Een kidsproof interieur (en past een salontafel daar wel bij?)

Onze woonkamer is behoorlijk kindproof. Kleine tierelantijnen hebben we niet, planten staan in zware potten, de bankhoezen zijn afrits- en wasbaar, er is een duidelijke speelhoek en verder hebben we de vloer vrij leeg gehouden. Voordeel van niet teveel spul in de woonkamer is ook dat er genoeg ruimte overblijft voor de kids om te spelen. Rondje steppen of loopfietsen, no problemo. Er is weinig dat kapot kan. We twijfelden over een salontafel. Is dat wel handig met kinderen?

Eettafel zonder groeven

Over de meeste items in de woonkamer hebben we goed nagedacht. Zo ook over de eettafel. Voordat we onze huidige houten tafel hadden, stond er oh zo’n leuke rustieke tafel met diepe groeven in het blad, waar vele kruimels en rommeltjes tussen belandden. Een crime om schoon te houden. Stond ik weer met een sateprikker alle troepjes ertussenuit te peuteren. Ondankbaar werk, want de volgende dag kon ik weer opnieuw beginnen. Een eettafel met een glad blad is een stuk hygiënischer kan ik je vertellen! Hij heeft nog steeds diezelfde look en feel, maar dan zonder de groeven.

Geschikte salontafel

Lange tijd hebben we geen salontafel gehad omdat we het niet per se nodig vonden, maar inmiddels hebben we toch een kindvriendelijk exemplaar neergezet. Wel prettig dat bezoek op deze manier hun drankjes tenminste kwijt kan, haha. Wij hebben er eentje van stevig beton, die gaat geen kant op en kan tegen een stootje. Dit was ook handig toen Isé net begon met lopen, want ze kon zich er altijd aan optrekken zonder het risico dat ze het tafeltje meetrok. Wel is het soms even oppassen met hoekjes, ze zijn niet per se scherp maar wel hard. Mocht je voor een nog veiligere optie willen gaan dan zijn ronde salontafels ideaal. Hier zitten geen scherpe hoeken aan.

Een andere kindproof optie is om voor meerdere kleine salontafeltjes bij elkaar te gaan. Die kun je makkelijk verschuiven en aan de kant zetten mocht dat nodig zijn. Wel zijn deze vaak ik stuk lichter, dus met hele kleine kindjes die net hun eerste stapjes zetten is dat wellicht wat minder handig.

Duidelijke speelhoek

We vonden het belangrijk om een speelplek voor de kinderen in de kamer te creëeren. Ze hebben dus in het minst zichtbare hoekje van de kamer een eigen tafel met stoeltjes en een kast waar hun speelgoed in zit. Een duidelijke speelhoek heeft veel voordelen: het ruimt makkelijker op, het oogt minder rommelig als alles voor de kinderen op één plek ligt en het is voor de kinderen een plek om zich terug te trekken.

Een kleed in de kamer

Tot slot vind ik een kleed in de kamer onmisbaar. Niet alleen voor mezelf (want team #altijdkoudevoeten), maar ook voor de kinderen om op te spelen. Of ze nu willen koprollen, een potje stoeien, of gewoon even op de grond willen zitten, met een kleed is dat een stuk comfortabeler!

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

 • Reageren
  Solfelt
  24/06/2021

  Een salontafel kan volgens mij prima! Wel is het inderdaad verstandig om een ronde te kopen. Wij hebben laatst een redelijk luxe salontafel gekocht en hij is nog steeds mooi, ook al wordt er iedere dag opgespeeld en boven gegeten. Tot zo ver dus allemaal nog goed…

  Jo
  Solfelt onlangs geplaatst…Salontafel Architect big goudMy Profile

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.