit! Wat staat dit je prachtig! Ik kan me voorstellen dat je de outfit spannend vindt om te dragen naar school, maar ik heb zo’n vermoeden dat andere moeders je eerder jaloers zullen aankijken. En je kunt natuurlijk ook nog altijd een jas over het shirt heen dragen 🙂

  • Reageren
   La Vie Sanne
   29/05/2019

   Heel lief Romy. Een lange jas of vest is inderdaad een goed idee.

 • Reageren
  Eke
  29/05/2019

  Ik mis zelf alle stijlgevoel die ik nodig zou moeten hebben, maar je ziet er altijd fantastisch uit. Ik kan ook enorm genieten op het schoolplein van goedgeklede ouders, dus gewoon doen hoor!

  • Reageren
   La Vie Sanne
   29/05/2019

   Wat lief Eke! Jaa ik vind het ook leuk als iemand echt draagt wat ie zelf leuk vindt. Maar kwee niet.. Deze outfit heeft gewoon een hoog ‘barbie-gehalte- ?

 • Reageren
  Josette
  29/05/2019

  Mijn kindje zit op de vrije school.
  En daar trekt iedereen aan wat hij/zij graag wilt.
  En dat doe ik zelf ook.
  Heb echt geen maatje 38 maar een plus size maar toch doe ik lekker wat ik wil.
  Ik vind jouw outfit leuk en zou hem dan ook gewoon aantrekken,dus niet speciaal naar een feestje of festival.
  Lekker doen wat jij gegeten hebt wilt.

 • Reageren
  Meike
  29/05/2019

  Heel nice deze outfit! Wat een gave broek 🙂

 • Reageren
  Yvonne
  29/05/2019

  Lak! Maling!
  Weet je wat pas erg is? Als iedereen er hetzelfde uitziet.
  Wear it and own it 🙂

 • Reageren
  Fraukje
  29/05/2019

  Sanne… Alles wat jij aantrekt staat geweldig. En dat meen ik. Niks staat ordinair of wat dan ook. Lekker aan doen wat jíj wil!

 • Reageren
  Cindy
  29/05/2019

  Laat ze maar juist zien daar t ook anders en leuker kan! Weg met de saaie kleding! Ik draag ook altijd gewoon dingen die misschien wat opvallender zijn en eigenlijk zijn de reacties juist positief altijd!

 • Reageren
  Marina
  29/05/2019

  Wat een toffe outfit. Staat je ook prachtig. Mijn vraag is wat maakt dat je het op schoolplein niet gepast vindt. Het is natuurlijk prima, maar interessant om voor jezelf te weten wij je dat denkt/vindt, wat achter die gedachte zit aan overtuiging.

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.