Een lang weekend naar Center Parcs Kempervennen

Vrijdagochtend rond 10.00 race ik nog even gauw door de supermarkt om wat lekkernijen de scoren voor aankomend weekend. Ik gooi een flesje wijn in de kar, neem voor de kinderen blikjes Fristi mee, koekjes voor bij de koffie en ach, toch ook maar wat snoepgroente om het nog een beetje verantwoord te houden 😉 Ik vind het altijd een leuk moment, dat laatste boodschappenrondje voordat we een weekendje weggaan.

Center Parcs blijft voor ons een vast uitje eens in de zoveel tijd. Inmiddels hebben we al aardig wat parken bezocht: Het Heijderbos, De Huttenheugte, De Eemhof, Le Trois Forêts, Park Zandvoort en nu kunnen we ook De Kempervennen aan dit rijtje toevoegen. Ik moet zeggen: het was een verademing om afgelopen weekend weer even op minivakantie in eigen land te gaan. De weekenden van afgelopen maanden begonnen eentonig te worden: veel thuis, niet echt lekker weer, het huishouden dat maar doorgaat en weinig ruimte om leuke dingen te doen simpelweg omdat veel dicht is. Gelukkig kregen we vlak voordat we naar Center Parcs zouden gaan het goede nieuws dat de terrassen van 12.00 tot 18.00 weer open mochten en dat betekende ook een extra vorm van dagbesteding in het park (hoewel er anders ook absoluut genoeg overblijft om te doen).

Rond half 2 op vrijdagmiddag laadden we de auto in en gingen we op pad. Het was ongeveer anderhalf uur rijden. Hopelijk konden we onze borrel nog even op het terras aanvangen, want hoewel de weersvoorspelling op mijn telefoon niet al te rooskleurig was, bleef het zonnetje stug doorschijnen.

Eenmaal op het park aangekomen konden we zo doorrijden. Huisje nummer 22 was voor ons gereserveerd. Een mooie, vernieuwde premium cottage voor 8 personen. Later die dag zouden er nog twee broers van mijn vriend arriveren. Je kunt op dit moment met twee mensen buiten je eigen huishouden in een huisje verblijven, volgens mij is het een vereiste dat je dan aparte sanitaire voorzieningen hebt. Dat was in ons geval zo omdat we met z’n zessen waren en een huisje voor 8 personen hadden. Verder beschikte het huisje over twee badkamers, waarvan eentje met bad.

De huisjes grenzen allemaal aan een behoorlijk stuk grond. Lekker om te voetballen of om even in een zonnestoel te liggen.

Inmiddels zijn veel Center Parcs parken vernieuwd. De cottages zijn gemoderniseerd, de Market Domes in een nieuwe jasje gestoken en ook zijn de Aqua Mundo’s onder handen genomen. Ook heb ik gezien dat er nu Avontuur Cottages zijn, helemaal in een tof thema.

Wat ik het leuke van Center Parcs vind is dat er op iedere hoek van de straat wat te beleven is. Niet alleen voor kleine kinderen, ook als je zelf op zoek bent naar entertainment of avontuur, dan kom je hier aan je trekken. Ondanks dat toen wij er waren veel binnenfaciliteiten niet open waren, bleef er genoeg over om te doen. De talloze speeltuinen, safariauto’s, fietsroutes, waterskibanen, voetbalpleintjes, ijskraampjes, de kinderboerderij, maakten dat we ons geen moment hebben verveeld. Er was zelfs een tentje waar er plaktattoo’s werden gezet er waar er geschminkt werd. Ik had voor dit weekend ook een E-car gehuurd zodat we ons makkelijk en snel over het park konden verplaatsen. Dit was natuurlijk ook grotendeels voor de fun. Alles is uiteraard op loopafstand.

Het leuke van de Kempervennen is dat er ook een strandje bij zit. De kinderen kunnen zich hier uren vermaken.
We hebben veel geluk met het weer gehad en hebben vaak op ons terras of op het strandje kunnen zitten.

Op dit moment zijn de restaurants nog gesloten maar er zijn wel veel goede afhaalmogelijkheden. We hadden één avond pizza’s afgehaald en we hebben een avond table cooking gedaan. Je kunt de benodigde spullen hiervoor bij de supermarkt reserveren/afhalen.

Nu alweer zin in ons volgende weekendje! Check alle parken en accomodaties op de site van Centerparcs.

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.