Een dagje thuis vanuit James’ perspectief

Daar ben ik weer, James! Omdat jullie mijn vorige verhaal zo leuk vonden mocht ik van mama ook eens vertellen hoe het er hier thuis aan toe gaat.

Ik ben nu bijna anderhalf jaar maar ik slaap nog steeds niet iedere nacht door. Er is niet altijd een reden voor, soms ga ik ’s nachts gewoon rechtop in bed zitten en papa en mama roepen omdat… Nou ja, ik daar dan gewoon zin in heb.

Meestal word ik rond 7.00 echt wakker en dan mag ik nog even bij papa en mama in bed liggen. Daar krijg ik dan een flesje melk. Papa en mama zeggen altijd “snoggelflesje” omdat ik ’s ochtends half snoggelend mijn flesje drink. Volgens mij hebben ze dat woordje zelf bedacht maar ze bedoelen dat ik dan nog een beetje aan het soezen ben.

Als ik mijn flesje op heb ga ik met papa naar de woonkamer. Hij doet dan een soort beweegoefeningetjes met de Ipad en ik ga dan meedoen. Als hij zijn bips naar achteren doet doe ik dat ook. Of soms gaat hij in de lucht springen of met zijn armen zwaaien. Dat ziet er gek uit maar ik doe het toch na. Papa en mama moeten daar altijd erg om lachen.

Ik wil het liefst altijd bij papa zijn. Papa gaat na zijn oefeningetjes douchen en dan ga ik vaak voor de badkamerdeur jammeren omdat ik ook in de badkamer bij hem wil zijn. Soms doet mama de deur voor mij open zodat ik toch naar papa kan. Ik probeer dan bij papa in de douche te komen en daar krijg ik natte voetjes van. Papa en mama vinden dat niet zo leuk, maar ja, ze kunnen me niet altijd tegenhouden.

Mama kleedt mij altijd snel aan, veel sneller dan wanneer papa mij aankleedt hihi en doet me droge sokken en schoenen aan. Die ik lekker toch weer uit doe. De laatste tijd probeer ik heel vaak mama haar schoenen aan te trekken. Ze heeft van die schoenen met een soort miniblokje aan de onderkant en dat maakt een beetje geluid als je erop loopt. Dat vind ik leuk.

Het gebeurt wel eens dat papa en mama niet goed opletten ’s ochtends en dan ga ik stiekeme dingen doen. Zoals alle luiers uit de kast trekken. Of alle touwtjes van de theezakjes af pulken. Of papiertjes kapot scheuren.

Dan gaan we met z’n drieën ontbijten. Het leukste vind ik dan om mijn bordje met brood op de grond te gooien. Vooral met pindakaas op mijn broodje want dan plakken al die stukjes op de grond. Pindakaas is mijn lievelings. Ik lust bijna geen andere dingen op brood. Soms wil mama me zo’n groot geel plak op brood geven maar dat is smerig joh. Ik trek dan echt een vies gezicht.

Iets van kwart over 8 gaat papa naar zijn werk om centjes te verdienen. Dat vind ik wel een beetje verdrietig want het is zo gezellig als hij er is. Maar ik weet dat hij ’s avonds weer terugkomt. Ik ga altijd even zwaaien voor het raam.

Nadat papa weg is ga ik meestal wat boekjes lezen met mama. Ik vind Nijntje het leukst. Die heeft een grappige neus en grappige oren. En de verhaaltjes rijmen. Mama maakt er ook wel eens een liedje van. Soms wil ik Nijntje wel 100x achter elkaar lezen. Dat vindt mama net iets teveel.

Als het tien uur is dan gaat mama koffie drinken en mag ik iets lekkers. Bijvoorbeeld een halve krentenbol, een soepstengel of gewoon wat rozijntjes. Ik heb nu ontdekt dat ik ook rozijntjes uit de krentenbol zelf kan pulken. Dat is wel heel moeilijk hoor, want die rozijntjes zijn maar heel klein. Soms word ik daar een beetje ongeduldig van. Het geeft ook wel veel troepjes maarja, ik wil per se die rozijntjes uit de krentenbol hebben. Die zijn nog lekkerder dan die uit een pakje.

Mama doet ’s ochtends aan de tafel altijd kleurtjes op haar gezicht. Dat ziet er zo leuk uit vind ik want ze heeft dan van die hele grote kwasten waarmee ze over haar gezicht gaat. Ik wil ook graag zulke kwasten om mee te spelen. Je kunt er zulke leuke dingen mee doen. Laatst toen mama even niet keek pakte ik zo eentje van tafel en ging ik mijn drinken ermee uitsmeren.

Eigenlijk is elke dag anders. Mama moet overdag dingetjes op de computer doen en ook bellen enzo, maar tussendoor spelen we altijd samen. We doen ook vaak boodschappen, dat is heel gezellig want ik maak altijd grapjes met andere mensen in de winkel of ik krijg een koekje bij de broodafdeling. Daar hebben die mevrouwen van die gekke mutsjes op.

Aan het einde van de dag word ik altijd een beetje druk want ik weet dan dat papa weer thuiskomt en dat we dan weer gaan ravotten met z’n tweeën. Dat doen we altijd als mama aan het koken is. Papa gooit mij dan heel hoog in de lucht of gooit mij op bed. Mama vindt dat eng, “dat is gevaarlijk” zegt ze altijd. Maar papa doet wel heel voorzichtig hoor.

Na het eten en badderen mag ik nog heel even spelen in mijn pyjama terwijl papa en mama aan het opruimen zijn. Als het zeven uur is krijg ik nog een beetje warme melk bij papa op schoot en dan is het tijd om naar bed te gaan.

Ik vind elke dag een leuke dag. Behalve als ik ziek ben. Oja, en de opvang. Die vond ik ook niet zo leuk.

Tot snel!

Dit vind je misschien ook leuk

23 reacties

 • Reageren
  Elisabeth
  23/03/2016

  Echt zo leuk om te lezen! Jim s dagjes zien er ook ongeveer zo uit. 🙂
  Elisabeth onlangs geplaatst…Borstvoeding en zorgverleners – mijn positieve ervaringenMy Profile

 • Reageren
  Tamara
  23/03/2016

  Ahhhh ik vind James zo’n droppie he! Superschattig! Leuk geschreven!
  Tamara onlangs geplaatst…Laat kleuters weer gewoon kleuters zijn.My Profile

 • Reageren
  Channa
  23/03/2016

  Ahh wat heerlijk geschreven weer. En die foto wat een schatje!
  Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #9 – Peuterschool, Pascal & de PrimarkMy Profile

 • Reageren
  Carlijn
  23/03/2016

  Wat een poepie! Zo te lezen is hij best een ondeugend boefje haha. Brood op de grond gooien, de douche in willen. Niet saai daar in huis volgens mij 😉
  Carlijn onlangs geplaatst…Ken jij Mom’s Health al?My Profile

 • Reageren
  Dorien
  23/03/2016

  Leuk weer geschreven. Wat een heerlijke boef!
  Dorien onlangs geplaatst…MIJN WEKELIJKSE OUTFIT DIARY #16 : LEATHER, LACE EN HIGH HEELSMy Profile

 • Reageren
  Myrthe | ConLamore.nl
  23/03/2016

  Wat een schatje is het ook! Erg leuk geschreven weer. Knap dat je het ook zo neer kan zetten, want het lijkt me erg lastig om het op deze manier te zoeken.
  Myrthe | ConLamore.nl onlangs geplaatst…Claire’s Nagellak + swatchesMy Profile

 • Reageren
  Dita
  23/03/2016

  Wat leuk geschreven!
  Dita onlangs geplaatst…Hello Spring!My Profile

 • Reageren
  Lifesabout
  23/03/2016

  Haha ahh James bedankt dat we een kijkje mochten nemen in je dag!
  Lifesabout onlangs geplaatst…Zeg me wie je ziet…In twee jaar tijd tien jaar ouder worden.My Profile

 • Reageren
  Nesrin
  23/03/2016

  Ahhh wat is groot zo opeens! Super leuk zo een dag van James, we want more!!
  Nesrin onlangs geplaatst…Mijn eetdagboek afvallen en bewegen week 7My Profile

 • Reageren
  Kelly Caresse
  23/03/2016

  Ahh zo leuk om te lezen dit! Ik zie het hem gewoon helemaal vertellen haha! ‘De rozijntjes uit het broodje zijn lekkerder dan uit een pakje’! Haha!
  Kelly Caresse onlangs geplaatst…Je borsten na de zwangerschap(pen)My Profile

 • Reageren
  Leonie
  23/03/2016

  Haha, sweet!
  Heerlijk die stukjes brood met pindakaad op de grond… Dat moet er mooi uit zien, haha
  Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwangerschapsupdate #12 – Week 20My Profile

 • Reageren
  Bregje
  23/03/2016

  Aah lieve, ondeugende James! Wat gezellig om even met jou mee te kijken!
  Bregje onlangs geplaatst…Buikpijn #4My Profile

 • Reageren
  Liset - Beautydagboek
  23/03/2016

  Haha, wat een leuk perspectief om vanuit schrijven! Heb het met veel plezier gelezen.
  Liset – Beautydagboek onlangs geplaatst…Zes nieuwe kleuren van de Yves Rocher Glossy Lip PenMy Profile

 • Reageren
  Nicole
  23/03/2016

  Haha een echte papa-fan dus! Leuk!
  Nicole onlangs geplaatst…Tips tegen een hoestende baby of dreumesMy Profile

 • Reageren
  Kelly
  23/03/2016

  Onwijs schattig! ! Grappig on te lezen dat het een dropje is, maar ook een ontzettende boef
  Kelly onlangs geplaatst…Hoe belangrijk het is om tijd aan jezelf te spenderen!My Profile

 • Reageren
  Suzanne
  23/03/2016

  Haha, leuk geschreven weer. James heeft schrijftalent ;-))) Lief dat hij zo dol is op zijn papa.

 • Reageren
  Ramona
  23/03/2016

  Wat een schatje ben jij James! Geniet maar lekker van de rozijntjes!

 • Reageren
  Margriet
  23/03/2016

  Wat superleuk geschreven!! Knap dat je dat zo leuk vanuit het perspectief van James kunt schrijven.

 • Reageren
  Mandy
  23/03/2016

  Ah leuk om te lezen zeg. Het zorgt voor een grote glimlach op mijn gezicht. Ohhh en dat moment dat James met je kwasten zijn drinken aan het uitsmeren was, oepsie daar was je vast niet zo blij mee maar ik moest stiekem wel lachen hoor!

 • Reageren
  lena
  23/03/2016

  dit was echt super leuk,jij hebt ook echt schrijftalent vind het altijd zoooo leuk om jou stukjes te lezen.

 • Reageren
  Anneleen
  24/03/2016

  Zo leuk om te lezen! Jullie zijn zo’n liefdevol gezinnetje! 🙂
  Anneleen onlangs geplaatst…De lente in huis halen met een vrolijk moodboard!My Profile

 • Reageren
  PinkFairy
  24/03/2016

  Haha geweldig geschreven weer!

 • Reageren
  Raphaelle
  06/07/2016

  GE-WEL-DIG?❤️

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.