Een memorabele lente 2015

spring

Nu de dagen weer steeds langer worden en de temperatuur dikwijls richting de dubbele cijfers gaat, merk ik dat mijn humeur daarin mee gaat. Ook ik ben weer blijer, vrolijker, gezelliger.

Al jaren loop ik er tegenaan dat ik me minder prettig voel wanneer het buiten guur en koud wordt en het winterseizoen in aantocht is. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de tijd van kaarsjes en de onder-een-kleed-knus-op-de-bank-tijden best gezellig, maar zet me toch maar liever op een zonnig terras met een wijntje terwijl een zwierige maxi rok langs mijn gladgeschoren benen wappert. Ook de slapeloze nachten met James, die nog steeds niet over zijn, trek ik veel slechter wanneer ik ’s ochtends vroeg in de duisternis zit te turen en de minuten af tel tot het licht wordt. Ik ben een mens dat houdt van licht, van de warme stralen van de zon op mijn huid, van een zomerbriesje, van mijn voeten in het water, van slippers, en van koude rosébiertjes.

Zeker afgelopen herfst, toen de bladeren van de bomen vielen en de dagen triester werden heb ik meer dan eens met de regen meegehuild en gedacht dat het misschien wel eens heel lang niet meer zonnig zou worden in mijn hoofd. Los van de blijdschap van James, die wel voor een hoop mooi weer in mijn hoofd zorgden, waren er natuurlijk andere zaken die maakten dat de herfst nog een tikkeltje harder zijn intrede deed dan normaal. De blaadjes vielen, en het maakte me emotioneler dan ooit.

Mijn humeur is behoorlijk seizoensgebonden. In het donker voel ik me vaak somber. Is het zonnig en licht, dan ben ik opgewekt en voel ik me gelukkiger. Mijn state of mind in de zomer is relaxter, ik ben energieker en voel me fitter. Een verschil van dag en nacht met de winter. Maar goed, wij als mensen kunnen niet even zeggen “joe ik ga effe in de winterslaap, zie jullie eind maart wel weer terug!” Ik weet dat ik niet de enige ben die dit zo ervaart. Ongeveer een half miljoen mensen schijnt last te hebben van een winterdepressie. Bij mezelf ervaar ik het meer als een winterdip dan als een echte depressie, of eigelijk meer als een soort extreme heimwee naar de zomer.

Mááár feit is dat het inmiddels officieel lente is en lente 2015 voor mij nu al memorabeler en vrolijker dan ooit is: mijn zusje is genezen en mijn zoontje is voor mij en voor mijn hele familie een geweldige verrijking. En soms denk ik ook wel eens: als je me anderhalf jaar geleden had verteld hoe de vlag er nu bij zou hangen dan had ik je vast heel raar aangekeken..

Ik weet eigenlijk niet precies waar ik met dit artikel heen wilde, zie het maar gewoon als ‘random hersenspinsels’ die ik met jullie wil delen. Ik ben in ieder geval mega blij dat we weer richting de zomer gaan en dit weekend gaat zelfs de tijd weer vooruit! Dan is het wel echt voorjaar!

Ben jij meer een zomer- of een wintermens?

Bron foto

Dit vind je misschien ook leuk

7 reacties

 • Reageren
  Cheyenne
  28/03/2015

  Ik voel me ook veel gelukkiger als de zon wat meer schijnt (en het wat minder regent). Wat geweldig dat je zusje genezen is!
  Cheyenne onlangs geplaatst…OOTD – SKATER SKIRTMy Profile

 • Reageren
  Kirsten
  28/03/2015

  Ik ben stiekem echt een wintermens. Ik vind het namelijk helemaal niks om in blote kleding te moeten lopen.. Klinkt misschien gek maar ik voel me zoveel fijner als ik lekker 10 verschillende lagen aan kan en ik er in mijn winterjas net zo uit zie als ieder ander! Toch ben ik wel weer een ‘lichtmens’. Ik word ’s morgens echt super vrolijk wakker als het zonnetje in mijn gezicht schijnt. Fijn artikeltje hoor! Lekker van je af schrijven!
  Kirsten onlangs geplaatst…WAT IK DOE AAN MIJN UITERLIJKMy Profile

 • Reageren
  Nien
  28/03/2015

  Heel herkenbaar, maar ik vind de herfst/wintermode vaak wel veel leuker.
  Toch wel echt een lente/zomer mens.
  Nien onlangs geplaatst…Summer outfitsMy Profile

 • Reageren
  Nathalie
  29/03/2015

  Ik ben ook een lente mens! Heb deze winter ook extra winterdip gehad en verheugde me echt op lente en zomer ! Ook omdat mijn kleine van 10 maanden ook slechter sliep en veel ziek was. Gelukkig zijn we er dichtbij. Ik lees echt altijd je artikels, voel me dan echt niet alleen dan. Ga zo Door!!! En PS je vlogs probeer ik te volgen, ik ben slechthorend vandaar haha. Liefs

 • Reageren
  Mandy
  30/03/2015

  Absoluut een zomermens. Je verhaal is erg herkenbaar en zo gaat het ook bij mij. Als het winter wordt vind ik het verschrikkelijk. Een winterjas kopen stel ik het liefst zo lang mogelijk uit. Als ik weer leuke zomerschoenen, slippers en een zonnebril kan dragen kan mijn dag niet meer stuk!

 • Reageren
  angelique
  01/04/2015

  Ik ben absoluut een zomermens. Zodra de zon schijnt word ik vrolijker en heb ik veel meer energie
  angelique onlangs geplaatst…Keano | CadeausMy Profile

 • Reageren
  Anneleen
  05/04/2015

  Ik begin nu ook echt nood te krijgen aan de zon, dat merk ik ook aan mijn humeur… Laat dat goede weer maar komen hoor! 😉
  Anneleen onlangs geplaatst…YourDailyPhoto maart #2My Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.