Een jaar geleden had ik een positieve zwangerschapstest

Op het moment van schrijven is het precies een jaar geleden dat ik rond 13.00 ’s middags een tweede streepje zag verschijnen op de zwangerschapstest.

In het begin moest ik even slikken, want ik kreeg een déjà vu naar drie jaar daarvoor, toen ik ook een positieve zwangerschapstest had en dat een totale shock was. Nu was het eigenlijk ook een soort shock, want laten we eerlijk zijn, zo’n zwangerschapstest daar word je hoe dan ook bloedzenuwachtig van, maar een heel andere dan drie jaar daarvoor.

Toch was ook deze zwangerschap niet bepaald zo gepland. Zo nu en dan werd er wel wat anticonceptie uit de kast getrokken, maar het gebeurde ook wel eens dat we dat niet deden. Living on the edge zal ik maar zeggenWe waren ons uiteraard bewust van de risico’s die dat met zich mee bracht. De maanden daar voor hadden we er al geregeld een test op los moeten laten om toch even zeker te weten of ik wel of niet zwanger was.

Dit keer was anders. Toen ik op de vrijdag ongesteld had moeten worden en dat op de maandag nog steeds niet gebeurd was, vond ik dat wel een beetje vreemd. Het gebeurde wel eens vaker dat mijn cyclus een dag of twee uitliep, maar dan had ik al wel wat krampen in de dagen ervoor zodat ik wist dat het eraan zat te komen.

Dit keer bleven de krampen uit. En iets in mij zei dat er deze keer geen ongesteldheid zou komen. Er waren simpelweg 0 tekenen aan de wand.

Toch waren er ook 0 tekenen aan de wand van een zwangerschap, want mijn lichaam is gewoon niet heel duidelijk in dat aangeven. Geen misselijkheid, geen pijnlijke borsten, geen andere geur, niets van dat alles. Dit vond ik wel een beetje vreemd. Veel vrouwen zeggen meteen te weten als ze zwanger zijn, maar voor mij geldt dat absoluut niet. Ik weet nog dat ik voordat ik een test ging halen echt even een momentje nam om te bespeuren of ik me iets anders voelde dan normaal. Nou nee, dit was niet zo.

Al met al werd ik toch een beetje onrustig van de situatie. Toch had ik geen zin om vriendlief erover te appen want het was nou ook niet zo dat hij er iets zinnigs over zou kunnen zeggen. Omdat ik naast de apotheek woon leek het me handig om daar maar even snel een test te halen zodat er even wat duidelijkheid in de keet kwam.

Voor ik het wist hing de test al in een kopje urine en toen was het wachten op de uitslag. Ik ben niet zo’n held in gebruiksaanwijzingen dus ik had deze ook weer tig keer overgelezen voordat ik aan de slag ging. Toen er als eerste een streepje in het testgebied verscheen (in plaats van in het controlegebied) dacht ik dan ook dat ik het niet goed gezien had. Weer pakte ik de gebruiksaanwijzing erbij.

Verrek! Dit was wel het zwangerschapsstreepje! Al gauw volgde ook een streepje in het controlegebied.

Ik keek naar mijn buik. Er groeit daar weer iets!

Vrijwel meteen had ik spijt dat mijn vriend geen getuige was geweest van deze test. Nu moest ik het ’s avonds tegen hem zeggen. En mezelf kennende zou ik dat weer gewoon heel plompverloren brengen. Ik ben het type niet van de knuffeltjes, babypakjes of kleine cadeautjes om van zoiets een heel romantische boodschap te maken.

Dus inderdaad, toen hij ’s avonds goed en wel zijn jas had uitgetrokken viel ik maar meteen met de deur in huis! “Ik ben zwanger mop!” Het moest even landen bij hem, dat zag ik meteen. En uiteraard kreeg ik te horen dat ‘ie het niet zo leuk vond dat ik toch weer op eigen houtje was gaan testen. Gelijk had ‘ie ook.

Maar al snel vonden we het helemaal leuk. Na wat berekeningen kwamen we erachter dat dit kindje wel eens in dezelfde week als James geboren zou kunnen worden in oktober. Blijkbaar is januari eh, onze maand ofzo?

9 maanden laten kwam onze lieve kleine Isé Julie ter wereld, tien dagen na de verjaardag van haar grote broer en met een zwangerschapstermijn van 39+6.

Het blijft bijzonder, om zo terug te blikken op die 9 maanden zwangerschap.

Kun jij je ook nog goed het moment van je eigen test herinneren?

Dit vind je misschien ook leuk

13 reacties

 • Reageren
  Eke
  16/02/2018

  Ik herken het van het niet hebben van symptomen. Al voelde ik van alles en ik denk dat ik me dar vooral inbeeldde, haha. Uiteindelijk mocht ik van mijn man niet avondeten voordat de eest gedaan was en ja hoor, echt een streepje. Duurde overigens wel een hele lange tijd vol ongeloof dat ik echt besefte dat ik zwanger was. Nog een maand of vier totdat we onze tweede zoon krijgen!

 • Reageren
  Yvonne
  16/02/2018

  Ik kan het me ook nog goed herinneren. Ik heb de test ook zonder man gedaan maar ik (en hij) vind dit wel normaal eigenlijk. Ik vond het juist leuk om hem ’s avonds te kunnen verrassen. Ook niet op een romantische manier of zo hoor maar toch…;)

 • Reageren
  Krista
  16/02/2018

  Ik heb de test ook alleen gedaan. 4 dagen voor nod al. Omdat ik wel van alles voelde, maar het kon bijna niet omdat de gynaecoloog had gezegd dat ik geen eisprong had…. toch overwon de nieuwsgierigheid het. Ik heb een test gedaan in mijn eentje en heb daarna het boek van Kluun gekocht en die savonds aan mijn vriend cadeau gedaan. Zijn reactie…. onbetaalbaar! En de daarop volgende dagen hebben we nog wel 6 testen gedaan samen ???

  • Reageren
   Yvonne
   16/02/2018

   Ik heb ook dat boek van Kluun gegeven haha! Maar gewoon heel nuchter in zijn handen geduwd, dus hij begreep niet dat het betrekking had op ons…Echt heel grappig 🙂

 • Reageren
  Ik
  16/02/2018

  Nou wij deden samen een test en het streepje was zeeeeer licht. Dus weggegooid en niet meer naar omgekeken. De vorige zwangerschap heb ik hormonen gebruikt om zwanger te worden en nu dacht ik ik ga weer naar de arts want dat zal nu ook wel moeten. Daar maakte ze een echo en wat denk je. Ze zei dat ze een vruchtzakje zag!! Pff. Daar lag ik alleen zonder manlief helemaal in shock? ik was “al” 7 weken zwanger. Gelijk moest ik een nieuwe afspraak maken bij de verloskundige. Ik was nog steeds in shock hihi. Erna belde ik mijm man op. Hij zei eerst ik heb nu geen tijd. Toen dus verteld en hij ook helemaal gelukkig. Beide toen maar vrijgenomen en het gevierd! Best apart als ik er weer aan terugdenk. Wel mooi?

 • Reageren
  Rachel
  16/02/2018

  Ik kan me de positieve test van nummer twee nog goed herinneren. Ik deed een test om uit te sluiten dat ik zwanger was, maar voor ik het wist stond er al een tweede streepje. Snel manlief gebeld, die heel cool reageerde. Hij zat naast zijn collega’s en kon dus niet voluit reageren. Thuis was het een stuk enthousiaster, maar wel wat beduusd.
  Rachel onlangs geplaatst…– Review – CRYSTAL Body DeodorantMy Profile

 • Reageren
  Eline
  16/02/2018

  Jaja, die dag van de test kan ik mij zéker nog goed herinneren!
  Op de dag dat ik ongesteld zou moeten worden volgens mijn cyclus werd ik dat niet. Twee dagen later deed ik een test, maar die was negatief. Dus liet ik het maar zo en wachtte het nog even een paar dagen af. Maar toen ik na een paar dagen nog steeds biet ongesteld werd, zei ik tegen mijn vriend: “Als ik morgen nog niet ongesteld ben doe ik die volgende ochtend weer een test!” En zo geschiedde. Ik werd ‘s ochtends wakker en was wel een beetje zenuwachtig. Ging naar de wc met een plastic bekertje en de test en toen ik eenmaal de uitslag had vond ik het heel onwerkelijk. Met de test in mijn hand liep ik naar mijn vriend, die nog in bed lag, en wilde het hem geven zodat hij het zelf kon zien. En vroeg meteen: “En?” Dus ik zei: “Kijk zelf maar” en gaf hem de test. Hij reageerde heel nuchter, iets van: “ Oh, oke.”
  Maar we waren wel blij.
  Vervolgens gingen we in bed de belastingaangifte doen, alsof er niks aan de hand was. ?

 • Reageren
  Petra
  16/02/2018

  Oooh ja ik herinner het mij ook nog zo goed ! Het was op mijn verjaardag 6-8-2014. De dag ervoor zei ik tegen mijn vriend dat ik wou gaan testen. Ik moest 2 dagen later pas ongestelt worden maar dan waren we op de camping en zag het niet zitten om langer te wachten.
  Mijn vriend zei doe dat nou niet dan ben je straks teleurgestelt op je eigen verjaardag. Ik was vroeg wakker en dacht ik doe het gewoon mocht het een negatieve test zijn zeg ik gewoon niet dat ik heb getest ?
  En ja hoor 2 streepjes ! Ik ron de slaapkamer in en riep dat ik zwanger was. Mijn vriend was gelijk goed wakker haha. Heerlijk om aan terug te denken !

 • Reageren
  Jet
  16/02/2018

  Ik weet het nog heel goed, afgelopen oktober hadden we de positieve test in onze handen. De afspraak voor het ivf traject stond één week later gepland, maar één week daarvoor voelde ik me iets anders. Toch maar voor alle zekerheid getest, ik plaste met een ietwat pessimistisch gevoel het bekertje vol en begon te springen/lachen/huilen toen ik 2 strepen zag. ?? Nu ben ik 25 weken zwanger.

 • Reageren
  Talitha
  16/02/2018

  Ons zoontje was niet gepland (gebruikte de pil, gewoon juist gebruikt) maar toch had ik misselijkheids klachten en dergelijke. Omdat ik de pil slikte werd ik nog wel ongesteld en de huisarts dacht ook niet direct aan een zwangerschap. Ik ben zelfs nog getest op een traagwerkende schildklier maar dat was niet het geval. Toen we er maar niet achter kwamen wat het was opperde de huisarts om toch een zwangerschapstest te doen, puur om het uit te sluiten. Mijn vriend en ik woonden nog niet samen maar waren bij mij thuis. Ik had de test in de badkamer gedaan en daar laten liggen, ik durfde na een paar minuten alleen niet te kijken dus is mijn vriend hem gaan halen. Ik zat op mijn bed toen mijn vriend binnen kwam en vroeg ‘Talith, wat betekenen 2 streepjes ook al weer?’ Ik was in shock en kon niks uitbrengen. Mijn vriend kwam naast me zitten en zei ‘dan hebben we dus een mooie uitdaging’ hij kon het al raden door mijn gezichtsuitdrukking, haha. Achteraf was ik toen al 15 weken zwanger. Nu ben ik in verwachting van de tweede (wel gepland) en het heeft een aantal maanden geduurd voordat het raak was. Ik teste vaak alleen en op een gegeven moment kon ik hem dus verrassen toen hij thuis kwam. Net als jij ook zonder poespas, maar we waren beide door het dolle heen. Van beide heb ik de positieve test bewaard, blijft bijzonder.

 • Reageren
  Lea
  16/02/2018

  Ik snapte ook niks van hoe dat nou werkte met die test. Eerst verscheen de controle streep aan het einde. De middelste streep sloeg de test over dus ik dacht bij de eerst keer proberen. Oké volgende keer beter.. Ik sprong onder de douche en zou daarna de test weggooien. Ik had hem alweer in de verpakking gedaan. Met mijn voet al op de pedaal van de prullenbak dacht ik opeens, hmm laat ik nog eens kijken. En alhoewel ik nog niet eens over tijd was stonden er dan 2 dikke strepen. HUH als een kip zonder kop rende ik naar mijn telefoon om mijn vriend te bellen. IK BEN ZWANGER…. Ik kon niet eens wachten om her hem thuis te vertellen. Toen meteen daarna een vriendin langs kwam om een wijntje te drinken heb ik water in mijn wijnglas gedaan toen ze op de wc zat hihi

 • Reageren
  Karlijn
  17/02/2018

  Heb je ook zo’n zelfde verhaal over James? Omdat je in dit verhaal aangeeft dat het met James heel anders was. Ben heel benieuwd ! ?

 • Reageren
  Marit
  17/02/2018

  Kan het me nog goed herinneren! Dat was de eerste en enige dag dat ik misselijk werd van het eten. Een dag of 4 voor ik ongesteld moest worden, maar de test was duidelijk positief. We waren er ook al iets meer dan een halfjaar mee bezig, dus ik testte alleen op dat moment. Mijn vriend wilde het niet geloven toen hij thuiskwam en ik moest van hem nog een test doen om er zeker van te zijn. Haha. Inmiddels 19+3 weken zwanger 🙂

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.