Een ongeluk zit in een klein hoekje pt. II

IMG_7150

Vorige week schreef ik nog over hoe ik me doodschrok toen James bijna stikte in een paar elastiekjes en over die keer dat hij naast het bed was gevallen en een dikke bloedneus had. Gisteren maakte we een smak met de fiets, en we zijn er niet ongeschonden uit gekomen kan ik je vertellen..

Gistermiddag was ik met James onderweg om onze paspoorten op te halen. Vorige week hadden we pasfoto’s laten maken en de aanvraag gedaan, vandaag konden we ze, net op tijd voor onze vakantie, afhalen bij het gemeentehuis.  Hij zat voorop bij me op de fiets lekker te keten, terwijl ik mijn dooie gemak in versnelling twee naar het centrum kachelde.

Ineens stormde er een meisje van, ik schat een jaar of 25, langs ons, die nogal lange hengels aan haar tas had hangen. In een split second zag ik hoe een van de hengels om de linkerkant van mijn stuur heen raakte. Zelf had ze nog niks door, ze had bovendien muziek in, dus hoe hard ik ook riep, ze hoorde niks. Maar het was al te laat, onze fiets viel, en doordat haar hengsel nog om mijn stuur heen zat werden we nog een paar meter verder gesleurd. James zijn fietsstoeltje raakte los en belandde ergens voor me, met hem erin. Hij zette het meteen op een krijsen. Ik zag hem daar liggen, hulpeloos, zijn armpje zat klem en mijn fiets was half bovenop hem terecht gekomen.

Meteen begon ik te schreeuwen, wat zeg ik, te commanderen naar het meisje dat ze me moest helpen. Ik stuntelde wat overeind en rende snel naar James maar ik kreeg hem niet los, en het meisje stond er alleen maar bij en riep dat ze er niks aan kon doen. Woest werd ik! Gelukkig schoten er vrij snel mensen te hulp om James los te krijgen. Doordat ik zo aan het trillen was lukte het me niet om hem uit zijn tuigje te halen.

Ik tilde hem op en zag als eerste dat het boven zijn oog een beetje dik geworden was. Er zat ook een klein schrammetje. Een vrouw die te hulp was geschoten was dokter, zij begon James meteen te onderzoeken. Zo op het eerste gezicht zag ze niks vreemds aan hem maar ze zei toch dat we beter even langs de EHBO-post konden gaan. Gelukkig zat mijn dokter nog geen 500 meter verderop. Erheen lopen lukte me alleen niet want mijn knieën lagen open. Een andere dame was zo attent om James en mij te brengen.

De dokter maakte meteen tijd vrij en keek eerst goed bij James of hij schade had opgelopen van de val. Beentjes werden gevoeld, er werd aan zijn armpjes gedraaid en er werd goed naar zijn hoofdje gekeken. Wonder boven wonder had James er helemaal niks aan overgehouden, behalve dan een schrammetje boven zijn oog. Wat was ik blij! Het was echt mijn grootste angst dat hij iets gebroken had, of een hersenschudding of iets dergelijks. De klap was tenslotte best hard. Omdat ik over de grond was geschaafd en de val had opgevangen, lagen mijn handen en knieën open. Mijn hele broek was gescheurd en mijn jas was kapot. Ik kreeg van de dokter een tetanusprik en hij maakte alles schoon en verbond het. Inmiddels is het behoorlijk dik en blauw aan het worden, zo vlak voor de vakantie zit ik daar natuurlijk niet op te wachten, maar ik ben allang blij dat het allemaal met een sisser is afgelopen..

Ik werd vooral zo woest op het meisje omdat ze niet belde dat ze ging inhalen, en omdat ze gewoon niet zat op te letten. Ze had ook nog eens muziek in waardoor ze mij niet verstond. Ik ben er zelf helemaal geen voorstander van om muziek in te hebben op de fiets. Je hoort het verkeer om je heen niet en bent daardoor een stuk minder alert. Wat vinden jullie?

Dit vind je misschien ook leuk

40 reacties

 • Reageren
  Ilolo
  30/07/2015

  Och jee! Dat is schrikken zeg, vooral omdat je kleine man voorop zat! Gelukkig is het (op de schaafwonden na) goed afgelopen! Ik ben het helemaal met je eens, ze had op z’n minst kunnen bellen en muziek op de fiets in een drukke stad vind ik erg gevaarlijk! Dan ook nog geen hulp aanbieden of een excuus… Dooie! Hebben jullie wel gegevens uitgewisseld voor de materiele schade die je hebt?!

 • Reageren
  Anne
  30/07/2015

  Pfff dat is schrikken zeg! Wij hebben een helmpje voor mn dochter voor op de fiets. Vond ik vroeger altijd super debiel als mensen dat deden, maar nu vind ik het opeens een veel veiliger idee. Ik was er de afgelopen dagen laks mee, maar ga hem nu weer op doen bij haar. Vind deze dingen altijd zo eng: dat je door de onoplettendheid van een ander iets overkomt. Gelukkig is het goed afgelopen en waren er mensen die jullie wél hielpen….

 • Reageren
  Elisabeth
  30/07/2015

  Jeetje wat was dat schrikken! Zo irritant dat je zelf zo netjes kan doen in het verkeer, maar je bent toch afhankelijk van anderen… gelukkig zijn jullie er redelijk uitgekomen. Is het uiteindelijk nog wel gelukt om het paspoort af te halen?
  Elisabeth onlangs geplaatst…Slapen op vakantieMy Profile

 • Reageren
  Beautydiarynl
  30/07/2015

  Dat is schrikken, gelukkig zijn jullie er redelijk goed vanaf gekomen.
  Associaal van dat meisje dat ze niet eens kwam helpen, is het minste wat ze kon doen, gelukkig kwamen er anderen mensen helpen!
  Beautydiarynl onlangs geplaatst…Outfit // TuinbroekjeMy Profile

 • Reageren
  Rosanne
  30/07/2015

  Zo dat was schrikken! Gelukkig zijn jullie er redelijk goed van af gekomen!
  Maar ik kan mij voorstellen dat je enorm geschrokken bent, vooral omdat James voorop zat!
  Ik zelf luister wel muziek tijdens het fietsen maar ik woon in een hele rustige omgeving en luister alleen zachte muziek met een oortje in en kijk altijd goed om mij heen.
  Wel erg vervelend ook dat het meisje geen hulp aanbood, dat is wel het minste wat ze kon doen…

 • Reageren
  Kirsten
  30/07/2015

  Ahhh jeetje wat heftig!! Gelukkig heeft James er niet zoveel aan over gehouden.. Ik heb al zo vaak gehoord en zien gebeuren dat fietsongelukken veroorzaakt worden door muziek in de oren.. Onbegrijpelijk..
  Kirsten onlangs geplaatst…VIDEO VLOG MEE NAAR ZUID FRANKRIJKMy Profile

 • Reageren
  Alie
  30/07/2015

  Jeetje, wat heftig Sanne! En super sneu voor kleine James natuurlijk..

  Die meid hoorde idd geen muziek in te hebben, en ze had na de tijd sowiezo haar excuses aan moeten bieden en helpen waar ze kon.. Tsss!

  Hoop dat jullie van de schrik zijn bekomen en kunnen genieten van jullie vakantie!
  Liefs

 • Reageren
  Lifesabout
  30/07/2015

  Deze moeder ziet het helemaal voor zich en kreeg tranen in haar ogen tijdens het lezen. Wat een happening zeg! En wat een idioot om zo roekeloos te rijden met muziek op. Ik kan er ook zo boos om worden, helemaal als er kinderen bij betrokken zijn. Gelukkig is het goed afgelopen. Veel beterschap!
  Lifesabout onlangs geplaatst…De Loedermoeder TAGMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  30/07/2015

  Pffff wat ontzettend eng zeg!! Gelukkig heeft james niets ergs!!

  Ik was zooooo bang dat er zoiets zou gebeuren dat ik gewoon nooit met de jongens gefietst heb tot ik een bakfiets had. Ze zullen maar met hun hoofd op de stoeprand vallen ofzo! Doodeng
  Tamara onlangs geplaatst…Life after Labor, voor de aaaallerlaatste keer naar de verloskundige.My Profile

 • Reageren
  Martina
  30/07/2015

  Uhg doodeng!! Gelukkig is het met een sisser afgelopen maar ik kan me voorstellen dat je je daar kwaad om maakt hoor! Heb je wel haar gegevens voor de schade?
  Martina onlangs geplaatst…23 juli 2015 – Diary – Ziekenhuisopname, bevallen en knuffelen!My Profile

 • Reageren
  Nadia
  30/07/2015

  Jeetje, wat een schrik! Gelukkig is James oke, maar wat zonde van je kleren en balen van je blauwe plekken. Muziek op de fiets vind ik ook echt een slecht idee.

 • Reageren
  Ceetje
  30/07/2015

  Jeetje dat is schrikken zeg! Ik zou ook woest worden! Gelukkig is James er zonder goed vanaf gekomen.
  Ceetje onlangs geplaatst…Sleek Face Form Contouring and Blush Palette (Fair)My Profile

 • Reageren
  Wieneke
  30/07/2015

  Ik snap echt zo goed dat je boos bent op dat meisje! Ik hoop dat je haar gegevens hebt voor de afhandeling hiervan! Gelukkig is James er goed vanaf gekomen!
  Wieneke onlangs geplaatst…Second love of het nut van jouw oude kledingMy Profile

 • Reageren
  Joy
  30/07/2015

  Wat schrikken voor jullie Sanne. Gelukkig kwam James met de schrik vrij. Maar wat dom van die meid. Jou reactie op haar is volledig juist geweest. Gelukkig waren er mensen die jullie op konden vangen.
  Joy onlangs geplaatst…Mijn Huisje Boompje Beestje #16My Profile

 • Reageren
  Michelle
  30/07/2015

  Ik zou ook woest zijn! Gelukkig valt het allemaal mee, sterkte met je knieën (vooral als ze gaan jeuken)!

 • Reageren
  Jennifer
  30/07/2015

  Pff, dat is ook mijn grootste angst, vallen met de fiets met Melle. Maar hoe die meid gereageerd heeft op de hele situatie, jemig. Dat kan echt niet. :\

 • Reageren
  Saskia
  30/07/2015

  Poeh zeg wat schrikken! Een ongeluk zit inderdaad in een klein hoekje, wat ben je dan toch eigenlijk kwetsbaar op de fiets..

 • Reageren
  Amy
  30/07/2015

  Jeetje, schrikken zeg! Wat fijn dat het allemaal goed is afgelopen..
  Amy onlangs geplaatst…NSMBL SaleMy Profile

 • Reageren
  Angela | Great Body & Skin
  30/07/2015

  Oooh arme … wat een rotval! Blij dat alles goed is. Wat een reactie van die meid. Ipv dat ze nou naar je kind snelt ipv haar haggie te redden …

  Ik fiets trouwens ook met muziek. Guilty, maar je hebt helemaal gelijk!
  Angela | Great Body & Skin onlangs geplaatst…Verklein Je Kans Op Een BlaasontstekingMy Profile

 • Reageren
  Sandra
  30/07/2015

  Ooooh jeetje, wat vreselijk naar! En dan ook nog eens omdat iemand gewoon totaal niet goed oplette en muziek luisterde. Ik kan begrijpen dat je super kwaad was/bent. Gelukkig is het met James goed afgelopen, maar ik snap zeker wel dat je je eigen kapot schrikt en alleen maar kan schreeuwen op zo’n moment. Echt klote dat je helemaal open ligt. Ik hoop dat het snel weer beter gaat! Rust lekker uit en geef het de tijd om te genezen. Sterkte!
  Sandra onlangs geplaatst…5x Leuke blogs om te volgen #4My Profile

 • Reageren
  Bregje
  30/07/2015

  Ooh Sanne wat een schrik en wat naar voor jullie!! Ik moest even een brok wegslikken tijdens het lezen, kan me jouw schrik zo goed voorstellen!! Hopelijk heb je gauw minder pijn, dikke knuffel!
  Bregje onlangs geplaatst…Oh Happy Day #3My Profile

 • Reageren
  Malou
  30/07/2015

  Zo, dat is schrikken! Inderdaad belachelijk van dat meisje, en haar reactie vind ik ook heel vreemd. Wel fijn dat anderen zo behulpzaam waren.
  Malou onlangs geplaatst…OVER BORSTVOEDING GEVEN IN HET OPENBAARMy Profile

 • Reageren
  MijnNotitieboek
  30/07/2015

  Pfff wat heftig!! Echt wat zal jij je rot geschrokken zijn. Een ongeluk is echt zo gebeurd maar ik ben het zeker met je eens dat mensen soms ook gewoon niet goed opletten. Gelukkig is alles goed met James! Zal wel weer even lastig zijn de volgende keer op de fiets stappen..
  MijnNotitieboek onlangs geplaatst…Fitmom #1 StartMy Profile

 • Reageren
  Jess
  30/07/2015

  Heftig! Zal wel schrikken zijn. Ik ben zo’n klungel op de fiets, ik ga echt moed moeten verzamelen om ons meisje mee te nemen om de fiets. Gelukkig viel het allemaal nogal mee. Genees goed!
  Jess onlangs geplaatst…Ik heb de smaak te pakken: de slabbetjesMy Profile

 • Reageren
  Mariëlle
  30/07/2015

  Bah wat moet jij geschrokken zijn! Ik krijg al kippenvel van het idee alleen. Ongelooflijk asociaal hoe sommige aan het verkeer deelnemen en totaal geen respect hebben voor moeders met kinderen, of eigenlijk voor iedereen die extra kwetsbaar is in het verkeer.
  Gelukkig dat het met een sisser is afgelopen!

 • Reageren
  Bianca
  30/07/2015

  Jemig wat asociaal zeg! Snap dat je geschrokken bent; en die arme James! Hebben je haar gegevens opgeschreven voor de materiële schade die je hebt? Hoop dat zowel jij als James niet zoveel last hebben van die (schaaf)wonden! XO
  Bianca onlangs geplaatst…IV: Een zomerse dag op de boulevardMy Profile

 • Reageren
  Jessica
  30/07/2015

  Ik schrik er een beetje van hoe erg dat meisje afgebrand wordt. Tuurlijk is het niet handig om met muziek te fietsen. En ik vind het ook logisch dat je schrikt en boos wordt als zoiets je overkomt.
  Maar ik krijg nu het idee dat jullie denken dat ze het met opzet heeft gedaan. Om eerlijk te zijn heb ik er nog nooit van gehoord dat je moet bellen als je inhaalt en het te dichtbij inhalen kan ook een inschattingsfout zijn geweest. En over dat ze niet hielp, misschien blokkeerde ze wel helemaal. Dat heb ik zelf ook vaak als ik ergens heel erg van schrik. Dan verstar ik compleet.
  Dit is niet bedoeld om het goed te praten, maar misschien is het ook niet helemaal zwart-wit.

 • Reageren
  Anneleen
  30/07/2015

  Wow dat is echt even schrikken denk ik… Krijg er nu al kippenvel van! Gelukkig zijn jullie er alle twee goed vanaf gekomen!
  Anneleen onlangs geplaatst…Blog top 3 TagMy Profile

 • Reageren
  Charlene
  30/07/2015

  Oh jasses, ik voel het zelf gewoon…. Wat ontzettend naar en wat een geluk dat James niets heeft!! En dat jij er ondanks alle builen en plekken ook zonder breuken vanaf gekomen bent.
  Wat jij beschrijft is echt mijn grootste angst als ik met Kay op de fiets zit 🙁 Ik vind het echt ongelofelijk hoe aso sommige mensen zich gedragen in het verkeer (fiets, auto maar ook voetgangers)
  Charlene onlangs geplaatst…Dagelijkse make-up look met #selfie paletteMy Profile

 • Reageren
  Elseniek
  30/07/2015

  Nee zeg wat een typ! Super schrikken! Gelukkig is James (en jij ook!) er redelijk goed vanaf gekomen… Dat is echt ook mijn grootste angst ook als ik ooit kinderen mag krijgen om te vallen met de fiets of een ongeluk met de auto. Succes met herstellen!
  Elseniek onlangs geplaatst…Lille through my IphoneMy Profile

 • Reageren
  me
  31/07/2015

  Mensen letten niet op op de fiets. Muziek op de oren en het liefst de ogen op de smartphone want ze zouden maar eens wat missen, ze vergeten daarbij dat ze nog gewoon aan het verkeer dienen deel te nemen. Gewoon niet doen, die muziek kan wel even wachten en die smartphone ook, concentreer je gewoon op het verkeer om je heen dan krijg je ook niet zulke dingen. Sterkte voor jou en je zoontje en hopelijk hem je inderdaad de dame aangesproken, kan ze de schade vergoeden.

 • Reageren
  Nesrin
  31/07/2015

  Oh wat erg…Heel vervelend dat er zo één met oortjes een gevaar op de weg is. Ook al let je zelf goed op er is vaak een ander die voor gevaar kan zorgen.

  Ik hoop dat alles goed gaat met James en jou.
  Nesrin onlangs geplaatst…Confessions: Insmeren, zon & huidMy Profile

 • Reageren
  yasmina | BEINGYASMINA
  31/07/2015

  Super erg! Gelukkig heeft James er niets ernstigs aan overgehouden! Sterkte met je knieën en handen! En plezierig op vakantie!
  X
  yasmina | BEINGYASMINA onlangs geplaatst…FASHION: HOW TO WEAR A BODYSUIT?!My Profile

 • Reageren
  Dineke
  31/07/2015

  Oh nee toch wat zullen jullie geschrokken zijn! En wat vreselijk aso van dat meisje! Als je 25 bent ongeveer mag ik er toch vanuit gaan dat je een beetje fatsoen in je botten hebt en in ieder geval een bloemetje komt brengen ofzo. Jullie hadden wel iets kunnen breken of erger nog, moet je toch niet aan denken! Ik zou ook echt pislink zijn. Hopelijk geneest het snel en kunnen jullie evengoed onbezorgd van de vakantie genieten!
  Dineke onlangs geplaatst…Het bevallingsverhaal van DianaMy Profile

 • Reageren
  Amber
  31/07/2015

  Jeetje wat heftig! Met een brok in mijn keel lees ik het net voor aan mijn man! Ik zal er vast aan denken als ik weer met mijn kleine ga fietsen. Eng idee dat je lot soms in handen ligt van een onoplettend persoon in het verkeer. Ik ben heel blij dat jullie het naar omstandigheden toch goed maken. Beterschap!

 • Reageren
  Leonie
  02/08/2015

  Jeetje, wat heftig. Ik zou ook woest zijn als mij zo iets zou overkomen. Wat moet je geschrokken zijn, bah. En muziek in met fietsen is inderdaad niet goed voor de veiligheid.. het zou verboden moeten worden!
  Leonie onlangs geplaatst…Welkom!My Profile

 • Reageren
  Milou
  02/08/2015

  Jeetje wat een schrik zeg!! Je hoopt toch altijd dat dit je niet overkomt en ik zie het zo voor me met die tashengsels. Bah!!
  Milou onlangs geplaatst…Jezelf accepteren zoals je bent, wanneer anderen dat niet doen.My Profile

 • Reageren
  Divine Vitalityy
  03/08/2015

  Wow meid wat heftig! Ben blij dat het allemaal leek mee te vallen achteraf, ik zou me ook kapot geschrokken zijn. Gelukkig was er een mevrouw die dokter was en iemand die jullie naar de dokter heeft gebracht. Ik vind het eerlijk gezegd vaak ook wel een beetje asociaal om muziek in te hebben tijdens het fietsen, hardlopen etc. Je staat gewoon niet meer in contact met je omgeving op het moment dat er wat aan de hand is. Waar ik me ook aan kan ergeren is mensen die muziek in de oren hebben tijdens het boodschappen doen of afrekenen aan de kassa, dit is gelukkig niet gevaarlijk maar vind het wel asociaal… En van dat meisje ook maar apart dat ze er maar wat bij stond, misschien was ze zelf ook nogal geschrokken ofzo :S
  Divine Vitalityy onlangs geplaatst…Tips verstandig zonnenMy Profile

 • Reageren
  Inge
  04/08/2015

  oh man, wat een verhaal, al een geluk dat je kleintje er zonder veel van af gekomen is!
  En zoals je zegt, muziek in de oren, dat hoort niet op de fiets, ik heb dat statement ook al meerdere malen gemaakt, en meestal vinden ze mij dan een zaag…
  Inge onlangs geplaatst…Vakantie!My Profile

 • Reageren
  Joyce
  05/08/2015

  Jeetje wat een verhaal, ik kan me je schrik en je angst zo goed voorstellen. Gelukkig is het goed afgelopen!
  Joyce onlangs geplaatst…Pasta zonder vleesMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.